Priča o dolasku tisuću migranata u Grude ni po čemu nije utemeljena

ljubuski.info

Nakon što su se lokalni lideri Širokog Brijega i Ljubuškog oglasili i negativno reagirali oko pitanja prijema migranata u ove lokalne zajednice, s obzirom da uopće nema kapaciteta za smještaj većeg broja osoba, situaciju je komentirao prvi čovjek Gruda Ljubo Grizelj.

Naime, prema mapi koja se pojavila u javnosti, plan je u Široki Brijeg smjestiti dvije tisuće, a u Ljubuški i Grude po tisuću migranata. S obzirom da nijedna lokalna zajednica nema ni približno takve smještajne kapacitete, inicijativa se povezuje s nedavnom izjavom nekih aktivista iz Sarajeva koji predlažu da se 130 tisuća onih koji su otišli na rad u inozemstvo zamijeni migrantima.

Ljubo Grizelj je kazao kakose radi o zahtjevnoj i teškoj temi i u sigurnosnom i svakom drugom aspektu.
O situaciji s migrantima informiran sam uglavnom iz medija. Uvjeren sam da Ministarstvo unutarnjih poslova u ZHŽ-u apsolutno ima situaciju pod kontrolom, kao i Granična policija BiH, odnosno naša jedinica u Gorici koja ima svoju upravu u Grudama. Ovdje se radi o nečemu što se naziva ilegalnim, odnosno radi se o ljudima bez ikakvih dokumenata i identiteta. Ne znamo uopće pozadinu svega toga. Uzroci migrantske krize su negdje drugdje i kriza se tamo treba i rješavati. Ne vidim niti jednog razloga u ovoj priča o dolasku tisuću migranata u Grude jer ni po čemu nije utemeljena - ustvrdio je Grizelj.

Poznato je od ranije kako Grude nemaju smještajnih kapaciteta ni za 10 osoba, a kamoli tisuću, stoga navedena inicijativa uistinu djeluje kao neka šala. Premda, s obzirom da su svi mediji u BiH prenijeli inicijativu, očito je da se nešto u pozadini događa.

grude.com

Glas naroda

zahvalite se čoviću na tome, kad je dobar tako s dodikom neka ovaj zatvori granicu na drini i rješena stvar, ali onda šverc neće moći da ide tako da je para bitnija, čović će svakako na more se preselit kao i ostala svita oko njega

Priča o dolasku tisuću migranata u Grude ni po čemu nije utemeljena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari