'Hrvatski anđeli' pomažu obitelj pokojnog suborca Vinka Pehara-Vintole

ljubuski.info

Sinjski 'Hrvatski anđeli', članovi udruge 2. bojne 4. brigade ZNG-a, još jednom su pokazali svoju humanost i poštovanje prema obiteljima svojih preminulih i poginulih suboraca.

Prije nešto više od dva mjeseca od posljedica teške bolesti u 52. godini umro je njihov član Vinko Pehar, hrvatski branitelj, ratni invalid i narednik, čija su životna priča i pothvat njegove obitelji hrvatskoj javnosti postali poznati nakon što ga je na bolesničkoj postelji, u teškoj borbi za život, posjetio američki vojni ataše u Hrvatskoj, brigadir Robert Mathers.

Obitelj Vinka Pehara, podrijetlom iz Ljubuškog, 67 godina brinula se o grobu američkog vojnog pilota srušenog iznad njihovog mjesta 1944. godine. Američke vlasti su za to saznale prije nekoliko godina te su vojnika ekshumirale i pokopale na vojnom groblju u SAD-u. Peharima su odali poštovanje i počast.

Pokojni Vinko Pehar, veliki domoljub iz Hercegovine, pristupio je u 2. bojnu 4. brigade ZNG-a točno na blagdan Velike Gospe 1991. godine. Došao je na hodočašće, pomoliti se nebeskoj zaštitnici Gospi Sinjskoj i nakon toga u odori Hrvatske vojske, zajedno s Cetinjanima branio Lijepu našu. U žestokim okršajima u obrani Dubrovnika ranjen je na Sustipanu.

Iza njega je ostalo troje djece u teškim uvjetima, za koje nikada ništa nije tražio. U pomoć su odmah priskočili njegovi ratni suborci iz 2. Sinjske bojne, koji su među sobom prikupili deset tisuća kuna koje je Ivanki, udovici pokojnog Vinka Pehara, predao predsjednik Udruge 2. bojne 4. br. ZNG-a 'Cro Angels' Marijan Pavlinušić.

Ovo je tek početak pomoći koju će Sinjani pružiti obitelji svog pokojnog branitelja, u financijskom smislu ali i rješavanju brojnih neriješnih statusnih pitanja za sve članove Vinkove obitelji.

ferata.hr

Glas naroda

Bravo momci tako se to radi a ne ko neke .. institucije takozvane. Za koje smo zivot svoj bili spremni dat ali bog sve vidi pomozi bratu svom ma odakle bio svaka vam cast

Bravo momci svaka cast

Svaka cast momci tako bi se trebale odazvat ostale udruge iz Hercegovine i Opcina i Zupanija i tajkuni da nije bilo RH Branitelja nebi bilo njihovi firmi.

kojem je branitelju Barbarin-Alijaš pomoga ili zaposlio iz obitelji nikog

jeli se voljna udat ja sam mušterija dobra crnka nebi je vinčava samo zbog mirovine da me spasi ja sam iz udruge ZB

Nisi ti zaboravljni branitelj, već jedan komad velike budale.

Ti si od sise Nevenove nek te bude stid i sram umisto da pomognete vi pljujete sramise UHLJEBU

lipo je prigrlija

'Hrvatski anđeli' pomažu obitelj pokojnog suborca Vinka Pehara-Vintole
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari