Udarili policajku, prijetili službenicima u postaji i ostaju na slobodi

ljubuski.info

Općinski sud u Ljubuškom donio je rješenje, u Vijeću kojim je predsjedavao sudac Miro Jurič, kojim je odbijena žalba Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg, a u kaznenom predmetu protiv osumnjičenih Joze Rose i Drage Tomasa, kojima se na teret stavlja počinjenje kaznenog djela Napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari.

Naime, rješenjem suca za prethodni postupak od 29.05.2018. godine odbijen je prijedlog Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg za određivanje pritvora osumnjičenima, kao neutemeljen. Branitelji osumnjičenih - Nada Dalipagić i Mario Buntić osporavali su da postoje razlozi za određivanje pritvora jer ne postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili kazneno djelo za koje se sumnjiče jer se sve temelji na indicijama i pretpostavkama.

Na isto rješenje kojim je odbijen prijedlog za određivanje pritvora, Županijsko tužiteljstvo Široki Brijeg uložilo je žalbu, ali je ista odbijena. To iz razloga što je Vijeće u cijelosti prihvatilo analizu svih dokaza koje je izvršila sutkinja za prethodni postupak, te da je dala valjane razloge za odbijanje prijedloga, a razlozi nisu dovedeni u pitanje žalbenim navodima Tužiteljstva.

Podsjetimo, Županijsko tužiteljstvo Široki Brijeg stavilo je prijedlog Sudu za određivanje pritvora osumnjičenima zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu i Oštećenje tuđe stvari, te je istima na teret stavljeno da su 27.05.2018. godine oko 20,00 sati a nakon što je Drago Tomas škripao autom po cesti, oglušio se o naredbu policije o zaustavljanju, napali djelatnicu policije, te da je osumnjičeni Drago Tomas oštetio predmetnog događaja tuđu stvar.

Obrana koju su zastupali odvjetnici Nada Dalipagić i Mario Buntić su se usprotivili prednjem prijedlogu iz razloga što nisu bili ispunjeni uvjeti za određivanje pritvora i to iz razloga što ne postoje dovoljni i razumni razlozi iz kojih bi se dalo zaključiti da su osumnjičeni zaista počinili predmetno kazneno djelo.

Nadalje su istaknuli da Tužiteljstvo nije dostavilo relevantnu dokumentaciju, te nije konkretno obrazložilo koje točno dokaze namjerava provesti u razdoblju za koji je tražilo određivanje pritvora.

Osnovana sumnja koje je Tužiteljstvo iznijelo temelji se na indicijama i pretpostavkama, a ne na dokazima.

Sud je u cijelosti prihvatio razloge obrane i odbio prijedlog Tužiteljstva za određivanje pritvora osumnjičenim Jozi Roso i Dragi Tomas.

Naime, prema navodima Tužiteljstva, Tomas je 27. svibnja, upravljajući Mercedesom, škripao po cesti i narušavao javni red i mir te se oglušio na policijsku naredbu o zaustavljanju.

Ispred jednog kafića u Grudama policajci su mu vozilima prepriječili put, a kada su ga pokušali uhititi, nogom je udario policijsku službenicu u predjelu stomaka.

U tom trenutku do njih je došao osumnjičeni Roso, koji je odgurnuo policijsku službenicu i zaprijetio im da će ga se "sjetiti i da će ih sve postrojiti u stanici".

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje, Tomas je udarcima oštetio vrata, a policajcima je prijetio da će ih "sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu".

U ovom incidentu, kako su kazali medijima iz Tužiteljstva ZHŽ-a, dvoje policijskih službenika je zadobilo tjelesne ozljede. Tužiteljstvo je najavilo žalbu na ovu odluku Suda.

Glas naroda

Mladi Milicajci moraju shvatit da se ne hvataju u kolo ako nemogu igrati jer partija koja vas je dovela ima dva lica i nima su bitniji oni koji vas Tuku na go vi vi ste samo broj te značke što nosite

Dobar komentar,a inspektori sa kupljenom Ševinom školom,a o krimosu ministru sve znamo ,suvišni su komentari. Navikavajte se jer narodu je dozlogrdilo,bit će jada kad narod počne gonjati.

eto vam pravne države i ne ovisnog sudstva , znači sad svi možemo isto tako se ponašati, jer svagdje u svijetu postoji nešto što se zove pravna praksa, tj ako se jednom građaninu u nekom predmetu nešto dosudi i ostali građani ako nekad počine isto djelo mogu se pozvati na ovu presudu i moraju dobiti istu kaznu

Sad će Mađžara osloboditi krivnje jer je smrtno ugrozio druge živote i odmah je to povod da i drugi učine isto (pokušaj ubistva sa umišljajem). Za strogu osudu on i njegov vozač!!! Ašto se ovoga tiče pokiciji je dozvoljeno i sredstva prisile (pištolj) ili oni kiti nose one što vidu špricaju?!

kakav madžar, ja govorim o odlukama suda a ne rekla kazala, prepostavka našeg zakona je da je svatko nevin dok mu se na sudu ne dokaže drugačije, a ti spominješ nešto treće, tu jedino može biti kriv vozač

Ili kosija ili vodu nosija isto je.Još ako je znao za vozača,a sigurno ga je znao,to je napravio sa namjerom i umišljajem što je teži oblik krivičnog djela.Pijanog šofera je trebao smjestiti odpozadi i svezati ga i sam uzeti volan i voziti,ako nije bio pijan?!

Slucajno uleti koverta love i sve se moze...neovisni sud koji komedijasi...

Kad će suđenje braniteljima?????????

Dragi i savjesni policajci.
Eto vidite u čijoj je službi policija i njen ministar. Dakle u sluzbi svoje stranke.
Znaci ako mora birati izmedju svojih djelatnika i nekog razuzdanog momka,vidi se ko i koga štiti.
E volio bi samo znati kako bi prošao dotični u Titino vrijeme.
Policijski djelatnik je tada bio poštovan od strane građana kao i gradjani od strane policije.
A danas. eto pročitajte hvalospjeve šta je sve taj degenerik izgovorio policijskim službenicima. Gdje to ima.

I bilo je svega desetak policajaca koji su radili svoj posao a sad ih ima trideset puta više i samo pljačkaju narod.Jedino se nije smilo svašta govorit ali to je manje zlo od ovog danas

A ljudi moji je zajeban ovaj lik hahaha.Dok sam ovo čitao stekao sam dojam da se radi o nekom liku iz filmova ,ali vjerujem da je stvarnost sasvim drugacija i da se radi o tutkumu bez skole i odgoja !

Nevjerovatno ja tvrdim da ovog slučaja nema u Somaliji nemogu vjerovati šta je ovo jesmo li ovo izborili ovo Demokracija Nevjerovatno

dokje načelnik u ljubuškom bija zoran galić bobić nisu gruđani smili ni prnut sriktaje on dolkiće bilisu puno zajebanij negon ovi tutumi

Dok je bio Zoran Galic on je s takvima surađivao, a Dolkice bivse suradnike je slucajno odradio kad je guza dosla u pitanje pa okrenuo karte.
To je najveci krojac nepravde na ovim prostorima, znao je ljudima za 200 kn organizirat otkaz i zatvor, a svoje suradnike npr. Julija Gavrana u zaru kaznenih djela i krađe goriva promaknuo u viši čin.
Vladavinu Zorana Galica mačku o rep.
I sad stoji iza sveukupne korupcije MUPA ZZH preko prijatelja kome je trebalo kucu cuvat

Policiji u Zhž jedan dan otiđite iz službe dajte svi otkaz,ima posla poštenijeg i savjesnijeg.Neprljajte savjest sa ovom mafijom.

sramotno izvještavanje glasnogovornika on ih već osudio koja neprofesionalnost kad ih je već optužio što ne navede razloge suda koji ih je odbio sud je iznad svega a tužiteljstvo i obrana su stranke

to su bile stative a zna se one se nesmiju dirati

dobru kofertu je dobila sutkinja pa ih oslobodila

Vozac je vjerojatno bio nadrogiran, ali je problem nesto drugo. Svjedok sam da policija zaustavi starijeg covjeka i maltretira ga zbog pojasa i svjetala. To je u redu, za sve ista pravila, ali nije tako. Ovog vozaca, za primjer drugima, trebalo je pritvoriti i suditi. A, za prijetnje smrcu, svi znamo kakve su kazne. Nisu krivi policajci, vec oni sto ih vode. Kakva moze biti policija sa ovakvim ministrom. I jos da se iz policije izbace konobari i ostale zanatlije, a da dodju mladi skolovani ljudi, sve bi bilo drugacije.

Za ovakva djela, u Njemackoj se dozivotno gubi vozacka i uzmu ti tisuce eura.

Katastrofa,kad te polucija zaustavi ,sskom.u policajca ,sve od reda ce tako radit ,jer kad moze ovaj grudanin,zasto ne mogu svi,zalosno i tuzno,zasto ce dolkici bit u zatvoru,pustire ljude

Nek mi neko objasni da li je to uredu sto radi sutkinja u ljubuskom,zadto stvaramo bandite na nasem malom prostoru. Znaci novcem mozes sve kuputi ,zalosno i tuzno gdje zivimo,

Napasti policajca je isto ako se napadne država!!!

Kad bi on ovo u Njemackoj napravio nebi na biciklo sjeo 10 godina a za volan da ne govorim!Jadan je posten covjek kad je sudstvo na ovakom nivou.Jad i cemer!!!

Pravu istinu vjerojatno zna sutkinja, zato je i donijela ovakovu presudu. Policajci moraju biti profesionalci, ni oni ne smiju izazivati. Policajka je mogla složiti prijavu bez potjere, igranja kriminalnih filmova po Hercegovini sa nestašnim dečkima. Doći će vrijeme kad će se i oni smiriti. Ako je malo zaškripio gumama ma to je sitnica. A policajka ako je mislila, sad ću ja tebi pokazat i to je pogrešno. Mi smo tu svi poznati jedni drugima, ako bi se sudilo po škripi guma i dobrim autima, to bi bila greška. Makinje sa puno konja i ne možeš pokrenuti a da točkovi malo ne zaškripe.

Zalosno od suda ako su navodi tuziteljstva tocni .Vrana vrani ne kopa oci.To vam je demokratija po Hercegovacki nacin.A policajci jadna li vam majka ako ovo bude pravilo.

I šta ti misliš sada šta će covik od ove policajke sto je udarena odnosno napadnuta uradit? Pa djava vas odnija moji suci i sudije, kako je to došlo vrime da se vise viruje Joziji na riči nego jednom policajcu ili policajki. Djava odnija vas i onoga ko vas stavi nza suca. Ne volim Tita ali bi volila da se vrati bar godinu dana pa da se zna ko je [ * neprimjereno * ] a ko murjak.pa kad more policajca nekažnjeno šibati na cesti Kako će tek sutra mene i moju dicu šibati i pljačkati na cesti. Lip
primjer im dajete... [ * neprimjereno * ]e jedne

policajka nema "čovika" Martina nije udata,za tvoju informaciju, a nitko ne spominje kolege koje su je ostavile , a koji su bili sa njom u patroli, mali Artuković, Ivica Agarić tata od ovog nestašnog momka mu kum,i veliki stručnjak Toni Boras bio iza kioska nište on nije vidio. Da su sa njom bile prave kolege i policajci a ne ovi "dovedeni" dobio bi on mazu na licu mista bez suda i tužiteljstva, da mu nikad više nebi palo napamet je pogledat

Suvisna prica,Znate li vi da je on SIN IVICE AGARICA tata podmaze sve a Jozija se javio zato sto je uvjek bio i ostao Ivicino potrckalo.
Eto toliko

Ovo je dokaz da se zakon sprovodi nad sirotinjom a štiti "moćnike".Mirnim braniteljima kazne zbog borbe za istinu a mafiji naklon do zemlje.Zakon mora vrijediti ili za sve ili za nikoga.Ovaj sustav je korumpiran do bola i urušiće se ko kula od karata.

Krivo je more!!!garibi u garibima u garibskoj sredini..svi pripametni a jaja ko' u krompirove zlatice...svaka cast,samo vi [ * neprimjereno * ] redovno i cekajte sutra ,bit ce bolje :)

Čudi me kako te nije odavno protralo, koliko kaki,š

Tako je kod nas ili moraš imati vezu ili vriću para ako imaš oboje nemereti niko ništa

tko je za pecenje na humcu dolazi vruca janjetina sve przi

1. U normalnoj drzavi navedeni narkoman bi zavrsija na robiji 15godina ili bi od degeneka osta invalid.
2. Zao mi policajke ipak je to necije dijete ili zena, ali drugo , posto kao i svi u policiji su primljeni preko krimi veze , nije mi te zao , vidis da si opet niko i nista svojoj partiji , vjerovatno ni s oruzijem ne znas rukovat.
3. Jozija bi u normslnoj drzavi vec bija na izdrzavanju dozivotne robije zbog 1000 lopovluka i sr...koja je napravija.
4. Ovo je slika drzave,policije,ministra i sudstva .
5.Tko vas j...i jedne i druge , tlacite sirotinju , a kriminalcima lizete dupe.

Vidite Otkad ZDRALA Nema korupcij kriminal kradje zavladala nebuga njemu skripali i blesali trebaga vratiti tada bi svako svoj poso radio i suci i tuzitelji svi u drzavnim institucijam jer ako nebi bila bi maza svisumu drtali dlan pod [ * neprimjereno * ]com u institucijama i morali raditi svoj poso a taj Tomas kakav mu tata takav i sin Tata mu madunu i sepi redovno reket dava zato mu sin i bahat se pravi

zašto na grudama online nema pravo komentirat i to su kupili , sramota, sidite s vlasti nesposobni

Naiso sam tad kad se to desavalo.neka cura je sve snimala mobitelom znaci imaju dokati.

Ovde je trebao načelnik i zapovjednik skupit tim privest i kroz čašiju grudsku provest klipane, istamburati dobro u stanici e tako se radi sa svojom policijom a ne bižat3149

tko će skupit "tim" da ih istambura MIro Pejić i Zoran Soldo daj molim te ne budi smješan njima u GRude treba vratit Bratišu za načelnika (bio u ratu načelnik) taj bi njih istambura tad niko nije smijo u pogledat policajca krivo a poslje njega i prije evo ovako se dešavalo

Ovaj sto portal ima samo tračeve stavlja zasto nestavi kad ce Mati Simicu Dolkicu suđenje počet za ubistvo 1997 nevinog Darija Dzidica u Mostaru predmet drze u ladici od 1997

to triba u gepekt ubacit navece pa ih polomit dobro da im nepadne napamet vise tako ponsanje

Policija je jaka koliko je jaka država po ovom se vidi kalva je država recimo u Americi bi ovakvi napadači na policiju završili sa par metaka u glavi!

Nije ni čudo koje načelnik u Grudama da se t o događa.2741

Udarili policajku, prijetili službenicima u postaji i ostaju na slobodi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari