"Aufwiedersehen!" - Ljubušaci snimili film o iseljavanju mladih

ljubuski.info

Viva škola filma je četvrti put u Gimnaziji, u Ljubuškom, gradu filma, čiji je film prošle godine na festivalu u Sarajevu osvojio prvo mjesto za originalnu glazbu.

Na 13. po redu radionici koja je trajala od 4.-6. lipnja prijavilo se 16 sudionika iz dvije srednje škole. Neki od njih su već ranijih godina sudjelovali na radionicama. Snimili su fantastično-eksperimentalni film o odlasku mladih iz grada pod nazivom "Aufwiedersehen!"!

Pokušali su, na jedan originalan način, prikazati tu aktualnu temu. U filmu je također korištena autorska glazba, a koliko su svojim filmom uspjeli pokazat će se na festivalu koji se održava od 12. do 16. rujna u Sarajevu gdje će se film, zajedno s drugim filmovima mladih, natjecati za jednu od nagrada.

Viva filmske radionice su kreativne, besplatne, teorijske i praktične trodnevne radionice za mlade od 13 do 21 godine.

Polaznici, u ta tri dana, uče o osnovama filma, kadrovima, knjizi snimanja, kameri, zvuku, rasvjeti. Drugog dana radionice polaznici se upoznaju s opremom za snimanje i tada počinje praktični dio, a to je snimanje filma po ideji koju polaznici sami smisle prvog dana. Trećeg dana se pristupa montaži i premijeri filma uz dodjelu certifikata o uspješno završenoj radionici.

Nakon Ljubuškog Viva karavan se vraća u bazu u Sarajevo gdje će nakon kratkog predaha ponovo zavrtiti svoje kotače.

vivaba.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari