Bračnu vjernost proslavilo 18 parova

ljubuski.info

U župnoj crkvi sv. Ante na Humcu upriličena je posebna svečanost posvećena braku i bračnom zajedništvu.

Na misnom slavlju, koje je predvodio humački župnik fra Ljubo Kurtović, sudjelovalo je ukupno 18 parova. Osam parova tako je proslavilo 25. obljetnicu braka, dva para 30. obljetnicu, tri para 40., četiri para 50. obljetnicu te jedan par 60. obljetnicu braka.

Među brojnim parovima koji slave jubileje, oni su bili najhrabriji stati pred župnu zajednicu i posvjedočiti kako ih je kroz bračni put vodilo uzajamno poštovanje, strpljivost i spremnost na odricanje i žrtvu.

Upravo je o ovim vrijednostima govorio i župnik fra Ljubo Kurtović, između ostalog naglasivši kako je brak, zapravo, savez s Bogom i simbol Božje ljubavi.
Bog je jedini temelj na kojem možemo graditi brak. A brak je slika samog Boga, jedno svjedočanstvo, kao i vaša današnja obljetnica. Ovim činom ste posvjedočili zajedništvo i vjernost Bogu, a samim time postali ste pozitivan primjer budućim bračnim parovima, kazao je fra Ljubo u svojoj propovijedi.

Misno slavlje animirao je mješoviti župni zbor "Sv. Ante" pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice, a na koncu ove svečanosti uslijedilo je međusobno čestitanje i fotografiranje bračnih parova.

Proslavom bračnih jubileja humačka župa želi skrenuti pozornost na važnost braka i obitelji za cijelu Crkvu, unatoč nedaćama današnjeg života. Potrebno je, stoga, i u ovim kriznim vremenima raditi na očuvanju stabilnosti jednog od najmilosnijih darova od Boga.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Čestitam na lijepim jubileima,današnje vrijeme je takvo da će u budućnosti ovakvih susreta biti sve manje i manje.Nažalost.

Bračnu vjernost proslavilo 18 parova
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari