Primorčev HSP na izbore izlazi kao HSP - HNS

ljubuski.info

Na listopadske Opće izbore, a prema ovjerama prijava od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, neće se moći kandidirati pet političkih subjekata kao i pet neovisnih kandidata. Neki od njih nisu prikupili dovoljan broj potpisa podrške za kandidaturu, nekima to nije omogućio sadašnje ustavno uređenje, a pojedine stranke, da bi izašle na izbore ipak će morati korigirati i svoje nazive.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP), nakon izvršenih provjera isteka roka za otklanjanje nedostataka, od podnesene 72 prijave političkih stranaka, za sudjelovanje na ovogodišnjim izborima ovjerilo je 67 političkih stranaka.

Pet stranaka nije ovjereno, pojedine od njih su uložile žalbe te se očekuju i odluke suda po tom pitanju. Tako, prema odlukama SIP-a od prošlog tjedna, na Općim izborima 2018. godine neće sudjelovati 'Srpska radikalna stranka dr. Vojislav Šešelj', a iz razloga što nosi ime osobe osuđene pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu. Ova stranka se kandidirala za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Narodnu skupštinu RS, Zastupnički dom FBiH i skupštine svih deset županija u Federaciji.

Kako je kazala glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić, ovjeru SIP-a nije dobila ni 'Kongresna narodna stranka zaštite prava, boraca i građana - pravde i morala BiH' koja se kandidirala za izlazak na izbore samo u Posavskoj županiji, 'Bošnjački pokret' Sejfutina Tokića koja se kandidirala na svim razinama u F BiH pa čak i za Predsjedništvo BiH, kao i 'Pokret Most21', mladoj stranci prijavljenoj za sudjelovanje u Sarajevskoj županiji, dok je 'Srpskoj naprednoj stranci' sud dodatno uvažio žalbu na odluku SIP-a te se očekuje i konačan stav po pitanju izlaska ove stranke na izbore.

Ove godine, od podnesenih 39 prijava, nakon izvršenih provjera i nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka, SIP je ovjerio sudjelovanje i 34 neovisna kandidata na Općim izborima 2018. godine. Pet neovisnih kandidata ipak se neće naći na biračkim listama i to: Luka Stanić koji se prijavio na izbore u Narodnoj skupštini RS-a, Milan Bešlić za predsjednika i potpredsjednika RS-a, Sead Nuhbegović za izbore u Sarajevskoj županiji, Sejfudin Tokić i Svetozar Pudarić za Predsjedništvo BiH, kandidata iz reda bošnjačkog, odnosno srpskog, naroda.

Pudarić i Tokić bi ujedno, nakon slučaja 'Sejdić-Finci', "Pilav", 'Zornić' i 'Šlaka', zbog aktualnog ustavnog rješenja i diskriminacije koju 'propisuje', gdje se ne predviđa da se Bošnjak iz RS-a može kandidirati za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, isto kao i u slučaju Srbina iz Federacije koji ne može biti kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda srpskog naroda.

Primorčev HSP korigirao ime za izlazak na izbore

Prema informacijama iz SIP-a, djelomično je ovjerena i prijava HKDU Hrast i to zbog neispunjavanja uvjeta o potrebnom broju potpisa, a kada je izlazak na izbore u pitanju novine su i kod pravaša, točnije HSP, kako se kandidirala stranka predsjednika Stanka Primorca Ćane.

Naime, prema odluci SIP-a, a zbog činjenice da je još jedna stranka prijavila svoj izlazak na izbore i to HSP BiH predsjednika Nikole Raguža, Primorčev HSP morao je donekle korigirati ime svoje stranke za izlazak na listopadskim izborima.

HSP Stanka Primorca korigirao je ime u 'HSP BiH - HNS' jer je bila prevelika sličnost u imenu sa HSP-om Nikole Raguža što bi dovelo do određene zbunjenosti među biračima te je ime morala korigirati mlađa stranka, pojasnila je glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić.

Inače, Primorčev HSP jedan je od šest političkih stranaka koje na predstojećim izborima idu u koaliciji s HDZ BiH, dok će ostalih šest stranaka članica HNS-a na izbore samostalno, u međusobnim koalicijama ili koalicijama koje će sačinjavati i stranke s hrvatskim predznakom koje još uvijek nisu članice HNS-a.

V. Herceg | Dnevni list

Glas naroda

nekome bitno??

luđi je od njega onaj što glasa za ove uvlači g u ze, pa i ptiama na grani je jesno da samo sebe ćane misli uhljebiti a za vas što glasate ga boli neka stvar, vidimo se opet za 4 godine

To je stranka pijanaca propalica i prodanih duša ostali samo oni kojima je Ćane potpisiva zapovjedne penzije.Gdje mu je Lagumdžija sad i SDP nemojte se zvati pravašima vi ste oni kojima se unaprijed plaća.jad i bjeda.

uvlač-iguzani

Ozdali narod ko kradeze nemaju skim pa snjima prodane duse

Sad je partija na okupu.Stupio na snagu novi polić. ZA DOM I POGLAVNIKA mili vođo - SPREMNI

U sto vira za sto lira

Zar u ovom Ćaninom HSP -eu ostao neko normalan. Što učini od stranke Ćane licemjeru,prodana dušo.

Primjereni naziv bi bio HSP-SDP, s SDPom su bili u platformi i dovodili Komšića u Ljubuški.

hsp-bih-pis macka cane tisi hdzeov igrac kao i vecina iz tvoje stranjke

E ja do jadni zašto su nedužni Momci u zemlji

Jad i bijeda od čovika

Šta je se dočekalo da istinski pravaš nema svoga predstavnika jer ovi HSP su zaposjeli oni koji su spremni na sve samo da dođu do privilegija, godinama srozavajući ideju pravaštva!!!
Najobičnija ljudska ništavila!

HSP je tako jaka stranka da je vodi konobar

HSP BUČINE!

Svi koji hoce mogu vidjeti na stranici : www.izbori.ba kao je SIP odlucio ..Tamo stoji HSP -HNS,a ne kao u ovome tekstu :HSP BIH-HNS ....Nezna se tko je gori..novinar ili ove sukobljene steane..Neci im to priskrbiti birace .

Oko čega se pojedini brinu? Pa svak zna da HSP BiH čiji je predsjednik Primorac izlazi na izbore u grupi stranaka koje predvodi HDZ BiH, da su te stranke u HNS-u za razliku od HSP u kojem su otpadnici, čiji je predsjednik Raguž i nisu u HNS-u. Jednostavno zbog lakšeg razlikovanja kod birača.

Tko se to brine oko hlupana

Obmanjujes javnost po portalima, stoji Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine-HNS.
Primorčev HSP BIH je u HNS-u pa je kratica HNS stavljena zbog razlikovanja sa Raguževim HSP-om koji nema ni jednog vijećnika u državi osim ovog njegovog ukradenog .

Primorac,ovaj put te lova sahranjuje.Ti stvarno neslušaš narod ili si g..p ili ćorava.Tako lova manipulira privuče pa baci ko krpu.

hdz salje glasacke listice u njmacku sve o njihovom trosku samo primi potpisi i posalji nazad

Veći ugled ima pijani Meho

koda je bolji HSP ovaj Ragužev, Raguž je samo marioneta ZVONKE JURIŠIĆA di će gore i on je platformaš izdajica pravaštva, Svaki dan daje malom upute šta kako i savjetuje ga

Osta Ćane u HSP-HNS (takozvanom) i još podikoja bu..la,svaki normalan je se izvukao iz te kaljuže klošara prodani duša licemjera, koji samo gledaju osobni profitirat,stvarno ste jadni da nemate pojma našto dovedošte stranku. BLJAKKKKKK.

Cane se makar borio za Hrvatski narod a ovi celavi elektricar za koga on

ma čudesa čuli borio se a tko mu daje za pravo da se sada ne bori za hrvatski narod već što ima gore do li izdati i prijeći iz moralne strane u nemoralnu.
to ti ga dođe ko krava simentalka da 30 litara mlijeka i taman kad je mužnja pri kraju lupi nogom i sve prevrne, koja korist od nje bolja je buša koja da 5 litara bez da lupa nogama.
veća je izdaja od onih kojima si vjerovao no li od oni koji su odmah izdali, za njih si bio "SPREMAN"...

Celavi je Ekonomist koji radi u Ephzhb a ne elektricar..I zao mi je sto ste izgubili stranku. Cuj hsp-hns hahaha pa bolje je bilo hsp-covic

Jado zlobni, Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine-HNS, zbog razlikovanja je stavljen sufiks HNS, imas na stranici www.izbori.ba

I jos nesto gdje gdje su vam oni papiri da je uredna prijava. Rekao sam vam da poslje one lazi koje ste plasirali u medije samo idi oti mogu biti sa vama

Ako se Ćane potpisivao kao pokojni Blaž Kraljević šta je za njega ova laž ili koalicija s HDZ-om BiH ništa nula

Možete misliti kakav mora i iskrenost ima netko koji falsifikuje potpis Krilnika generala Blaža Kraljevića, isti Primorac je potpiso papir za dobivanje čina iz 1992 iz 5 mijeseca te godine, na kojem je slijedeće. Dodijela čina General Bojnika, Stanku Primorcu u potpisu ni manje ni više nego Pukovnik Blaž Kraljević?? Sad vi vidite dali Pukovnik može potpisati čin generala. A sve časničke činove u HOS-u je potpisivao Dobroslav Paraga odnosno glavni stožer u Zagrebu. Zato ništa vas ne treba čuditi od te osobe možda sutra bude i general Armije BiH inače isti je završio ne tako davno Agronomski fakultet pa čestitamo, agronomu na promaknuću i vjerodostojnosti kao sve do sada. "Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što"

Primorčev HSP na izbore izlazi kao HSP - HNS
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari