Otkriveni nezakoniti auto-otpadi, zapečaćeno 130 vozila

ljubuski.info

Policijski službenici Federalne uprave policije i županijskih ministarstava unutarnjih poslova u suradnji s Poreznom upravom FBiH, su proveli opsežne dvodnevne koordinirane aktivnosti na području cijele FBiH koja je imala za cilj kontrolu auto-otpada, auto-servisa i drugih poslovnih subjekata koji se bave prodajom polovnih dijelova za putnička motorna vozila.

Ovim operativnim aktivnostima izvršen je pregled i kontrola prema 83 poslovna subjekta u FBiH za koje je postojala sumnja da posluju nelegalno, a kojom prilikom je utvrđeno da su 52 poslovna subjekta nelegalna, a 12 legalna, dok se za preostalih 19 vrše dodatne provjere i kontrola.

Za nelegalne poslovne subjekte Porezna uprava FBiH je izdala u skladu sa zakonskim propisima Rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti te izvršila pečaćenje objekta kao i izdavala prema određenim poslovnim subjektima i odgovarajuće prekršajne naloge.

Prilikom ovih aktivnosti pronađeno je i zapečaćeno više od 130 putničkih motornih vozila, 16 kombi vozila, više desetina motora i mjenjača za putnička motorna vozila, 350 šasija od putničkih motornih vozila te veće količine dijelova od istih.

Ove aktivnosti su samo dio mjera i radnji koje provedi Federalna uprava policije u saradnji sa Kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama za provođenje Zakona u cilju borbe protiv organiziranog kriminala u vezi sa otuđenjima motornih vozila.

Podsjećamo, otuđena motorna vozila nerijetko završavaju auto-otpadima gdje se rasklapaju s ciljem daljnje preprodaje dijelova od istih, priopćeno je iz FUP-a.

Glas naroda

Samo Arafat radi......

Federalci kad ste već tu provjerite imovinu od familije naši političara

Radi li Ferdo Vukoja .

Kod jakise nasli svasta nesto, Bravo Sipa

kogod drži auto otpad svisu jednaki nijedan nije ured negotije to ko ima u sarajevu vezu njemu nedolaze eto tako

Trebali su otici u UIO RC Mostar gdje je najveci ilegalni otpad koji je nastao od zaplijenjenih put.automobila koja su sva bila u voznom stanju.Sva ta vozila su totalno unistena i legalizovana ilegalna prodaja od glavnih u UIO.

Najzesci su prvi komentari dobrog i postenog bradvice u svim clancima,pogotovo u onima koji su nezanimljivi ljudima pa mora sam pisati po vise komentara.al dobro,ko bi posjecivao ove portale da nije toga

Šta je reć pogodi te drugi komentar?

Sve ferdino maslo

Otkriveni nezakoniti auto-otpadi, zapečaćeno 130 vozila
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari