Primljeno 130 prijava koruptivnog ponašanja

ljubuski.info

Agencija za prevenciju korupcije primila je prošle godine putem pošte, elektronoćke pošte, telefona i osobno 130 prijava s indicijama koruptivnog ponašanja, navodi se u izvješću o radu Agencije za 2017. godinu, koji će se naći 27. srpnja na dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Agencija je analizirala svaku prijavu i dostavila na dalje postupanje nadležnim institucijama u BiH. Analizirajući način na koji se građani odlučuju prijaviti koruptivno djelovanje, kao i subjektivne utiske građana koji kontaktiraju Agenciju po raznim temeljima, primijećen je trend povećanog anonimnog prijavljivanja korupcije zbog straha od gubitka radnog mjesta ili represije koju bi mogli trpjeti oni ili njihova obitelj.

Agencija je primila određeni broj zahtjeva za dodjelu statusa zaštićene osobe koja prijavljuje korupciju od osoba koja nisu obuhvaćena Zakonom o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama BiH i koje su zaposlena na entitetskoj, županijskoj, lokalnoj razini ili u privatnom sektoru. U izvješću se navodi da sve to ukazuje na potrebu da se učinkoviti mehanizmi zaštite tih osoba primijene i na ostalim razinama vlasti u BiH.

U ovom razdoblju primljeno je 35 odgovora ili izjašnjenja od nadležnih institucija, a u vezi sa proslijeđenim prijavama sa indicijama koruptivnog ponašanja.

U sedam predmeta prijava je bila osnovana, dok u 28 slučaja nije ili je donesena naredba da nadležna institucija ne sprovodi istragu. Agencija je sačinila 14 službenih bilješki jer prijave nisu zadovoljavale činjenični opis kaznenog djela u formalnom smislu. Od ukupno primljenih prijava, 48 je bilo anonimno.

Glas naroda

jeli barnbarić prijavio bizona premo mreže tv

vrana vrani oči ne kopa

Samo? Čitava država funkcionira na bazi mita i korupcije, a mi građani to očito podržavamo i ok nam je dok je samo stotinjak prijava...... zašto se onda čudimo kako nam je? Samo smo si krivi :-(

sta to unas nije korupcija akoje radija caca u opcini radi sada sin akoje radija u poreznoj opet radi sin sve je unas koruipcija

svi su unas dobili posa priko veze uhljebi korupcija

Primljeno 130 prijava koruptivnog ponašanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari