Završen dvomjesečni tečaj informatike za umirovljenike

ljubuski.info

Kroz protekla dva mjeseca ljubuški umirovljenici bili su u prigodi pohađati besplatan tečaj informatike za umirovljenike u Knjižnici Ljubuški.

Isti je vodila profesorica informatike Matea Markić, koja je polaznike poučila slijedećem:

Početak rada s računalima. Polaznici stječu znanja o osnovnoj građi računala (strojnoj i programskoj opremi), upoznaju osnovne pojmove u informatici i osposobljavaju se za pravilno korištenje osnovne strojne opreme. Prvi koraci u radu na računalu- Uključivanje računala, miš, tipkovnica.

Početak rada u operacijskom sustavu- izbornik Start, radna površina, programska traka, rad s prozorima, izbornici, što učiniti ako se aplikacija zamrzne, pravilno gašenje računala.

Polaznici se upoznaju sa stvaranjem datoteka, brisanjem i vraćanjem, rad s mapama i podmapama.

Polaznici se upoznaju s osnovnim mogućnostima programa Microsoft Excel.

Polaznici stječu osnovne vještine oblikovanja teksta i upoznaju tehnike uređenja dokumenta.

Upoznavanje s web preglednicima i web pretraživanjem. Polaznici se upoznaju s mogućom zlouporabom informacija na Internetu putem računalnih mreža i drugim opasnostima koje donosi Internet.

Polaznici izrađuju e-mail adrese; slanje e-mail-a s privicima na niz adresa.

Danas je održan posljednji susret prvog ciklusa besplatnog tečaja informatike za umirovljenike, po okončanju kojega su polaznicima dodijeljeni Certifikati o uspješno završenom tečaju. Iste su dodijelili Ivan Bebek, ravnatelj JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški i prof. Matea Markić.

Ovom prigodom, uz zahvalu prof. Matei Markić na stručnom vođenju tečaja, nagovještavamo da će novi ciklus tečaja informatike za umirovljenike, kao ujedno i za mlađe dobne skupine započeti iznova u rujnu 2018. godine.

Uzgred bismo istaknuli slijedeće: kako bismo išli ukorak s vremenom, a nadasve sa željom da žiteljima općine Ljubuški približimo Knjižnicu Ljubuški te brojna raznovrsna bogata kulturna događanja u Općini, u organizaciji knjižnice, uz već kreiranu Facebook stranicu "Knjižnica Ljubuški" koja daje uvid u sva aktualna događanja, novosti, najave i sve druge zanimljive informacije glede Knjižnice Ljubuški, u tijeku je dizajniranje web stranice Knjižnice Ljubuški.

Knjižnica Ljubuški

Glas naroda

Ne isplati se ulagati u ove Oldtimere

Vizanter radi dobar posao.Da HDZ-u nije Vizantera i Viktora Grbavca poznatih prebjega sada Ljubuški uopće ne bi imao kvalitetan program knjižnice niti bi netko mogao djecu odgajati.Zato HDZ traži kadrove Lijana i SBB-a,ima njih još.Transferi su tu što znači da je HDZ svoje kadrove poslao u inozemstvo,a krpi sastav sa Lijanom i SBB

Viktor je kralj

njega i slične se ne isplati držati koliko mogu u depe pojest loše hrane na potpis, partija će platiti

Sad mogu na facebog,a omladina neka plaća tečaj.Program nataliteta,bravo.

Svaka cast bravo Matea samo naprijed !!!

Završen dvomjesečni tečaj informatike za umirovljenike
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari