Održan susret predstavnika gradskih knjižnica u ZHŽ

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, organizirala je Okrugli stol za predstavnike gradskih knjižnica Ljubuški, Grude, Široki Brijeg i Posušje, na temu "Uloga i značaj knjižnica u životu lokalne zajednice". Okrugli stol upriličen je u petak 22. lipnja, s početkom u 10 sati, u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

Nazočne predstavnike gradskih knjižnica u ZHŽ, uime organizatora JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, u okviru koje djeluje Knjižnica Ljubuški, srdačno je pozdravio i izrazio dobrodošlicu ravnatelj Ivan Bebek, koji je ujedno pobliže prezentirao rad Knjižnice Ljubuški.

Također, predstavnici gradskih knjižnica Snježana Barać (Grude), Ljubo Kovač (Posušje) i Ante Ćužić (Široki Brijeg) pobliže su prezentirali rad svojih knjižnica.

Sudionici susreta su razgovarali o značaju gradske knjižnice te njezinoj prisutnosti u lokalnoj zajednici, kao ujedno i o zadacima koje treba ispuniti, kako bi se zadovoljile potrebe pojedinih korisničkih skupina. Postignut je i dogovor o zajedničkom organiziranju kojekakvih kulturno-društvenih programa i dr. te o osnivanju zajedničkog radnog povjerenstva, sudionici su razmijenili ideje i iskustva, a ujedno se dotakli i problema koji tište knjižnice.

Gradske knjižnice imaju značajnu ulogu u životu lokalne zajednice, a ujedno i u informiranju, obrazovanju svojih građana te u kreativnom razvoju svih članova društva. One su i mjesta zabave, gdje bi svaki korisnik trebao, u skladu sa svojim potrebama, moći pronaći ono što mu je potrebno. Iznimno je važno prilagoditi usluge i aktivnosti članovima društva u zajednici u kojoj knjižnica egzistira, u svome obraćanju nazočnima istaknuo je Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

Knjižnica Ljubuški

Glas naroda

Želite oživiti mrtvu kenju sa kojekakvim dječjim crtićima i staračkim kursevima, ustvari kradeze uhljebi pravdaju svoju dobru plaću. Ja mislim da u Hercegovini zajedno ima sto odraslih članova knjižnice i redovnih čitača. Za toliko članova dovoljan je samo jedan knjižničar bez ravnatelja, zamjenika, zamjenika zamjenika. Uglavnom je budućnost u knjigama u elektroničkom izdanju a ove klasike su pase. Bolje da se radnicima u knjižnicama kaže istina, kupi im se alat i zaposli na korisnijim poslovima. Gdje je kradeze tu je laž, poliranje ugleda, muljaža teška sa novcima, uhljebljivanje… Koliko mi je poznato da svaka škola ima još dodatno po jednu knjižnicu u koju se zapošljavaju podobni.

svaka mjesna zajednica treba imat po jednu knjižnicu da je vodi uhljeb adezea i da čitamo modru lastu i roman mirko i slavko
evropa čita elektronske medije a ne partijsku tiskanu adeze propagandu
zemljo otvorise koji [ * neprimjereno * ]čine

Dajte vizija na sliku,nije u redu da ga niste stavili..

Čuda radi Vizentaler od naše knjižare. Bravo

Održan susret predstavnika gradskih knjižnica u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari