Županijski sud u Širokom Brijegu na slobodu pustio "Gastarbajtere"

ljubuski.info

Nakon što je Vrhovni sud FBiH po drugi put ukinuo rješenje Županijskog suda u Širokom Brijegu o produljenju pritvora osumnjičenim u predmetu 'Gastarbajter' i predmet vratio na ponovno odlučivanje, a Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije podnijelo novi prijedlog za produljenje pritvora za još tri mjeseca, Županijski sud u Širokom Brijegu ovaj je put odbio prijedlog Tužiteljstva.

Tako su se Željko Majstorović, Tadija Ivanović, Ivan Artuković, Jozo Pap i Ivan Kolobarić osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanja oružja ili eksplozivnih tvari i Tomislav Primorac (39) osumnjičen za odavanje službene tajne, našli na slobodi nakon tri mjeseca.

Županijski sud je nakon ročišta održanog u utorak, uvažio prigovore branitelja osumnjičenih, a prijedlog Tužiteljstva odbio. Svi osumnjičeni su u utorak u poslijepodnevnim satima pušteni na slobodu.

Podsjećamo, svi osumnjičeni uhićeni su u travnju u akciji kodnog imena 'Gastarbajter' koju su proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Majstorovića Tužiteljstvo tereti da je organizirao grupu ljudi s ciljem počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, dok su Ivanović, Pap, Artuković, te Ivan Kolobarić, koji je naknadno uhićen prilikom ulaska u BiH, kao članovi grupe nabavljali i prodavali opojnu drogu kokain i marihuanu.

Prilikom pretresa njihovih obiteljskih kuća pronađena je određena količina droge, točnije kokaina, oružje, mobiteli, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa kaznenim djelima, priopćeno je ranije iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.

S obzirom na to da je, kao pripadnik grupe, Jozo Pap neovlašteno držao automatsku pušku M48 i municiju, sumnjiči se i za kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Tomislav Primorac, inače policajac, sumnjiči se za kazneno djelo odavanje službene tajne. On je pribavljao podatke koji su službena tajna, a sve s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom Tadiji Ivanoviću. Županijsko tužiteljstvo u ovom predmetu još provodi istragu.

Dnevni list

Glas naroda

Smijurija nisu ih imali razloga zatvoriti

Nisan zna da se oni stizin bave...da su organizirana skupina!
Bože sačuvaj.....pšssss, daću in ja!

Pustilo ih da spase sezonu moraju decki punim gasom radit sad

Pa ja mislim da je oni artukovicev brat u policiji upetljan u to

Nemaš ti čime misliti to je najuzorniji momak u gradu

Misliti i s.r.a.t.i je jedno te isto . Ja mislim da si ti netko tko zeli glupim komentarom nekome narusiti ugled. To je kleveta a ona je kaznjiva. Pozdrav

Sad si malo glupa ispala, jel tako?

Zasto bi ispala glupa ... Ti si taj koji svojim glupim komentarima na društvenim mrežama želiš nekome narusiti ugled ... Prosvjetli me ... I dalje nikako da shvatim krivicno pravo ... Nit da pohvatam sve shema pametnih u gradu Ljubuskom ...

Sad ce vjerovatno postati uzorni gradjani i okrenit se crkvi i Bogu..sprdacina od bih ..

Bit ce veselo vcrs u gradu 3 miseca gradski narkomani bez dopinga vcrs ce gorit grad..zivio posteni narkomanski grad LJUBUSKI

Ma g”vna zatvorit na 20god,i dat im tamo nek smrcu dok ne crknu..smeća..

Županijski sud u Širokom Brijegu na slobodu pustio "Gastarbajtere"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari