Može li 'Savez za Zeleniku' pobijediti Čovića?

ljubuski.info

Jedan je ugledni franjevac nedavno jednom zgodom proročanski promislio kako se Dragan Čović i njegova prateća klijentela mogu smaknuti s prijestola samo udruženim pothvatom zdravih intelektulnih i političkih snaga iz Hercegovine i Bosne.

Te razočarane i potiskane pameti itekako ima na jugu, u centru i na sjeveru ove naše male zemlje. No, nije došlo do nekog osmišljenog intelektualnog "ustanka" protiv Čovića. U takvoj stihiji i beznađu, državna zastupnica, dr. Diana Zelenika je, kako god se karte miješale, u ovakvim okolnostima najbolji kandidat za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH za one koji žele 'živu glavu' vođe HDZ BiH Dragana Čovića, a za stožernika jamačno najnezgodiniji protivnik.

'Savez za Zeleniku'

Naprosto, pokazalo se da je dr. Zelenika već objavom svoje kandidature postala taj integrativni čimbenik i neskriveni vapaj za promjenama nezadovoljnih hrvatskih masa od Posavine, Središnje Bosne pa do srca Hercegovine. Sve upućuje kako se nazire jedno svenacionalno okupljanje u svojevrsni 'Savez za Zeleniku' što neće nikako ostaviti ravnodušne Željka Komšića, a poglavito neće biti spokojan 'kandidat iz susjedstva', stožernik Čović.

Empatija za dr. Dianu Zelenika je na startu njezine kampanje apsolutno premašila očekivanja i najvećih optimista. Mnogo je razloga za blagu euforiju. Prvim izborom jedne dame u Predsjedništvo BiH u novijoj povijesti, dr. Diane Zelenika, Hrvati bi u praksi demonstrirali da su uistinu promicatelji europskih vrijednosti ne samo na okruglim stolovima i simpozijumima nego i u političkoj i životnoj pragmi. Potpora koju dr. Zelenika dobiva i s područja Bosne je zorni pokazatelj da oporbeni predstavnici "bosanskih Hrvata" nisu za nacionalne podjele kako ih pokušavaju sotonizirati čelnici HDZ-a BiH, nego upravo suprotno za pravično jedinstvo i korektnu nacionalnu politiku. Ulaskom dr. Zelenika u Predsjedništvo BiH relaksirale bi se napetosti između Hrvata i sarajevskih elita koje paranočino strahuju od antidržavnoga dvojca Dragan Čović - Milorad Dodik i njihovog navodnog udruženog razgrađivanja države BiH. I na koncu pobjeda Diane Zelenike bi zasigurno označila i odlazak u povijest vladavine jedne otuđene stranke i kraj osobne karijere samoproglašenog nacionalnog vođe.

Trnovit će biti put Diane Zelnike do ulaska u državno Predsjedništvo BiH. Iako Dragan Čović tvrdi kako ga rivali ne zanimaju, da će se prema svima isto ophoditi te da ga zanima samo uvjerljivija pobjeda nego do sada, posve je jasno da se radi o stožernikoj "pili naopako". Iskustva upozoravaju, a to secira i dr. Zelenika, da to nikada nije bilo tako i nikada čisto, nego prljavo pa i batinaški. U kampanjama HDZ-a BiH već postoji brižno razrađeni najmračniji scenarij uništenja protivnika od najprizemnijih podmetanja.

Živjela u Čovićevoj kući

Kandidatkinja 'Saveza za Zeleniku' je u djetinjstvu živjela u obiteljskom domu Dragana Čovića, dubinski poznaje mentalni sklop, dašak i životnu filozifiju svoga najljućega rivala. Jednom zgodom je tak onako na prvu pecnula kako joj je ipak ostala nepoznanica kako se Čović, koji je odrastao u jednoj skromnoj radničkoj obitelji sa skromnim nedjeljnim objedom, tako naglo i surovo obogatio. I punac mu je životario, da se razumijemo, a navodno mu blagodarivao stanove i vile.

Dr. Diana Zelenika je hrabra i očigledno slobodna i neovisna osoba. Ona je već demonstrirala da je fajterica i da neće ponoviti pogreške svoga prethodnika Martina Raguža pa pokušati pridobiti naklonost birača "uljudnim i europskim", dakle gubitničkim porukama. Na silu i nepravdu, kriminal, korupciju, nepotizam, laži i obmane i prorusku politiku se mora udariti svim raspoloživim plotunima. Narod se ponekad pravi gluh i više nego što jeste, uspavan je i treba malo zagrmiti. Za početak dr. Zelenika je napravila moralni i politički otklon od Dragana Čovića. Poštenje, iskrenost, osobni i profesionalni integritet, ljubav prema svom narodu i državi, osjetljivost na nepravdu, nesnošljivost prema kriminalu, korupciji i nepotizmu, izostanak kriminalnih radnji, ne pripadnost mafijaškim organizacijama, izostanak krivičnih prijava za gospodarski kriminal, izostanak zatvorskih kazni, dosljednost u nacionalnom i vjerskom izjašnjavanju, korištenje latiničnog pisma, izostanak vlasništva nad brojnim nekretninama i nad desetinama milijuna eura te nesudjelovanje u uništavanju cijelog hrvatskog naroda, su njezini jaki aduti, odnosno sve suprotno su slabosti i ožiljci Dragana Čovića.

Za Dianu Zeleniku je neupitno kako Čović i Dodik ne uživaju blagonaklonost međunarodne zajednice te da državu vode u pravcu disolucije i paralize državnih institucija te pravcu secesije i sukoba. Prema njezinom mišljenju taj je proruski savez apsolutno na štetu Hrvata.
Svi Čovićevi potezi usmjereni su isključivo k osobnom bogaćenju i bogaćenju njegove svite. Taj čovjek nema nikakve ni ideologije ni vjere, njemu su važni samo moć i novac. On spram hrvatskog naroda ima osjećaje i senzibilitet kao ja spram nepalskog naroda, brutalno je bila iskrena i otvorena Diana Zelenika, koja jako dobro zna da to mišljenje dijele mnogi osviješćeni Hrvati u Mostaru i Hercegovini, ali to više ne smiju javno govoriti.

Nisu vremena kao prije 12 godina

Protivnik Diane Zelenike je i ratodoborni šef DF-a Željko Komšić. Njegov je cilj pobijedti Dragana Čovića u prvom izravnom obračunu. Za mnoge je to političko šarlatanstvo i nepotrebno izazivanje novih podjela i paraliza nakon parlamentarnih izbora. Da je Komšić imao malo dulji fitilj i razuma, pa se učlanio u 'Savez za Zeleniku', jer to naprosto nije ista politika kao ona Čovićeva, danas bi to bila posve neka druga pjesma. Ovako Komšić ide s prepoznatljivim militarističkim patriotizmom na bošnjačke birače, a već se nazire gruba pogreška o procjeni. Nisu vremena kao prije 12 godina.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je potvrdom kandidature legitimirao izbore i priznao da je svjesno manipulirao s presudom Ustavnoga suda BiH i pogrešno je htio protumačiti da se odnosi i na izbor članova Predsjedništva BiH. Čović će eventulanu pobjedu predstaviti kao osobni i stranački nadljudski uspjeh, a izvjesni poraz kao novu prijevaru i izborni inženjering. U biti Dragan Čović nije imao izbora, jer nije imao kandidata koji bi se mogao ozbiljnije suprotstaviti agresivnoj Diani Zelenika. A bez Predsjedništva BiH Čović je politički osakaćen političar i čovjek, sa srezanim utjecajem na ozbljne pravosudne prijetnje koje i danas vise nad njegovom glavom. Dr. Diana Zelenika je bacila rukavicu, filigrantski je skenirala neuralgične točke svoga susjeda stožernika i sada se mora pripremiti na odmazdu. Valjda joj je jasno da je Čović najopasniji što je više uglađen i da nikome ne prašta.

I. Marić | Dnevni lst

Glas naroda

Nemože Zelenika ni savez sa svim saveznim drzavama.Sveži se ili zaveži a odmotati se nećeš.Već se drzi zanata i ne lupetaj više nebuloze.

Jao Pao HDZ ovca progovara
Ble ble ble
moja ovco koliko te uvenuli plaća da tako zboriš

A sva joj je priča lažna i fotošopirana kao i ova slika

Ma daj brate mili bilo koga, dosta je više onog čudovišta!

može pobijediti ali samo ako se odmaknu od nekih već isluženih ljudi oko sebe, a komšić ima domovnicu hrvatsku izdanu od strane zagreba tako da se može i on kandidirati za hrvatskog člana, ili bi gospoda iz hdz-a govorila čija domovnica vrijedi a čija ne vrijedi kao i sve drugo

HDZ ovce odmah pale...moji dragi zekani ovaj put ste izgubili idete u povijest Zelenika će Vas pregaziti

Samo naprijed Zelenika probat srušit ovu nakaradnu kriminalnu [ * neprimjereno * ]cku vlast

Dijana naprijed.

Dijana uz Gašpara nema šanse, on joj je teret koji nemože nositi....

Gašpar je u stranici odavno u autu nema utjecaja...svi za Zeleniku

Bolje da predsjednik bude bilo tko nego Draganče
kojeg pratrine nazivaju dobročinitelj
Jel tak ili ne tak izbjeglice

jedina razlika između vas i dragančata
što je on na vlati sada a vi ste opordba
toliko o vama i vašim poštenjima
pored takvi opordba draganče može mirno da spava
jel tak il ne tak ili sam ja nešto krivo reka

evo izbjeglice iziso je iz kanala jesi se umorio pjesniče

čuj jesi li se pijesniče umorija
pa gospon nisama ja u kanalu pjesme pisa
nego sam lopata neživi izbjeglca od surfanja
nego od lopatanja
a stihoklepačkohebačke sihove
piše iz svoje dosade
jel tak il ne tak pitaj te moje hanume

pazi se struje da ne zveknes u kabal to bi bio kolaps jugoslovenišen manijak to bi ti bile iduce rijeci iz švabini usta

"Pojedinac se ne može vrednovati po njegovom mišljenju - nego po onome što je njegovo mišljenje od njega načinilo", a tebe je tvoje mišljenje baš srozalo

Izbjeglici upućeno 20:42:36

izbjeglicin kandidat bi bio milorad pupovac jer oni su istomisljenici jugovici u srcu neces razbojnice nedam

nije točno, ja ne znam tko s dodikom planove b i c izmišlja, da nije stari udbaš čović ili se varam

Možete, hoćete i morate potući kradeze udbašiju.

Diana u Predsjedništvo, Draganče u Zenicu!

Doktorice samo gubiš vrijeme.

pa kakav obraz imaju ove kradezenjare pa se oni javljaju njihovu smo sposobnost vidjeli daj da oprobamo nečiju drugu ne može nadam se biti gora

Jedan poznati Hdz iz ljubuskog malopre kaze vako NAROD JE OVCA DAJTE JOJ TRAVE I VODE STA ONA STOKA ZNA OPET CE ZA NAS GLASAT. [ * neprimjereno * ] majku pa di ja zivim ispada da je u pravu

Zato što mi stalno pravimo iste gluposti,ne valja HDZ ali nemam za koga drugog glasati.I onda opet na vlast oni,poslije mraka mrak,a ti i mnogi drugi se čude šta nam to rade.Pa radiće to dok smo mi ovakvi.Ne treba se čuditi treba izić obvezno na izbore i zaokružiti svakog osim HDZ jer je za njega glasat smmrtni grijeh

Jao Pao ti si niko i ništa praznoglavac Uhljebu JAZAVAC prijetis jednoj Ženi

Zelenika mozda je bolja od Čovica no Martin Raguz je davno prodao devedesetku ona ide na vlast sa sdp-gs-ns i sbb-om a clan predsjednistva ce biti Komsic za njega glada df 20000 glasaca ns 15000 glasaca sbb 30000 gladaca gs 7-8000 gladaca plus pokoji zalutali i tako ce qwisling biti clan predsjednistva zahvaljujuci Zeleniki i nasem hrvatskom jalu

Zelenika svaka cast budi ustrajna i bori se samo da ovaj [ * neprimjereno * ] izgubi i da vise nikad nedobije priliku da dode na vlast,on i nije za hrvate on ce nas unistit,on i Dodig su ista vrsta ljudi i vjere,zato izac na izbore i glasat samo da [ * neprimjereno * ] ode

Koji jal,jadnu jadni,ista vam priča 25 godina. Kad bude stani pani bolji je i Komšić od ove dosadašnje komunističke [ * neprimjereno * ]e.

Doktorice samo gubis vrijeme.Radije se posveti goblenima u slobodno vrijeme.Ili ti je sve slobodno Mozda je zelja tebe i tvojih sto manje raditi a vise zaraditi.Devedesetka vas je sve tome naučila.

Vidi se kada pises ti a kada hanuma.Kada pise hanuma puno je erotike.

Obicno se pise o onom sto ti fali.

Glas za dr.Zelenika je glas za nadu u opstanak hrvata na ovim prostorima.Udbaski,zlocinacki hdz je stvorio iste uvjete i zivotne probleme kao u vrijeme sfrj.Zato dajmo svi glas za nasu Dijanu a ove kriminalce pustititi da se s njima bave pravosudne institucije.

Hrvate moraju voditi žene

glasaj mo za hrvacke ptice grabljivice kradezea kao i dosad i evo imamo blagostanje
za ovo danas smo išli u rat-katastrofa a tek ko je poginuo za ovo jadna mu majka

Treba nam netko novi.
Narode moj dragi!! Da samo znate šta nam rade!!! Znate sigurno ponešto ali koliko je strašno to što rade raspametili bi se!!! Da puštamo pomalo primjera?

Isto su i ovi radili i taditi će.Platforma.Ko je zaboravio.

ma ko vas prrrcchhii sve zohari, pocinje svjetsko, e kako vam se vise da mlatit praznu slamu, sve stranke su iste i mogu se sve zvat Kradom za moj boljitak

mislim da pitanje treba glasiti: " Skim ce Diana Zelenika sjediti u Predsjedništvu BiH? ...uopće nije upitno da li ce dobiti, to je svima jasno...pa i većini HDZ-ovaca

možda jedino zato što je zelenka
pa dobije glasove od bošnjaka
možda bošnjaci pomisle da je njihova
jel tak il ne tak jedna jedina solucija

Može sjediti u kućnom predsjednistvu.

Sigurnije je da ce covic dobit nego da ce u jutro svanut vamo je masinerija

Ova ista Mrak Tarit as a proći će kao o ona

Može ali u kilima

Doktori u politici nije dobro

Može dobiti glasove kao Martin 1000 glasova za Hdz u Sarajevu a 30 tisuća za njega tko mu ih je dao braća muslimani samo da razvale Hrvatski korpus .Sramota

Može li 'Savez za Zeleniku' pobijediti Čovića?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari