Barišiću četrnaest mjeseci zatvora zbog malverzacija s kreditima

ljubuski.info

Općinski sud u Ljubuškom proglasio je krivim Vidana Barišića (55) iz Ljubuškog zbog nesavjesnog rada u službi i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, potvrđeno je za iz Tužiteljstva ZHž.

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Vidana Barišića stavljajući mu na teret da je kao kreditni službenik mikrokreditne fondacije "S…" Sarajevo u vremenskom razdoblju od 2005. do 2011. godine fondaciju oštetio za iznos od 18.319,84 KM.
Kao osoba ovlaštena i odgovorna za obradu kredita protivno pravilniku i proceduri u ime mikrokreditne fondacije potpisao je pet ugovora o kreditu, po kojim jamci navedeni u kreditnoj dokumentaciji nisu uopće pristali biti jamci. U navedenim slučajevima optuženi je prihvaćao lažnu dokumentaciju za jamce zbog čega se dug kasnije nije mogao namiriti niti od korisnika kredita niti od navodnih jamaca. Pored zatvorske kazne optuženom je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu.

S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, postoji mogućnost ulaganja žalbe o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu.

bljesak.info

Glas naroda

Odaklen je ova ljudina

Kad je ovi zbog 18 Ilijada maraka od 2005 god.dobija toliko zatvora koliko će dobit ovi što su milijone odnili a dragan oslobođen već tri puta

Jeli se jadnik zenijo imali zenu i dicu

Koliko je Sunrise uzeo kamata od Ljubušaka

Sta jeli se zenio i ima li dicu ko te to pita ,sta je to vazno pametnjakovicu radi svoj posa okani se covika.

Niko mu ne spominje pomocnicu (tajnicu)
Visoku damu.u to vrjeme,

ona seje posvetila vjeri u crkvi non stop

On je bar bio na terenu za razliko odovih sto kradu a nisu nigdi bili

Stace jadni covik nije nijon tako mislijo

Obični Studenački p.jano i prevarant,velika 0 od čovika

Jeli taj as slucajno CELAV

vito petković ima li njega di poštenjčina

Covjek postenjacina nema kom nije pomoga zato je i zavrsio ovako.A 18 tisuca KM smjesan iznos.Za to tuzit covjeka strasno,trebalo je tuzit one koji su podigli i potpisali za jamce.Tu stoji Sarajevo i muslimani nazalost.Male ribe uvik jedu male.

Velike ribe uvik jedu male.Ispravak gore :-)Vidane opet cemo na bojiste kad zapuca.Kraljino.

Malo je i dobiio meni i zeni laziro je potpise i trecoj osobi odobrio kredit.

Nije covik celav ima on kosu samo se sisa na celavo,pozdrav Studencima.

A gdje su drugi,Danijela Selak General Zeljko, Dragan Jelavic itd.

Barišiću četrnaest mjeseci zatvora zbog malverzacija s kreditima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari