Kako se najčešće kradu automobili u BiH

ljubuski.info

Prije dva dana Tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv 27 osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, među njima i osoba s našeg područja.

Na teret im se stavlja krađa najmanje 200 vozila, tržišne vrijednosti više od milijun KM. Za krađu auta koristili su posljednju tehnologiju. Izazov je to i za policijske agencije, ali i one koji se bave zaštitom od krađa.

Nakon što je nasilno provalio automobil kradljivac koristi uređaj i gasi alarm. Sam alarm, skoro da nikoga ne uznemiri. To lopovu daje vrijeme za krađu.

No, može i bez alarma, ukoliko kradljivac posjeduje uređaj kojim može uhvatiti frekvenciju ključa kod novijih automobila, pojašnjava vlasnik Houdiny servisa Haris Muminović.
Vi možete biti u kući i spavati, lopov priđe pored kuće sa tom antenom i hvata signal od tog ključa i nekih 300 do 500 metara gdje se auto nalazi parkirano njegov kolega otvara auto. Pali ga, vozi na drugo mjesto i kada ga ugasi, ne može ga više upaliti, kazao je Muminović.

Kada su u pitanju organizirane skupine, više je sudionika. Jedan osigurava mjesto, drugi sjedi čeka u automobilu. Treći provali, i odveze automobil.
Iza izvršitelja ostaje vrlo malo tragova, maskirani su koriste fantomke što onemogućava identifikaciju. Često prilikom izvršenja koriste i vatreno oružje", kaže istražitelj MUP-a KS Selmir Podgorica.

Uređaji za krađu automobila mogu se pronaći i u slobodnoj prodaji. Na internetu koštaju i do nekoliko desetina tisuća eura.
Kako tehnologija napreduje, napreduje i njihov pristup. Sve je toliko dostupno kada to ne bi koristili, kaže Muminović.

Organizirana skupina protiv koje je podignuta optužnica automobile je krala u ŽS, Istočnom Sarajevu, na području Tuzlanske županije i Zapadne Hercegovine.
Uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalistički alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radio stanice, podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije krali motorna vozila veće vrijednosti, kazao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

N1

Glas naroda

Moga ne mogu ukrasti da im je stotinu uredjaja.

auto mafija krade vozila u sprezi sa vlasti i zakonom jer ako nemaju podršku sa vrha ništa od toga tako i cigarete i duhan ako se neplati određenim ljudima sve pada u vodu eto tako napišite a ivi to znate

Bolje je da ga ukradu nego da Pale kao u Splitu onda niko nema Koristi

u posusju sa duvanom radi oni koje u vlasti a policija to zna

Ljubusak zvani J U R E S I M I C iz kosove gorice koji radi u krimu al vec prestaje kad bi mu krv izvadili pokazalo bi na narkotikama 5.8u ps kolicini megicinski eto kakvi nam pisu rjrsenja zalosno al dolazi mu kraj i nezna sta ga ceka

Kako se najčešće kradu automobili u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari