Za Vuletića zatražili mjesec dana pritvora

ljubuski.info

Tužiteljstvo BiH zatražilo je od Suda BiH određivanje jednomjesečnog pritvora za Marija Vuletića iz Metkovića, uhićenog u Neumu, u akciji Petrol Line sa 665 kilograma skunka. Naime, droga je prilikom pretresa kamiona-cisterne nađena zapakirana u vrećama u posebnom dijelu cisterne.

Tužitelj Emir Neradin je na jučerašnjoj sjednici održanoj u Sudu BiH kazao kako je droga bila posebno upakirana i skrivena u posebnom šteku cisterne koji je bilo veoma teško pronaći. Droga je, pojasnio je on, deponirana, te da slijedi njeno vještačenje.

Osumnjičeni Vuletić je, prema riječima Neradina, drogu uvozio iz Crne Gore.
On to nije mogao sam raditi. Ovolika količina droge se ne pronalazi često a i sam način na koji smo je pronašli ukazuje na to da se radi o organiziranoj grupi. Ovo je zahtijevalo pripremu za pakiranje, ali i organiziranu distribuciju. Osumnjičenom pritvor treba odrediti jer, osim bh. državljanstava, ima i državljanstvo Hrvatske. Tužiteljstvo još nije uspjelo da sasluša i prikupi ostale dokaze u ovom predmetu. Ukoliko se Vuletić pusti na slobodu mogao bi da pobjegne iz BiH. Istina je da je ukoliko se to i dogodi moguće tražiti njegovo izručenje ali je to višegodišnja procedura, naveo je Neradin, ističući da istragu treba zaštititi, te Vuletića smjestiti u pritvor.

Neradin je naveo i to da će Tužiteljstvo u narednom periodu nastojati identificirati nalogodavce i organizatore prijevoza 665 kilograma skanka.
Točno je da se većina njih ne nalazi u BiH, ali ćemo koristi međunarodnu pravnu pomoć, naglasio je Neradin.

S druge strane branitelj osumnjičenog, Almin Dautbegović je mišljenja da Tužiteljstvo u daljoj fazi istrage treba da uradi financijsko vještačenje i utvrdi da je njegov klijent lošeg materijalnog stanja.
On je obiteljski čovjek, neosuđivan je a postoji i mogućnost da mu je ovo podmetnuto prilikom istovara robe, mišljenja je Dautbegović.

On smatra kako tužitelj Neradin nije konkretizirao na koga će Vuletić utjecati. Vuletić, po mišljenju njegovog odvjetnika, ne može da utječe na vještačenje oduzetih kartica iz tri mobitela koja su mu prilikom akcije oduzeta.

Sutkinja Amela Huskić je kazala da će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

Oslobođenje

Glas naroda

Ma pusti čovika kući,vidiš da je sirotinja,ovo mu je tek deseta tura pa puta 500.000 km- šta je to SIĆA!

čuli kaže u odbranu da mu je podmetnuto, pa bit će dok je spavao ljudi pilali cisternu i varili štek ej možeš misliti

Čestitke policiji

BRAVO SIPA

noste djava ovoje pronasla carina ane sipa

Đavla bi pronašli da nije izdaje i doušnika

20 godina nema šta manje pa ćese opametit

Za Vuletića zatražili mjesec dana pritvora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari