Države regije trebaju izvući pouku od Hrvata

ljubuski.info

Ništa slučajno ne dolazi, komentar je legendarnog bosanskohercegovačkog trenera Ivice Osima na uspjeh hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Osim, koji je reprezentaciju Jugoslavije vodio na Svjetskom prvenstvu 1990. godine, oduševljen je igrama Hrvatske. Otkrio je i koje su najveće razlike između Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije.
Hrvatska je imala bolje kontakte sa Zapadom, tamo je više naučila. Posebno njihovi igrači koji tamo rade, s njima je lakše igrati i raditi. Iza Hrvatske stoji puno rada i talenta, imaju nekoliko izvanrednih igrača i dobro su iskoristili političku situaciju na Balkanu. Sve što im ide u prilog na jedan mudar način su iskoristili. Od nekadašnjih neprijatelja pravili su sebi prijatelje, rekao je Osim.

Posebno je oduševljen izjavama hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.
Medijski gledano, Hrvati su bili umjereniji nego mnogi drugi. Ono što Dalić priča, ona skromnost koju stalno spominje, to je vrlo bitno. Posebno je to bitno na našim prostorima, ovdje se mora ostati na zemlji, ističe.

Ima i analizu toga kako su stigli do finala.
Stvarali su jednu pozitivnu klimu, a njihovi igrači su školovani na jedan drugačiji način. Nisu završavali karijeru s novcem koji dobiju u državama u kojima igraju, već su išli dalje i to su radili na najbolji mogući način. Nikoga nisu potcjenjivali, ali nikoga ni precjenjivali. To je najteže. To treba znati, a oni su to napravili. Sad će biti pompe oko njih, ali zaslužene, kaže Osim.

Za razliku od ostalih Jugoslavena, Hrvati znaju bolje podnijeti i uspjehe i neuspjehe. Oni su, za razliku od ostalih, puno toga naučili, a mi ostali pravimo se da znamo sve i ne volimo učiti. Zbog toga sve ostale bivše države Jugoslavije trebaju biti pametne i izvući pouke od Hrvata. Treba prihvatiti da neko nešto bolje radi. To je najbolji put - imati nekoga za primjer. Zato je Hrvatska u finalu, a Srbija nije. Ostali trebaju biti pametni i iskoristiti iskustva Hrvatske, rekao je Osim i zaključio da će hrvatski nogometaši sigurno duže ostati pri sebi i da njihova lijepa priča neće trajati kratko.

Glas naroda

Svaka čast za komentar

Hvala Osime,ali svi mi u BiH imamo šta naučit od Vatreni.Naši političari po najviše.Zajedništvo rad i znoj ovu bi državu napravilo za 3 mjeseca sretnom a narode zadovoljnom.Kad se kočija skupa vozi najbolje vozi.A raslojavanje mržnja i bogaćenje na svom narodu je čin sotone i nevjernika.Narode nedaj se farizejima i judam u ruke Vatreni će promijeniti mnogo šta!!

Gdje ste našli ovog jugoslavenčinu da komentira od njega jedino Hrvate više mrzi Izetbegobić i Komšić zajedno!

Zahvalite Zdravku Mamiću sto imamo ovakvu repku,pa 80posto ovih igraca je napravio Dinamo i trasira im put u inozemne velikane..Zivio Mamic i HRVATSKA........IDEMO PO NASLOOOOOVVVVVV

Samo bi zelio da Mamic preuzme neki hercegovacki klub i napravi od njega tvornicu igraca jer je hercegovina puna talenata samo nam treba normalan klub koji ima uvjete i sposoban covjek poput Mamica da ulozi novce i pokaze svima kako je najveci majstor i da ono u dinamu nije bila slucajnost..MAMINJO preuzmi ljubusku Slogu da nam zivne jos jedan sport uz rukomet i onda cemo bit vrhunski sportski grad..

gotovo je sad Mamićeva karijera je zaključena kako kaže ovaj gori zafalite mamiću i Dinamu za ovo

Što će Slogi Mamić kad je tu Maslo

Maminjo je kralj

Mamic je unistio hrvatski nogomet, sto se vidi po nastupima klubova u europskim natjecanjima, a reprezentacija je sasvim nesto drugo
Vidjeli smo kako reprezentacija igra kad je vodi Mamicev covjek (Cacic)

Države regije trebaju izvući pouku od Hrvata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari