Hrvatska loza iz Chicaga nastupa i u Ljubuškom

ljubuski.info

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika pet hrvatskih folklornih skupina iz Amerike i Australije u srpnju će, u okviru europske turneje, nastupiti u 15 gradova i pet zemalja.

Od 3. do 15. srpnja 2018., uz domaćinstvo domaćih folklornih skupina, nastupit će HA Hrvatska zora iz Melbournea, HFA Vukovar iz Sydneyja, KUD Baština iz Chicaga, TPS Hrvatska loza iz Chicaga i HFA Nova nada iz Detroita.

Pored Vukovara, Splita, Petrovog Sela u Mađarskoj, Bratislave u Slovačkoj, austrijskog Novog Sela i drugih gradova, čuvare hrvatske tradicije ugostiti će i Ljubuški.

Tako će 14. srpnja (21.00 sati) u Ljubuškom, u organizaciji JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, uz nastup nekoliko domaćih folklornih skupina nastupiti i tamburaško-plesna skupina "Hrvatska loza" iz Chicaga.

Tamburaško-plesna skupina "Hrvatska loza" osnovana je 1979. godine u Chicagu. Uz podršku Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu, desetljećima njeguje pjesmu i ples iz svih krajeva Hrvatske i Herceg-Bosne s ciljem očuvanja bogate kulturne baštine, a posebice radi upoznavanja mladog hrvatskog naraštaja s hrvatskim običajima, folklornim plesom i glazbom. Izvođači su djeca i mladi koji u sklopu "Hrvatske loze" nastupaju na području Chicagoland-a, SAD-a i Kanade, a nastupali su i u Hrvatskoj.

Komentari

Bravo zaaaa HRS

Nadam se da nisu stavljali šećera u ovu hrvatsku lozu, ako je secerusa eto je brte njima!

Hrvatska loza iz Chicaga nastupa i u Ljubuškom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari