Primorac: Mala korekcija imena kako bi glasačima bilo jasnije kome daju glas

ljubuski.info

HSP BiH, na čijem je čelu Stanko Primorac, na listopadske izbore izlazi pod imenom HSP Bosne i Hercegovine - HNS.

Razlog dodavanju sufiksa "HNS" u ime ove stranke činjenica je da su se Središnjem izbornom povjerenstvu za predstojeće parlamentarne izbore u BiH prijavile dvije stranke sa sličnim imenom. Naime, nedavno oživjeli Hrstićev HSP, koji sada vodi Nikola Raguž iz Stoca, a potporu mu daje određen broj bivših članova Primorčeva HSP-a, na izbore također izlazi pod imenom HSP BiH. Budući da su programi ovih dviju stranaka, opredjeljenja, kao i planovi nakon izbora potpuno suprotni, iz Primorčeva HSP-a su odlučili uraditi malu korekciju imena kako bi glasačima bilo jasnije kome daju glas.

Glasujući za HSP Bosne i Hercegovine - HNS, na čijem je čelu Primorac, pravaši će se odlučiti za podršku strankama Hrvatskog narodnog sabora, rješavanju hrvatskog pitanja u BiH te opstanka Hrvata na njihovu višestoljetnom tlu.

S druge strane, iz Raguževa HSP-a BiH ne skrivaju kako se ne slažu s politikom Hrvatskog narodnog sabora te su umjesto koaliranja s hrvatskim strankama skloniji koketiranju s određenim bošnjačkim strankama koje nakon izbora žele sastaviti novu platformu.

Stanko Primorac ističe kako je apsurdno da se spomenuti Hrstićev, odnosno Ragužev HSP BiH, uopće mogao prijaviti za predstojeće izbore, budući da je stranka neaktivna od 2006. te je trebala biti brisana iz sudskog registra još 2008.
Riječ je o stranci koja šest izbornih ciklusa nije sudjelovala u izborima, a sada se žalila Središnjem izbornom povjerenstvu na naše ime. Budući da smo mi u tom smislu poduzeli sve pravne radnje u prigovoru prizivnom sudu, bili smo uvjereni da će SIP postupiti po zakonu jer je tu stranku još 2008. trebalo brisati iz sudskog registra. Kako do toga nije došlo, dogodilo se to da na idućim izborima imamo dva politička subjekta sličnog naziva - objašnjava Primorac.

Dodaje kako su imali mogućnost na izbore izići bez mijenjanja imena, ali su se na to odlučili isključivo kako bi biračima bilo lakše raspoznati kome daju svoj glas.
Dodajući HNS u ime stranke htjeli smo poslati poruku javnosti odnosno našem članstvu i biračima koji HSP BiH sudjeluje u radu Hrvatskog narodnog sabora, odnosno koji je uz hrvatski narod, a koji HSP nastavlja nekakvu probošnjačku politiku jer jedino tako mogu "ušićariti" nešto u Sarajevu - kaže Primorac.

Naglašava i kako je HSP BiH na čijem je on čelu uredno registrirana stranka kod nadležnog tijela i u tom smislu se ništa nije dogodilo.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

opet petljaš, jer da si u pravu ne bi ništa morao mjenjati ili dodavati, opet tvoja briga za građane prije izbora

Koi hsp je platformaški.

Koji je ovo lakrdijaš.Ušićariti nešto u Sarajevu.Čovik zaboravio da je još jučer jeo,pio i družio se sa onima u Sarajevu i ništa mu nije falio.Nije to problem,nego dobio lovu od Čovića i okrenuo pilu naopako.Moj Ćane potcjenjuješ ljudsku pamet.Ti po onoj narodnoj za sto lira u sto vira

tvoj je program samo koju fotelju ti dobijaš

Ovo nije normalan čovjek.. ko više može pušiti ovu Primorčevu priču.. Laž i samo laž

Ti si dio platforme i kako imaš obraza o tome i govoriti... sad bi poticaja i od HNS-a

Jad i bijeda hrvatskog naroda

Covicev podrepaš

Ukrao si mi rijec iz usta.Prilivoda i lazljivac.

A ko će tebi dati glas

Boli tebe ***. za narod.Samo gledas sebe jer ako se ne uvalis koliko si sposoban crknut ces od gladi.

Zamolio bi da ne brisete komentare...lijepo smo napisali..generale pare vrati sto si duzan

Kome i koliko

Na sto spade HNS zalosno

Pa dokle Ćane, ti uvijek nešto demantiraš. Jel to znači da si s onim obrazloženjem bez odluke iz CIK-a, opet obmanjivao članstvo i birače, ako ih uopće više i imaš. Onda si tvrdio kako si uredno stranku prijavio za izbore, a kad danas opet novo priopćenje. Neozbiljno je to za jednu stranku pravaške orjentacije i uz to još članicu HNS-a, neće to akademik tolerirati, već se priča da ti je našao zamjenu, što i ne čudi. A o platformi samo ti nemoj. Dno dna.

Niko i ništa

Hrvati,krscani,vjernici lajete iz svojih jazbina pa jeli vas imalo sramota da nista samih sebe.Pa vidate Primirca svaki dan ili bjezite od njega ili mu se udvarate.Zasutite vise jadnici jadni.

Hrvatski Narodni Sabor Zbog izdaje i ulaska u tu. Covicevu Tvorevinu sedam glasova moje kuće ide HRSu kome odgovara ovo stanje neeka glasa za Cano Č ovica

Koće ti dati glas prodana dušo samo onaj tko nema ništa u glavi.

Ovaj stvarno misli da je narod ovca,a jadan bio pa kako si prošao zadnji put na izborima,a sada ćeš još gore,jadu.

Veljaci i Grab glasuju za Covica .Vec vuku i vrbuju ljude za Glas kmeeee kmeee je u akciji sasvojim podanicima Koje je stabil na radna mjesta i fotelje...kmeeeee. Guc guc

udbaš na svakoj ćoši.

Na hardomilju Teskeri Crvenom Grmu prologu 100% KOMSIC dobiva bolje neg ova dva

Na Hardomilju će hdz izgubiti izbore zbog umišljenih veličina bivših članova devedesetke

u grabu nece dobit hdz ni hsp vec komsic to vam je sigurno

svi će mo glasat za komšića iz inata da pomete hrvacke ptice grabljivice u zenicu

moj Cane nebi za tebe glasao da si sam na svetu ,,,,,a i hdz isti slucaj

Tako je Cana ostani sa svojim narodom ne idi ovim izdajicama

Treba kontra iz inata vidite prije 2 sv rata zbog iseljavanja peljesac glasa 1928 za srbe

sad sa čovićem na čule i položite vijenac ali kao egzekutori da "iziđe dilo na vidilo"...

I moje Orahovlje je uz Željka Komšića i DF

Djeci kad budete govorili kakvi da ne budu u životu uzmite Canu za primjer

Koji moralni i intelekualni autoritet zvani "Ćane" ovakvi i slicni likovi su unistili casni naziv zvani HSP, jedino svirepiji politicki "intelektualci" djeluju u HDZ u. Njiho djelo vidimo u drustvu ...koje se raspada..

Mala korekcija Imena? tebi treba izvršiti veliku korekciju u glavi jer si postao dno. Ovaj ti je dobro napisao prenosim komentar u cijelosti: Možete misliti kakav mora i iskrenost ima netko koji falsifikuje potpis Krilnika generala Blaža Kraljevića, isti Primorac je potpiso papir za dobivanje čina iz 1992 iz 5 mijeseca te godine, na kojem je slijedeće. Dodijela čina General Bojnika, Stanku Primorcu u potpisu ni manje ni više nego Pukovnik Blaž Kraljević?? Sad vi vidite dali Pukovnik može potpisati čin generala. A sve časničke činove u HOS-u je potpisivao Dobroslav Paraga odnosno glavni stožer u Zagrebu. Zato ništa vas ne treba čuditi od te osobe možda sutra bude i general Armije BiH inače isti je završio ne tako davno Agronomski fakultet pa čestitamo, agronomu na promaknuću i vjerodostojnosti kao sve do sada. "Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što" Ovo sam provijerio i ovo je istina ovaj falš papir radi se odluci , sticanju čina generala Bojnika HOS-a isti Primorac je donio taj falsifikat u Sarajevo kod M.M a ovaj mu je rekao citiram" Skloni to zavšit ćeš u zatvoru na osnovu tog papira" zavšen citat. Korekciju što prija napravi u glavi,stvarno me te je žao, što ne vidiš što si postao.

Treba ljudi sto prije skupljat glasove za Komsica da zatvori ove Hdz lopove da se vratim doma sa zenom djecom ova me tudjina dusi

bolje da šutiš

nemoj se vraćat,taki nam netribaju !!!

Bravo Ćane,samo skupa i tu je uspjeh.

A dije kum Koroman jeli on s Ćanom još,kažu proda ćane ribnjak sad ima love štaće mu Politika.

Treba čoviku diploma posadijo smilje a sad će bosilje kad malo ugrije dase bolje primi,a na jesen u parlament da ga malo zalije jel tak,-izbjeglico-

E jaki je ovi moj ucenik Cane,a tek Milc,Vito i ima jos koji platformas..

Ovoga je Čović odradio

Primorac: Mala korekcija imena kako bi glasačima bilo jasnije kome daju glas
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari