Studijska posjeta Razvojne agencije ZHŽ Istarskoj županiji

ljubuski.info

Javna ustanova Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije - HERAG, u sklopu projekta Poboljšanje investicijskih potencijala Zapadnohercegovačke županije, organizirala je u razdoblju od 4. do 6. lipnja 2018. godine posjet Istarskoj županiji.

U utorak, 5. lipnja 2018. godine upriličen je prijam za izaslanstvo Zapadnohercegovačke županije u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli.

Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što je Zapadnohercegovačka županija izabrala Istarsku županiju i njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjetu te su istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima kao i u razmjeni znanja i iskustva.

Dr.sc. Ezio Pinzan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, dok je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti predstavio je programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo.

Posjeta je nastavljena sutradan u Gradu Labinu. Nazočnima se obratio gradonačelnik Valter Glavičić koji je pohvalio dobru suradnju te izrazio zadovoljstvo što su prepoznati napori Grada Labina u privlačenju investitora te stvaranju novih radnih mjesta.
Iskustva iz Labina predstavila je savjetnica za gospodarstvo i razvoj Patricija Terković. Poseban naglasak stavljen je na Poslovnu zonu koju je izaslanstvo kasnije i posjetila gdje su upoznati s radom pojedinih tvrtki.

herag.ba

Glas naroda

Bravo Parkovi.Tako se dela.

vidi se rezultat partije na ulici nema nikog, to je ostavština partije , popaljena i opljačkana zemlja, uništena privreda, ali neka nama naše partije nema nitko pametniji od njih

Extra firma od nule podjoše doklen dodjoše,reć će neki od partije ama koje partije kad niko stranački nije uposlen svi po struci i znanju.

HDZ ekani Nećete Proc u Istri

Otkad Nevenko predstavlja Županiju

I David Grbavac je tu stručnjak na svim poljima nema šta taj u životu nije radija toliko funkcija prominija
ali ništa u životu nije napravija

Ja sam poljoprivrednik Cajo Nižić i ja sam se toliko nakrao od zemlje općinske da se najbolje razumijem u ove stvari.

Trebate nam dati općinu da opet haračimo.
Potrošili smo pokradeno, dajte nam samo 4 godine i mi smo na konju a vama je isto.
Ovako smo svi u problemu, nemam više djeci šta dati kad pođu u školu.

E Cajo sve si jamija.Nestalo.

Nisu dosli koji su vise popasli od vas sadasnjih, to majka jos rodila nije.

Šta znači studijska posjeta? (općinara)
Je li to znači da su posjetitelji studirali i da su akademski građani?

Ovaj Kraljević je studirao dvadeset godina pa valjda zato

Studijska posjeta Razvojne agencije ZHŽ Istarskoj županiji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari