Bukvarević: Novi zakon o braniteljima upućen u proceduru

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja branitelja Salko Bukvarević potvrdio je kako je jučer Vladi FBiH na usvajanje proslijeđen Prijedlog zakona o pravima razvojačenih branitelja i njihovih obitelji.

Jučer smo održali sastanak s predstavnicima Saveza demobilisanih boraca FBiH i predstavnicima koji predstavljaju demobilisane borce u kampu. U taj prijedlog smo ugradili, u skladu sa zaključcima Parlamenta, i članove koji govore o javnoj objavi registra te o boračkom dodatku, kazao je ministar Bukvarević.

Tako su, kako je naveo, kada je riječ o braniteljskom dodatku, predložene odredbe za branitelje starosne dobi 57 godina i više i tri godine sudjelovanja u Oružanim snagama, koji su u stanju potrebe i koji nemaju drugih prihoda.

Također, pravo na braniteljski dodatak imaju i branitelji koji imaju 60 i više godina s jednom godinom sudjelovanja u Oružanim snagama i žene branitelji koje imaju 50 godina i jednu godinu sudjelovanja u Oružanim snagama, a čiji bračni drugovi nemaju nikakvih prihoda, plaču, mirovinu ili ne iznajmljuju prostore.
Još sam jednom pojasnio da smo uradili Prijedlog zakona u skladu s mogućnostima ministarstva, ovlastima i sredstvima kojima raspolažemo. Također, u prijedlogu zakona smo predvidjeli i da svi kantoni i Brčko distrikt svojim odlukama definišu visinu boračkog dodatka za ostale borce koji imaju manje od 57 godina, a nemaju drugih prihoda. Dakle to je naš prijedlog, upućen jučer Vladi FBiH. Očekujem da se zakaže sjednica i da se raspravlja o tom prijedlogu te da bude upućen u Parlament, potcrtao je Bukvarević.

Dodao je da Prijedlog zakona podrazumijeva 15 prava, a najvažnija su pravo na zdravstveno osiguranje, na liječenje branitelja i njihovih obitelji, pravo na prednost pri zapošljavanju i braniteljski dodatak.
U skladu sa zaključkom Parlamenta predvidjeli smo jedan član koji govori da ministarstvo ima obavezu javno objaviti registar pripadnika branilaca na web stranici ministarstva. Što se tiče Ministarstva boraca ispoštovani su zaključci Parlamenta. Čekali smo mišljenja Ministarstva pravde koja smo tek jučer dobili, dok od Ministarstva finansija nismo još ništa dobili, a ipak smo se odlučili da prijedlog uputimo u proceduru, zaključio je ministar Bukvarević.

klix.ba

Glas naroda

Nece proci Bukvarevicu dosya vise

Salko Bukvarević srednje ime LAŽOV!
MUTIKAŠA.

bukvarović je prevarant i lažov za to ima i pisani i video zapis

E moj Salko pomisliš li ikad po čemu ćeš biti upamćen i oće li te se rođena djeca stiditi.Iskreno,žao mi te što si na te grane spao da svojim ljudima zabijaš nož u leđa.Žalosno da žalosnije ne može biti.Istina se ne može sakriti i trebali bi to znati.

Ma nema tu postavljnja uvjeta koliko je tko bio i koliko godina ima!! Samo gledate da na sve nacine uskratite.. Ako godinama prima onaj ko nije bio u ratu i nazvani zapovjednicima po nekoliko tisuca zasto onda se ogranicava ovima sto su bili u ratu a ni felera nisu primili?? Da se mene pita ja bi trazio da isplate sve ove godine otkad se danu mirovine i onda za ubuduce.. Bgti od ovih branitelja sutra tko ziv tko mrtav i opet ih razvlacite ko pitu, ma tko god od laznjaka prima da bog da ih doktoru davao!!

Necete bez CRNE GARDE bogama KRENI GARDO

LJUdi moji prijedlog zakona ne izradjuje samo Salko već se itradjuje skupa sa našim Hrvatima koji su u ministarstvu.
Hoće opet da nas prodaju i riješe za sitne pare.

Bukvarević: Novi zakon o braniteljima upućen u proceduru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari