Najskuplji službeni automobil kupljen u Mostaru

ljubuski.info

Fakulteti su još uvijek pravne osobe. To znači da samostalno odlučuju o svojim potrebama na fakultetu. Dobro je pitanje - pitanje mjere. No o tome neka daju odgovore oni koji su nabavljali te automobile, rekao je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, komentirajući činjenicu da je najskuplji službeni automobil u FBiH naručen za potrebe Medicinskog fakulteta u Mostaru.

Naime, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru objavio je natječaj za nabavku službenog automobila u vrijednosti od skoro 85.000 KM, čime je 'zasjeo' na prvo mjesto u kategoriji najskupljih putničkih automobila kupljenih u prvoj polovici 2018. godine.

Komentar na kupovinu ovog automobila, prema 'preporuci' rektora Tomića, zatražili smo i od dekana Medicinskog fakulteta, Milenka Bevande, no on nam je kratko preko tajnice poručio kako ne želi dati izjavu na ovu temu.

Vozilo koje je nabavio ovaj fakultet jeste limuzina crne boje (op.a. tražen je automobil isključivo crne boje) sa 260 konjskih snaga, duga gotovo pet metara. Detaljne specifikacije pogledajte ovdje.

Potrebu za nešto 'jeftinijim' automobilom osjetili su na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru gdje su objavili natječaj za nabavku službenog automobila u vrijednosti od 56.000 KM.

Radi se o limuzini, srebreno metalik boje, dugoj nešto više od 4,5 metara sa minimalno 150 konjskih snaga.

Komentar na kupovinu ovog automobila smo potražili i od dekanice Pravnog fakulteta, Sabrine Horović, no do zaključivanja ovog teksta nismo ga uspjeli dobiti.

U prvoj polovici 2018. godine raspisana su 292 natječaja za nabavku službenih automobila za potrebe javnih poduzeća i institucija u Bosni i Hercegovini, s ukupnom vrijednošću oko devet milijuna maraka, pokazuje Baza službenih automobila.

Svi raspisani natječaji za vozila vrijede više od 27 milijuna maraka, dok je vrijednost tendera za putnička vozila veća od 6,5 milijuna KM.

Baza pokazuje da prosječna cijena vozila koja su već u vlasništvu institucija iznosi oko 50.000 KM, čime dolazimo do činjenice da su fakulteti Sveučilišta u Mostaru, kad je u pitanju nabavka službenih automobila, svakako, daleko iznad prosjeka.

bljesak.info

Glas naroda

Audi Kralj na cesti.

A sapuna i tariguza par koraka od Audija u bolnici nema!!!

Zato nicu privatne klinike i ordinacije,zato nema u bolnici osnovni stvari.

ton za privatne klinike bi se u ozbiljnoj državi sudilo za izdaju, rade u javnoj ustanovi pa za vrijeme rada nagovaraju ljude dođi mi privatno kući, to je čista djelatnost protiv države koja ih pošteno plaća

licemjeri nemaju granica, ponašaju se kao pijani milijarderi, pa se pitate što odlaze mladi, ostat će te vi i vaše limuzine samo ovdje, smješno je koja se priča prodaje pa kopiraju europske dužnosnike a neće standard da prekopiraju, iz poniženja je se vozati u daciji ili renolu ili škodi, nego mora biti najveći i najači audi ili pasat, čim jedan nabavi nove eto ti svih na proračun sa zahtjevom kao da plivamo u novcu

Obojimo ga u SMB boju kad dodje vrijeme

To je nama naša borba dala,branitelji preuzmite vlast u ovoj državi,dicu nam raseliše a nama socijalna pomoć od 350km.Nećemo više ovo trpit.Vozila hitno prodat i pare u proračun.

Izgubili miru,obraz i moral.U Boga nikad virovali nisu zato nam ovako rade.Sodoma i Gomora moj prevareni Narode!!!Kaznimo ih na izborima.Hvala dobročinitelju!!!

ma pajdo nemaju oni alkohola ni zavoja a dalje da se nepriča

Tokaru smeta što ga on nije kupio. A da odgovori narodu kakva je razlika između audija i milijuna?

Ante legenda hrvata

Najskuplji službeni automobil kupljen u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari