Nakon borbe protiv antifašizma, borba za kriminal

ljubuski.info

Možda se ne znaju dogovoriti oko Izbornog zakona, možda se ne znaju dogovoriti oko ustavnih promjena, no kada se radi o korupciji, kriminalu i nepotizmu, tu se uvijek nađe dogovor, navodi u svom današnjem priopćenju Hrvatska republikanska stranka.

Kada čovjek pomisli kako nas aktualna vlast ne može više negativno iznenaditi svojim djelima, oni nas demantiraju. Izmjene Kaznenog zakona izglasane rukama SDA, HDZ-a, SBB-a, PDA i SDP-a premašili su sve granice rubrike "vjerovali ili ne".

Naime, nakon što su optuženi potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, generalni tajnik SDA Amir Zukić i bivši visoki dužnosnik SDA Mirsad Kukić optuženi za kazneno djelo zlouporabe položaja, za što postoje i dokazi kao i svjedočenja (npr. Seid Fazlagić u istom predmetu priznao krivicu i osuđen na osam mjeseci zatvora), prije izricanja presude, zajedničkim snagama s drugim strankama u Parlamentu Federacije, oni mijenjaju članak zakona po kojem je djelo koje su uradili kazneno djelo.

Ovakve stvari se nisu događale u najokorjelijim totalitarnim režimima. Da nekoga optuže za kazneno djelo, pronađu dokaze i svjedoke, a taj netko samo promijeni zakon po kojem si kriv, tako da to uopće nije kazneno djelo. Sve po zakonu i procedurama!

Najzanimljiviji dio u svemu ovome je taj da su to zajedničkim snagama izglasovale SDA, PDA, SBB i SDP koje su u svojevrsnom političkom ratu, osobito u ovo predizborno vrijeme. No, najsimptomatičnije je što su u svemu tome imali potporu HDZ-a, tih legitimnih boraca za prava Hrvata. Dakle, u trenutku kada bošnjačke stranke žele protuustavnim nametanjem tzv. zakona o izbornim jedinicama ovjekovječiti gaženje legitimiteta hrvatskog naroda, u trenutku kada te iste stranke preko pravosuđa negiraju i zataškavaju masovne zločine Armije BiH (zadnji slučaj prebacivanja odgovornosti za ratni zločin u selu Miletići), u trenutku kada SDA najavljuje kako će "napokon prestati teror hrvatske manjine nad većinom u BiH", oni te iste bošnjačke stranke podržavaju u korupciji i kriminalu.

Ova suradnja svih stranaka u zataškavanju kriminala i korupcije najočigledniji je dokaz kako je naše društvo više podijeljeno na kaste, nego po nacionalnoj politici. Odavno tvrdimo kako je aktualnoj političkoj eliti iz hrvatskog naroda koja dolazi iz redova HDZ-a uvijek bliži netko iz drugog naroda, ali pripadnik iste vladajuće kaste, nego će biti ikada pripadnik njihovog hrvatskog naroda u čije se svetinje busaju kao jedini i neprikosnoveni zaštitnici.

Ovim putem im najiskrenije zahvaljujemo, jer nam svojim radom i (ne)djelima predstavljaju nepresušan izvor motivacije i elana za naše političko djelovanje i rad na tome da te moderne mentalne komuniste kojima apsolutno ništa nije sveto konačno pošaljemo u ropotarnicu povijesti, navode iz HRS-a.

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

Lijepo molimo vodstvo ove stranke da nas izvještava o ovakvim i sličnim događanjima pošto mi u Hercegovini imamo vrlo malo informacija o politici u našoj zemlji. Iz neznanja smo izabrali ove koji nas predstavljaju, znamo kako! Hvala!

Zar je moguće da članovi stranke našeg dobročinitelja i počasnog doktora Sveučilišta u Zagrebu ovako nešto podrže? Stvarno sam duboko uvrijedjen i iznenadjen.

Bravo HRS!!! Zašto Dijana nije u svom intervjuu danas za sdaovski faktor.ba odgovorila zašto su i njeni iz 90ke glasovali za ovo?

Nakon borbe protiv antifašizma, borba za kriminal
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari