Savez općina i gradova o migrantskoj krizi

ljubuski.info

Peta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u utorak 26.6.2018. u Čitluku.

Zbog trenutne aktuelne situacije s izbjegličkom krizom u Bosni i Hercegovini, na ovu sjednicu Predsjedništva Saveza su pozvani Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Saveza bi ovom prilikom trebalo zauzeti svoj stav o izbjegličkoj krizi u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Saveza općina i gradova Federacije BiH.

Na sjednici će, između ostalog, biti razmatrano Izvješće sa zajedničke sjednice povjerenstava Saveza i to: povjerenstva za ustavna i zakonodavna pitanja, povjerenstva za razvoj i unapređenje lokalne samouprave, Komisije za ekonomski razvoj općina i gradova i financije i povjerenstva za imovinska pitanja, prostorno uređenje, stambeno-komunalne djelatnosti i zaštitu životnog okoliša koje su razmatrale vrlo značajne teme kao što je Zakon o koncesijama, pitanje izbjegličke krize i dr.

Članovi Predsjedništva Saveza će također biti informirani o aktivnostima Saveza na različitim projektima kao što su: Projekt "Jačanje kapaciteta saveza općina i gradova u BiH", Projekt integriranog lokalnog razvoja - ILDP, Projekt ReLOad, Projekt "Jačanje uloge mjesnih zajednica".

Predsjedništvo Saveza će, na traženje Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, imenovati dva predstavnika Saveza u Radnu skupinu čiji je zadatak usklađivanje propisa iz oblasti građevinskog zemljišta sa Zakonom o stvarnim pravima.

Na ovoj sjednici će se naći i informacije o predstavljanju Izvješća Zajedničkog povjerenstva za lokalne vlasti, puštanju u rad web portala "Javna prezentacija podataka registra cijena nekretnina Federacije Bosne i Hercegovine", kao i informacije o drugim aktivnostima Saveza vezanim za sudjelovanje predstavnika Saveza na skupovima od značaja za lokalnu samoupravu.

Glas naroda

ovako je i u jugi bilo, savez općina komunističke hercegovine i ako se ne varam ćosić današnji premijer vlade zhž je bio prije 90 presjednik tog saveza

Savez općina i gradova o migrantskoj krizi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari