Prijavite svoje pravo na nekretninama

ljubuski.info

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskoj općini Grude Grad u Općini Grude prijaviti svoja prava na nekretninama u Općinskom sudu u Ljubuškom - Zemljišnoknjižnom uredu u Grudama.

Javnom objavom Općinskog suda u Ljubuškom je dana 11.7.2018. pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige za katastarsku općinu Grude Grad iz Općine Grude. Ovim putem pozivamo sve osobe prijaviti svoje nekretnine i to najdalje do 10.9.2018. godine.

Prijave se mogu izvršiti u zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Ljubuškom - odjel Grude (zgrada općine u Grudama), na adresi fra Gabre Grubišića br. 4, svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

Sud oglasom poziva građane, u roku od 60 dana od dana objave oglasa, prijaviti svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarsku općinu koja je predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru "Projekta registracije nekretnina", provoditi će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila: info [at] fgu.com.ba.

FGU Grude

Glas naroda

Moze li tko pojasnini sto to u konacnici znaci,nap.ja imam kucu a nije uplanjena u zk stoji samo da sam vl.parcela zivim 25g u istoj jer nisam imao proekt gradnje kuce zbog toga sto nisam mogao arhitekta angazirat,skupi mi bili!Da li cu sad moci uskladivanjem kat.i grunt. kucu imat u zk. evidenciji?

Prijavite svoje pravo na nekretninama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari