Ljubušak u najopsežnijoj optužnici protiv automafije u BiH

ljubuski.info

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je do sada najopsežniju optužnicu protiv organizirane kriminalne skupine, čiji se pripadnici terete za organizirani kriminal u vezi s krađama automobila, krijumčarenjem i daljom prodajom, izmjenom identifikacijskih oznaka, iznuđivanjem otkupa ili rastavljanjem u dijelove za dalju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Sarajevskoj županiji, Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

Optuženi pripadnici organizirane kriminalne skupine, dolaze iz oba bh. entiteta, a istraga u ovom predmetu vođena je duže vremensko razdoblje u suradnji s policijskim službenicima SIPA-e, MUP-a RS, a poseban doprinos u provođenju istrage i prikupljanju dokaza dali su policijski službenici MUP-a SŽ i Granične policije BiH.

Tijekom istrage su prikupljeni dokazi kako su optuženi djelovali po točno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama tzv. automafije, te su duže vremensko razdoblje, uglavnom u noćnim satima, koristeći posebni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radio-stanice podešene na policijske frekvencije, kako bi pratili kretanja policije, vršili krađe putničkih motornih vozila veće vrijednosti, najčešće na području Sarajevske županije, Istočnog Sarajeva, Tuzlanske županije i Zapadne Hercegovine, te prema prikupljenim dokazima počinili krađu najmenje oko 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže iznos od više milijuna KM.

Nakon krađe vršeno je skrivanje vozila na pripremljenim skrivenim lokacijama na području Sarajeva, Lukavice, Pala, Sokoca i drugih mjesta, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila od kojih bi bio iznuđivan otkup, te ako on ne bi bio realiziran vršeno je krivotvorenje dokumentacije te krijumčarenje i daljnja prodaja vozila u BiH ili zemljama regije ili njihovo rastavljanje i prodaja u dijelovima.

U optužnici je detaljno opisano izvršenje krađa automobila, pokušaja otkupa i ostale nezakonite radnje u više od 200 pojedinačnih slučajeva, koji se stavljaju na teret optuženima.

Na ovaj način nanesena je velika šteta građanima BiH koji su vlasnici ukradenih vozila, a koji su oštećeni za velike iznose, kao i šteta pravnim subjektima koji se bave osiguranjem vozila i imovine.

Ovom istragom Tužiteljstva i partnerskih i sigurnosnih agencija zasigurno je spriječeno izvršenje većeg broja kaznenih djela, a borba protiv struktura autokriminal vrlo je bitna s aspekta sigurnosti građana i vladavine prava jer se samo na području Sarajevske županije u prosjeku evidentiraju dvije krađe automobila skoro svakog dana.

Navode optužbe Tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 340 svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem više stotina dokaznih materijala.

Optuženi su:

 1. Cicović Danilo, rođen 1977. godine u Sarajevu
 2. Krsmanović Vladimir, zv.Krša, rođen 1978. godine u Sokocu,
 3. Trifković Marko, zv. Žižan, rođen 1978. godine u Sarajevu,
 4. Trifković Srećko, rođen 1985. godine u Sarajevu,
 5. Mandić Srećko, rođen 1983. godine u Sarajevu
 6. Dakić Slaven, zv. Žućo, rođen 1988. godine u Sarajevu,
 7. Petrović Tomislav, zv. Tomo, rođen 1988. godine u Sarajevu,
 8. Milinković Njegoslav, zv. Ljutan, rođen 1983. godine u Sarajevu,
 9. Košarac Bojan, zv. Čavra, rođen 1991. godine u Sarajevu,
 10. Mandal Enis, rođen 1983. godine u Skoplju,
 11. Pajić Miroslav, rođen 1988. godine u Sarajevu,
 12. Pajić Sreto, zv. Srećko, rođen 1991. godine u Sarajevu,
 13. Ninković Davor, zv. Čupo, rođen 1980. godine u Sarajevu,
 14. Markić Jozo, rođen 1983. godine u Mostaru,
 15. Purković Puniša, zv. Puki, rođen 1964. godine u Sarajevu,
 16. Vasković Dalibor, zv. Dado, rođen 1980. godine u Sarajevu,
 17. Škobo Miroslav, zv. Miki, rođen 1983. godine u Sarajevu,
 18. Brkić Mirsad, zv. Miki, rođen 1964. godine u Sarajevu,
 19. Mirjanić Zoran, zv. Sušika, rođen 1981. godine u Sokocu,
 20. Stašević Bojan, zv. Staša, rođen 1982. godine u Sokocu,
 21. Mirković Milorad, zv. Miko, rođen 1989. godine u Sarajevu,
 22. Čobović Zoran, zv. Čobo, rođen 1979. godine u Sarajevu,
 23. Radić Nikola, rođen 1988. godine u Sarajevu,
 24. Gordić Branislav, zv. Ćelo, rođen 1966. godine u Sokocu,
 25. Čepo Miroslav, rođen 1966. godine, u Grudama,
 26. Nižić Goran, zv. Arafat, rođen 1978. godine u Ljubuškom,
 27. Vukoja Ferdo, rođen 1974. godine u Grudama.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Glas naroda

Di je MARKO NIZIC ..On je skupa s Arafatom u tom

Evo mozemo se opet pohvalit s nasim krajem imamo naj starijeg lopova u drzavi miroslav cepo krade sa 52 godine,koje ljustvo i karakter3884

fali i [ * neprimjereno * ]
on je isto mugo lovu
aje reci da nisi????? ccccccccc

a zna li se kad će ovi kriminalci što drogu rasparćavaju na red doći....

Vise srece drugi put

Marko se onimad oženija...obratija se i žena ga dodatno navrće da budne naoposum...
Možda ga se baš zato sud okanija....svakako ji ovako ima puno na spisku..

Opzuzenik pod brojem 25.Miroslav Cepo je samo predstava za javnost za nas optuzene.On licno je sve nas zatvorio i davno je napravio nagodbu. Vidimo se Cepo u sudnici i morat ces svima nama pogledat u oci.

Imat cete se kad gledat u Zenici svi skupa

disu grabljanska mafija i dileri bijeloga i tablete sto gonjaju u mjenjacima skrivajuci

Nek je se i ovim [ * neprimjereno * ]ma stalo u kraj,jos da ih pravedno optuze za sve prolivene suze ostecenih

I Jozo Markuc je Ljubusak tocnije Radiscanin

Bratstvo i jedinstvo

sitne ribe sve dok ne vidiim u zatvoru kriminalca u kravati

ode ce biti krivvi ljudi sto su im pokradena auta cui me pa su ddopustili ovu objavu poliajci koji su djelili sa ovvom maijom pare ode je neko pogrijesijo mozda ko sa azilantima na ivvanu

Bit ce ovi dobro osudjeni. Sipa radi svoj posao,a i pravosudje ce. Dosla je ljudima voda do grla, odlaze. Moraju institucije pocet radit bez mita veza i korupcije. Je da su manji na redu ali doci ce svi na red. Pocelo je!

Po dvojica iz Gruda i Ljubuškog držimo se

Ima li tim ljudima nade za oporavak njihovih mozgova glupih, kriminalnih. Ima li nade da ce ikada biti normalan dio drustva, pridonositi a ne rasti? Nema?
Zasto biti u zatvoru, trositi novac i hranu...? Nikad nece biti normalan dio drustva. Najbolje jednu bezbolnu injekciju i ZBOGOM...Do nekog drugog puta. Kako se izvukao Marko Nizic, to ne znam, ali on isto pripada ovdje, to barem svi znaju....
SRAMOTAAAAAA
JAD LJUBUSKOG
JAD IZ LISICA
TUGA
SRAMOTA ZA PREZIME NIZIC
K tome kriminalni brat Viktor nasilnik i zlostavljac....

ometi ti svoju kucu a okani se nizica nisi ti bog da sudis

to ponovi sucima i Tuziteljstvu BiH slobodno...isto im reci

Viktor siri poslovno carstvo s Kunom po Njemackoj posteni momci...

Sigurno ce dugo u Njemackoj hahaha.... Budala...

Sto komentar duzi,psihijatriji blizi,tj BLIŽA :-)

miroslav cepo pokajnik u bih

znaci tako cepo sadsi ti pokajnik sjecaslise one rijeci da pokajnicima triba glavu odrubiti kote stiti u bih ali da znas u hrvatskoj te niko nece stititi zato stocu ja licno protiv tebe da svjedocim kakosi raznu drogu prevozijo u hrvatsku gdjesi uzgajao marihvanu gdjesi rastavljao auta iz hrvatske kojasi tamo krao posjedujem i slike kojesam tad slikao u garazi gdje rastavljas auta stosam tada snimijo mobitelom i onu drogu sto vadis iz bacve sa zitom i kako govoris da ta droga ide za zadari video sa tvojim govorom a vozilama sam lijepo snimijo tako dase vide brojevi sasije i tebe pored njih i da znas ove snimke saljem u zagreb uskok sjetise auta iz zadra sibenika splita karlovca zagreba kastela ne zaboravise prisjetit omisa

Miroslav cepo sef auto mafije na balkanu,neokrunisani kralj i on stoji iza ubistva dvojice policajaca u sarajevu jer je on narucio golfa 6 za djelove za koje ima prodaju u hr tocnije u split,inece on vec godinama radi hr auta u bosnu a bosance u hr i tako stalno al niko mu nista nemoze jer ima i sudije i tuzitelje policiju i lopove

Ljubušak u najopsežnijoj optužnici protiv automafije u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari