U Međugorje po nutarnji mir i kapljicu nade

ljubuski.info

Ovih se dana u Međugorje, na 37. obljetnicu Gospinih ukazanja, kao i obično, slijevaju rijeke hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Bez obzira na velike gužve, danas se na samu Godišnjicu u širem prostoru oko crkve osjeća neobičan mir, mir koji vjernike potiče na beskrajnu strpljivost jednih prema drugima. Posebno je strpljiva kolona ispred kipa Raspetoga, strpljivo i tiho jedni druge prate pogledima dok se propinju dotaknuti desno koljeno Raspetoga, nastoje dohvatiti čudesnu kapljicu tekućine, koja već godinama neprestano u intervalima svako malo kapne.

Svi u redu sa čvrstom vjerom nestrpljivo čekaju svoju kapljicu, pažljivo je dohvate maramicom, krunicom u ruci ili pak prstima, pa je nerjetko prinose licu i mješaju sa trenutnom suzom iz oka.

Mnogi kratko uz kip ostanu u tišini, zagrle koljena Raspetome, oni koji pritom puste koju suzu obavezno im ramena zadrhte.

Suprotno vjernicima, mnogi pak u međugorskim fenomenima vide prijevaru, biznis i obmanu, to je njihovo osobno pravo rasuđivanja.

Ali isto tako, mnogi dolaze u namjeri ojačati vjeru, u Nadi da se oslobode životnih tegoba i patnji, te se opet vraćaju u ovaj nemirni svijet, ispunjeni nutarnjim mirom i kapljicom Nade.

Krešo Vujević

Glas naroda

Za neke nase ljude ovo je dolina suza.
A za ove vani je mjesto gdje mogu naci utjehu za svoje suze.

gospa je um onije koji je posjeuju a iskreno mislim da nemogu daleko

Vidiš Krešo.Na ovako lijep članak narod nema komentara.Jer ne može se baš iskazivati mrznja ili zavist.Nije aktualan toliko.
Ljudi ne zele vidjeti i potrebe drugih koji dolaze iz bogatih zemalja i nemaju materijalne probleme ali očito radost i zadovoljstvo ne moze bez Boga.
U Njemu je mir.I to oni traze.Bozji mir u srcu je najvece bogatstvo.Ko ga stekne taj je sretan.

Neka te malo. Nisu se probudili oni koji pjene na samu riječ vjera. Evo brzo će,!

Ne činite od kuče Oca mog kucu trgovačku, razvalite ovaj Hram i ja cu ga za tri dana napraviti reče Isus trgovcima u kuci svojoj

U Međugorje po nutarnji mir i kapljicu nade
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari