Zbog Ljubuškog raspušten HDZ 1990 u Grudama

ljubuski.info

U ponedjeljak navečer oko 50 članova i simpatizera HDZ-a 1990. u Grudama održalo je sastanak i domjenak, ali ne zbog izlaska na izbore ili početka kampanje, što bi možda bilo logično, nego zbog gašenja stranke u Grudama, ali i prvi put nakon osnivanja 2006. godine gubitkom Kluba zastupnika u Zapadnohercegovačkoj županiji.

U priopćenju koje potpisuje Općinski odbor Grude HDZ-a 1990. stoji kako se to čini zbog vlastitih ambicija pojedinaca koji svoj interes stavljaju ispred općeg interesa stranke.

Rotaciju se pokušalo izbjeći

Mi, članovi ŽO ZHŽ-a (Bušić, Grubišić, Spajić, Biško, Mlinarević, Bošnjak) napuštamo Županijski odbor stranke u ZHŽ-u i stranku HDZ 1990. Samim time gasi se i OO Grude HDZ-a 1990., općinski vijećnici u OV Grude (Ante Grubišić i Zvonimir Spajić) prelaze u neovisne, a također zastupnik u Skupštini ZHŽ-a Velimir Bušić prelazi u neovisne zastupnike. Tim činom HDZ 1990. u ZHŽ-u gubi Klub zastupnika koji je imao od svog osnutka 2006. godine - stoji u priopćenju.

Informaciju su potvrdili i jedan od osnivača stranke Velimir Bušić, kao i dojučerašnji predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990. u Grudama Ante Grubišić.

Veliki je to udarac za ovu stranku i da se ne radi o predizbornom vremenu s obzirom na to da je Bušić, inače uspješan gospodarstvenik, bio tu od osnivanja stranke, a HDZ 1990. u Grudama je s koalicijskim partnerima 2010. čak preuzeo i vlast te je bio jedan od jačih ogranaka uopće. Ali, sada je sve to stvar neke ljepše prošlosti.

Iz raspuštenog Općinskog odbora Grude HDZ-a 1990. objašnjavaju da ih se htjelo prevariti.
Dosad je "devedesetka" u ZHŽ-u funkcionirala po sustavu rotacije. Nositelj za federalnu razinu trebao je biti iz Gruda, a za županijsku iz Širokog Brijega. Širokobriješki ogranak odustao je od toga u korist ljubuškog. Mi nismo htjeli odustati ni u čiju korist. Načelo rotacije pokušalo se izigrati na nekorektan i krajnje podmukao način - ističu sada već bivši članovi grudske "devedesetke".

Kada su shvatili da ih se želi izigrati, tražili su izmjene na listi za federalni Parlament, međutim, stranka se, kako tvrde, oglušila na zahtjev grudskog OO i samim time priznala upletenost u makinacije.

Zajednički izlazak iz stranke

Pojedince je u makinacijama, da žalost bude veća, podržao i predsjednik stranke. Tim činom pokazali su slabosti i kako nisu lideri - ističu bivši članovi "devedesetke".

Po gašenju stranke, njih pedesetak ustvrdilo je kako ih se ne može razdvojiti.
Pokazali smo zajedništvo i kompaktnost. U ovaj neuspjeli projekt zajedno smo ušli i zajedno iz njega izlazimo. Ovim priopćenjem upoznajemo javnost sa stvarnim razlozima našeg poteza - istaknuli su sada već neovisni, bivši članovi HDZ-a 1990.

Željko Andrijanić | Večernji list

Glas naroda

Prodane duše,za koliko ste prodali dušu vragu.

PRODANE dùse sa predznakom HDZ a bježe fufe iz parlamenta juče

Tako je, dobro ste postupili i treba ukinuti i sve druge stranke, samo ostaviti stožernu udbašku stranku HDZ BiH. Živjelo jednoumlje i živjele prodane duše!

klub ostaje jedino što se mjenja ode velo rajku grubišiću

bili ste u večernjem listu jeli vam drago glavni ste danas.

Velimir Busic zvani kuvar je jedan od utemeljitelja HDZ 1990 i jedan od finacijera te stanke ovo je velik udar na stranku.U Grudama ce devedesetka izvisiti a uzimali su 15_20&Vidite kako zbog ambicija nekih Ljubusaka se ide naruku HDZ.Sto reci .Cvitanovicu ne ide to tako jer je Busic jak igrac i upozorio je vas sto ce se desiti ali vi virujete pogresnim igracima koji bi vas prodali za 1 suvu sljivu.Virujte idalje....

I veliki kockar, zna svaki nogometni klub u trećoj Švedskoj, Finskoj ili Norveškoj ligi...bar ste časno trebali izaći bez velike pompe ali izgleda da vas malo ponijela situacija...ajd ti zvone na građevinu,, to i je za tebe

[ * neprimjereno * ] vas Boto Pehar Hdz i 90tka mi se borimo za svoja zasluzena prava .A nji dvojica nek je javno ograde od ovi prozivanja da ne unesu razdor medju braniteljima

Zato HRS napreduje!

i ovi ce kao pobjedit na izborima

Bravo Busicu, triba si davno izac. Ljubuska 90ka je bijeda

hahahahahaha, hahahahahahah, hahahahaahha
septička podijeljena sa "matom"...
sjećate li se ove izjave:
"oni kao hoće da se odcijepe a mi im kao ne damo" to ti je upriliku HDZ i HDZ 1900'
hahahahahha, ahhahahahahah.

Velo je želio nositelja federalne i dobio to mjesto zatim odustao vagnut je davno jad i bjeda od ljudi.

Malo stolica a puno [ * neprimjereno * ]ca neko ce nahebati..

Dobio je što je tražio i to mu bilo malo, Njegov računovođa je Načelnik općine grude sigurno je velo ogriješio o zakon pa se prodao HDZ-u, a nemaju glasača u Grudama više od 50 ja mislim da je bolje što je napustio stranku nego da je ostao obična [ * neprimjereno * ]a

Velo je jedan običan spletkaros koji se u svemu izgubio, na nagovor debelog Zvone koji je svoje ambicije pokušao ostvariti preko Vele jer kao čovjek i političar je izlimitiran do bola, punio je glavu Veli raznim tobožnjim spletkama koje mu se navodno rade iza ledja...Ante Grubisic je od devedesetke sve dobio a nikad ništa nije ni pokušao vratiti bar kroz min angazman...ne ide to tako, sad gledajte dobro tko vam je iza ledja i sto vam se sprema iza ledja...devedesetka će već naredni tjedan izaći sa novim imenima , puno časnijim , u OO HDZ1990 Grude i garantirano napraviti puno bolji rezultat na izborima koji bi objektivno ovi balvani ostvarili...

Hoces se kladit da necete imati vise od 400 glasova, i to za zupanijsku listu?

Ima li ijedna stranka s hrvatskim predznakom da nije izdala ovaj jadni narod.Il nas baš stiže kletva kralja Zvonimira.
DA BOGDA NIKAD NEIMALI VIŠE KRALJA SVOJE KRVI. Bome nas stigla

Za komentar potpisan sa Boto i ekipa.
Da te nema trebalo bi te izmisliti jer nas odavno nije netko tako zdravo nasmijao pa smo i sami zbijali šale na svoj račun i dugo smo se smijali.Ni sami nismo znali da smo toliko moćni.E baš ti hvala što si nam otkrio naše skrivene talente.
Informacija za naše prijatelje zaboravljene branitelje da je autor komentara koji nas proziva naš bivši član sa inicijalima V.M.koji se još ne može pomiriti sa činjenicom da je propao njegov projekat i da ga je 90-ka skinula sa liste Hrasta, svojih koalicijskih partnera, jer su namirisali uljeza.
Više sreće drugi put!!!

More V.M završit i u Lištici kad nije u Miljacki

jer su uvik imali kolosalnih 350 glasova.

E moj Brzica kojih 50 glasova.Uvik je HDZ1990 imao od 14do 20% u opcini Grude ito i ti znas no to je sad tako Dakle od 500 do 1500 zavisno od izlaznosti 1500 su imali na prvim izborima posle osnivanja .Posle su padali jer HDZ BiH uvik nadje nacin da bude glavni.HDZ u opcini Grude i nema opoziciju to valjda znas.Sve odluke su vecinom nazalost jedinstvene sto nije dobro.Cak i vjecnik SDP je za.A kako dalje pokazat ce vrijeme no smatram da ce devedesetka lose proc u Grudama.Ko ce financirat kad nema Busica.Mozda Brzica?

Sigurno u Grudama ima ljudi koji nisu zadovoljni sa vladajućom politikom i kakvi god budu biti će bolji od ovakvih [ * neprimjereno * ]ka.

Da je kuvar imao koga staviti na listu bio bi na listi već samo on i oni debeli bauštelac i više nikoga zato su se povukli a onaj crni mucavac šta će on bolje devedesetci što su otišli....

Svaka čast bolje da nema ovih

Pa Mile zar se baustelci ne mogu baviti politikom?? Mojne te Gasijeve price

kada ćete vi hercegovci osnovati neku stranku s hercegovačkim predznakom da budete prepoznatljivi, a ne ovako ste samo orepak matičnim strankama u hrvatskoj! budite svoji na svome to vas jedino može rekuperat za budućnost.

Ante Grubisicu vrati pare stranci...

da vratim pare koje jamija jamija štoje rekao ljubo ćesić stari lupež kad on vrati svoje i ovi ostali ijaću svoje a nisam puno jamija ko ovi iz pravog hadezeja gonitese ko smi neka dođe po pare marš konjine jedne

Nosi vas lipi đa.a !!
Nula od ljudi.
Jude.

Jude iz guda jeste li svi dub našli?
Konopa ima kod nas u Matecomerca.

Pridružujemo se željama iz Stoca mi smo ih davno rijesili

Zbog Ljubuškog raspušten HDZ 1990 u Grudama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari