Škobo i Vukoja se nagodili s Tužiteljstvom

ljubuski.info

U Sudu BiH jučer je održano ročište u predmetu 'Volan' a na kojem se raspravljalo o prijedlogu Tužiteljstva BiH da se optuženim izreknu mjere zabrane, odnosno mjera kućnog pritvora.

Tužiteljstvo je predložilo Sudu BiH izreći mjeru kućnog pritvora optuženicima Srećku Trifkoviću, Srećku Mandiću i Puniši Purkoviću, a za sve ostale mjere zabrane putovanja i sastajanja s drugim osobama.

Tužiteljstvo je odustalo od prijedloga mjera zabrane prema Miroslavu Škobi i Ferdi Vukoji i to iz razloga što su njih dvojica sklopili nagodbu s Tužiteljstvom o priznanju krivnje. Odustalo se i od prijedloga mjera zabrane prema optuženom Goranu Nižiću, i to zbog zdravstvenog stanja njegove obitelji.

Branitelji optuženih, odvjetnici Tatjana Savić, Nada Dalipagić, Lejla Čović, Senad Dupovac i Zlatko Ibrišimović, usprotivili su se određivanju mjera zabrane i to iz razloga što su ranijim odlukama Suda svima ukinute mjere zabrane, a nisu se dogodile nikakve nove okolnosti koje bi bile valjan razlog za određivanje mjera zabrane. Odluka Suda o svim prijedlozima, strankama će biti dostavljena pisanim putom.

Podsjećamo, Tužiteljstvo BiH je nakon najopsežnije istrage koju je dvije godine vodilo protiv 'automafijaša' sa područja Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Hercegovine podiglo optužnicu protiv Danila Cicovića (41), Vladimira Krsmanovića Krša (40), Marka Trifkovića Žižana (40), Srećka Trifkovića (33), Srećka Mandića (35), Slavena Dakića Žuće (30), Tomislava Petrovića Tome (30), Njegoslava Milinkovića Ljutana (35), Bojana Košarca (27), Enisa Mandala, Miroslava Pajića (30), Srete Pajića, Davora Ninkovića (38), Joze Markića, Puniše Purkovića, Dalibora Vaskovića (38), Miroslava Škobe, Mirsada Brkića (54), Zorana Mirjanića (37), Bojana Staševića (36), Milorada Mirkovića (31), Zorana Čobovića (39), Nikole Radića (30), Branislava Gordića (52), Miroslava Čepe (54), Gorana Nižića (40) i Ferde Vukoje (44).

Svi su oni stari policijski znanci i ranije su zbog istih djela privođeni u operativnim akcijama "Kamen", "Trebević" i "Kum" te su se, po ustaljenom receptu, nakon što bi sklopili sporazume o priznanju krivice, ubrzo našli na slobodi i nastavili sa starim poslom.

Osobe obuhvaćene najobimnijom optužnicom do sada, luksuzne automobile su krali u periodu od 2011. do 2017. godine i to na području Sarajevske, Hercegovačko-neretvanske i Tuzlanske županije, kao i na području Istočnog Sarajeva.

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema točno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama takozvane automafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupocjena vozila, najčešće na području Sarajevske županije, Istočnog Sarajeva, Tuzlanske županije i zapadne Hercegovine.

Vozila su skrivana na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila, od kojih je iznuđivan otkup. Ukoliko se otkup ne bi realizirao, krivotvorila bi se dokumentacija te bi se vozila krijumčarila i prodavala u BiH ili zemljama regije ili bi se rastavljala i prodavala u dijelovima.

Ukradeni automobili su uglavnom završavali na području susjedne Srbije, a ruta krijumčarenja vozila išla je uglavnom od Sarajeva prema Sokocu i Višegradu da bi se dalje u susjednu državu prebacivala na širem lokalitetu općine Rudo.

Navode optužbe Tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 340 svjedoka i stručnih vještaka te prilaganjem više stotina dokaznih materijala.

Optuženi:

 1. Cicović Danilo, rođen 1977. godine u Sarajevu
 2. Krsmanović Vladimir, zv."Krša", rođen 1978. godine u Sokocu,
 3. Trifković Marko, zv. "Žižan", rođen 1978. godine u Sarajevu,
 4. Trifković Srećko, rođenog 1985. godine u Sarajevu,
 5. Mandić Srećko, rođen 1983. godine u Sarajevu
 6. Dakić Slaven, zv. "Žućo", rođen 1988. godine u Sarajevu,
 7. Petrović Tomislav, zv. "Tomo", rođen 1988. godine u Sarajevu,
 8. Milinković Njegoslav, zv. "Ljutan", rođen 1983. godine u Sarajevu,
 9. Košarac Bojan, zv."Čavra", rođen 1991. godine u Sarajevu,
 10. Mandal Enis, rođen 1983. godine u Skoplju,
 11. Pajić Miroslav, rođen 1988. godine u Sarajevu,
 12. Pajić Sreto, zv. Srećko, rođen 1991. godine u Sarajevu,
 13. Ninković Davor, zv. "Čupo", rođen 1980. godine u Sarajevu,
 14. Markić Jozo, rođen 1983. godine u Mostaru,
 15. Purković Puniša, zv."Puki", rođen 1964. godine u Sarajevu,
 16. Vasković Dalibor, zv."Dado", rođen 1980. godine u Sarajevu,
 17. Škobo Miroslav, zv."Miki", rođen 1983. godine u Sarajevu,
 18. Brkić Mirsad, zv."Miki", rođen 1964. godine u Sarajevu,
 19. Mirjanić Zoran, zv."Sušika", rođen 1981. godine u Sokocu,
 20. Stašević Bojan, zv."Staša", rođen 1982. godine u Sokocu,
 21. Mirković Milorad, zv. "Miko", rođen 1989. godine u Sarajevu,
 22. Čobović Zoran, zv."Čobo", rođen 1979. godine u Sarajevu,
 23. Radić Nikola, rođen 1988. godine u Sarajevu,
 24. Gordić Branislav, zv."Ćelo", rođen 1966. godine u Sokocu,
 25. Čepo Miroslav, rođen 1966. godine, u Grudama,
 26. Nižić Goran, zv."Arafat", rođen 1978. godine u Ljubuškom,
 27. Vukoja Ferdo, rođen 1974. godine u Grudama.

Glas naroda

Kako rekoh ima 10 dana da ce se neki iznenaditi ko su pokajnici,to se i ostvarilo.Sporazum o priznanju krivnje u vecini slucajeva je svjedocenje protiv optuzenika svojih bivsih jarana u kriminalu.Dakle povjest se ponavlja.Nisam ja ti si.Ili ja nisam kra nego sam vricu drza to je nasa stara izreka......

Zatvori bagru i ne pustajte ih prije 2047 godine.....

Ovaj Slaven Dakic dok ceka sudjenje pravi nova krivicna djela. Svaka cast policiji i tuzilastvu na neradu. Zasto ne procesuiraju bijednika?!

kad ce sipa pove dilere u grabu da pokupe ih samo trava i tablete na veliko preko granice za split

Cim se potpise nagodba tj odmah si priznao djelo i grupu time odmah teritis svoju bracu po zanatu u ovom slucaju bracu lopove

Svi su oni neciji igraci nikada ti oni nece u zatvor poslije svake akcije verdja voza bolja auta.

A stace kupio BMW od invalidnine a bio u Njemackoj.

Škobo i Vukoja se nagodili s Tužiteljstvom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari