Prijedlog bošnjačkih stranaka onemogućava izbor hrvatskih legitimnih predstavnika

ljubuski.info

Prijedlog pet stranaka, SDA, DF-a NS-a, SBB-a i SDP-a, o izmjenama Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH, komentarala je Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ 1990 za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Zelenika u ističe kako prijedlog pet stranaka ne mijenja ništa osim što otvoreno onemogućava izbor hrvatskih legitimnih predstavnika i, kakvo je navela, izigrava posljedično hrvatsku izbornu volju.
Presuda po apelaciji Bože Ljubića se odnosi na Izborni Zakon BiH i Parlamentarna skupština BiH je jedino moguće mjesto za njegovu izmjenu. Smatram da je prijedlog pet stranaka o izbornim jedinicama apsolutno neustavan i ne mijenja ništa osim što otvoreno onemogućava izbor hrvatskih legitimnih predstavnika i izigrava posljedično hrvatsku izbornu volju odnosno politički je ustrojen tako da izigrava načelo legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, kazala je Zelenika.

Napomenula je kako se presuda Ustavnog Suda mora implementirati onakva kakva jeste i da o tome nema rasprave.
Ne možete samo zato što vam presuda politički ne odgovara da je ignorirate odnosno politički opstruirate i predlažete opet rješenja koja su odlukom Suda već proglašena neustavnim, zaključila je Zelenika.

vijesti.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari