Premijerno izvedena predstava "Mrginji su u glavi"

ljubuski.info

Ljubuška publika bila je sinoć u prilici uživati u premijernom prikazivanju predstave "Mrginji su u glavi" u organizaciji Kluba kulture Libuša i Udruge mladih Agape.

Zanimanje Ljubušaka za premijerno prikazivanje bilo je iznimno, a posjetitelji su oduševljeno pratili tijek cijele predstave.

Kako su i sami organizatori naglasili predstava je 100% domaći proizvod, na što možemo biti ponosni.

Sve prikazano na sceni publika je mogla pratiti sa lakoćom jer je tematski pratila životne zgode i nezgode hercegovačke obitelji, iako je poučna poruka predstave aktualna za svako mjesto i vrijeme .

Bilo je pravo zadovoljstvo pratiti priču, a posebno smo pratili kako su se u svojim ulogama snašli naši sugrađani, kojima je to većinom bio i prvi javni nastup.

Nije bilo baš lako držati zanimanje publike sat i pol koliko je izvedba trajala, ali su glumci uspješno iznijeli zadani tekst, oživjeli su svoje likove a publika je na to živo odgovarala i pljeskom prekidala tijek radnje.

Pratili smo njihove transformacije i uživali, vjerujemo da je ovom izvedbom probuđen duh glumačkog amaterizma u Ljubuškom jer su se poslije predstave mogle čuti želje gledatelja da i sami postanu dijelom ove glumačke družine, no i to je jedan od načina da se pomiču "mrginji u glavi" koje si ponekad sami postavljamo.

Čestitamo svima na izvedbi i žalimo što se drugo prikazivanje može očekivati tek krajem ljeta jer, kako su nam kazali, naši glumci imaju puno obaveza. Žao nam je i zbog njihove skromnosti jer nam je izostalo njihovo poimenično predstavljanje na kraju izvedbe te ćemo ih stoga ovdje i nabrojati.

U predstavi su glumili Karlo Madžar, Ivana Petrušić, Ivan Mlinarević, Tomislav Grbavac, Jadranka Grbavac, Monika Grgić, Biserka Kadragić, Jakov Begić, Mihaela Šimović, Antonela Boto, Ivan Herceg i Marina Lovrić.

Ton majstori su bili Boris Brkić i Ivica Vučić.

Za šminku se pobrinula Gabriela Novak, a za scenarij i režiju zaslužni su Jelena Bandur i Vesna Rakić.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari