Dionica Počitelj - Zvirovići, treći put

ljubuski.info

Državna tvrtka Autoceste Federacije BiH raspisala je novi natječaj za gradnju dionice Počitelj - Zvirovići na Koridoru Vc, ukupne od 11,7 kilometara.

Ovo je već treći natječaj na ovoj dionici koji se raspisuje u posljednje četiri godine, ali radovi, iako su financijska sredstva osigurana, nikako početi. Prvi natječaj bio je raspisan 2014., a posljednji u ljeto prošle godine. Oba su poništena na inicijativu Europske investicijske banke (EIB), koja i financira ovu dionicu, vrijednu oko 200 milijuna KM.

Prema raspisanom natječaju, javni poziv za izvođača radova ponovo se odnosi na dva lota, jedan je Počitelj - Zvirovići, a drugi čvor Počitelj - most Počitelj, koji je ukupne dužine 945 metara i visine od 100 metara.

Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijim je jamstvom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve. Radi se o jednom od najsloženijih mostova na Koridoru, čija je rasponska konstrukcija među stubovima 147 metara.

Planirano je da most prelazi preko magistralne ceste M-17 te preko lokalnih cesta i željezničke pruge.

Prethodno raspisani, pa u kolovozu prošle godine poništeni natječaj, bio je objedinjen u jedan lot, što je ovog puta, prema uvjetima poziva, izbjegnuto.

Novost je i da sada, u odnosu na prethodna dva poziva, nisu objavljene pretkvalifikacije nego će zainteresirani za ovaj višemilijunski posao, odmah dostaviti svoje konačne ponude.

Predviđeni rok gradnje je 30 mjeseci od uvođenja izvođača radova na gradilište.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari