Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska 'Soko eskadrila'!

ljubuski.info

Vladaju poslušni i podobni umjesto stručnih i sposobnih, vladaju ucijenjeni i prodani umjesto časnih i odanih! Umjesto da se bore za domovinu, oni domovinu pretvaraju u imovinu, izjavio je u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama general HV-a i HVO-a Zlatan Mijo Jelić.

Od svih obećanja datih 2014. godine, Čović je ispunio samo ona koja je dao obitelji i prijateljima - jasan je bio gost Bujice, napomenuvši da je aktualni čelnik HDZ-a BiH, pored promjene izbornog zakona, obećavao i hrvatski kanal na Federalnoj TV, zaštitu hrvatskih branitelja, ministarsko mjesto za Hrvate u Ministarstvu branitelja Federacije BiH te bolji život za sve, no ništa od toga nije ispunjeno…

Dario Kordić: Korupcija i nepotizam doveli su do iseljavanja Hrvata iz BiH!

U srijedu su prošle točno četiri godine otkako je na slobodu pušten Dario Kordić, bivši predsjednik HDZ-a BiH i potpredsjednik HR Herceg-Bosne.

Kordić nema baš nikakva primanja, nema mirovinu i država ga je ostavila na cjedilu, nakon što je 17 godina proveo u haaškom i bečkom zatvoru. U Zagrebu danas studira teologiju, a u Bujici je po prvi puta javno komentirao političku situaciju u Bosni i Hercegovini:

Danas je Herceg-Bosna dolina puna suza, boli i patnje. Dostojanstvo hrvatskoga naroda je poniženo i izmrcvareno i rekao bih da se uistinu događaju grijesi vapijući do neba. Kada mi hrvatski ratnici i moja braća koja su zajedno sa mnom, ne bi progovorili i kamen bi progovorio... Zadnjih nekoliko godina što se tiče aktualnih vlasti u BiH, ali i hrvatskih 'elita', svjedoci smo nevjerojatnih razmjera korupcije, nepotizma, zapošljavanja po podobnosti, po stranačkoj liniji i to je među ostalim, dovelo do egzodusa desetaka tisuća mladića i djevojaka, ali nažalost i cijelih hrvatskih obitelji iz Bosne i Hercegovine.

Kordić je nastavio:

Svakome je jasno da mi nismo ravnopravan narod u Bosni i Hercegovini. To se najbolje vidi po odnosu prema hrvatskim braniteljima, populaciji koja je dala dio sebe i dala svoje živote za našu stvar. Braniteljima HVO-a ni danas nisu vraćena pokradena prava, pogotovo našim ranjenicima, a stotine ih se progoni kao zvijeri... I to je jedan od načina na koji vlasti iz Bosne i Hercegovine učinkovito iseljavaju hrvatski narod.

General Jelić: Branitelje HVO-a naša je vlast ostavila na cjedilu!

U Bujici je objavljen skandalozni video iz Stoca, gdje su bošnjački ekstremisti na Tijelovo iz džamije provocirali i ometali katoličku procesiju…

Stanje u Bosni i Hercegovini je teško i konfuzno. To je država u kojoj se ne poštuju odluke Ustavnoga suda i gdje većinski narod bira predstavnike i nameće ih Hrvatima. Sve više naših mladih odlazi zbog velikih nepravdi... Ugroženi smo u svakome pogledu," komentirao je Jelić i osvrnuo se na hajku koja se vodi protiv hrvatskih ratnih veterana iz redova HVO-a: "Ostavljeni su od vlasti i sudi im se po zakonima iz 2003. godine koji su puno stroži od onih po kojima se sudi pripadnicima Armije BiH. Hrvatska vlast, a tu prvenstveno mislim na onu u Mostaru, ali i u Zagrebu - totalno je zaboravila naše branitelje i ostavili su ih na cjedilu!

General Jelić progovorio je i o progonu kojem je osobno izložen:

To je igra muslimanskih obavještajnih službi koje žele degradirati sve hrvatske ratne zapovjednike i branitelje, a ne samo mene. Cilj im je da se zadrži sadašnje političko stanje, gdje su Hrvati građani drugog reda u BiH. Preko montiranih političkih procesa protiv naših ratnih vođa, Sarajevo želi Herceg-Bosnu prikazati kao zločinačku tvorevinu, a HVO i HDZ kao zločinačku organizaciju. Republiku Hrvatsku žele proglasiti agresorom na Bosnu i Hercegovinu. Osobno me ne iznenađuju muslimanske igre, ali me iznenađuju naše političke strukture, koje su pasivne ili im čak i pomažu u toj namjeri! Ne postoji niti jedna pobjednička vojska u svijetu koja je toliko kriminalizirana i sotonizirana te progonjena kao HVO!

Šokantno je da te tvoji predstavnici samo ostave i predaju Bošnjacima - nastavio je Jelić i podsjetio:

Nakon što sam po Hrvatskoj održavao tribine o dva različita zakona po kojima se sudi pripadnicima HVO-a i Armije BiH i uputio dobronamjerne kritike hrvatskim predstavnicima, od tada se preko Hrvatskog narodnog sabora počela voditi prava hajka protiv mene i mojih kolega! Ranije nismo htjeli istupati jer je na vlasti bio unitarist Komšić s tzv. Platformom, čekali smo legitimne hrvatske predstavnike i nadali smo se da će se oni zauzeti za HVO i da će pomoći progonjenim braniteljima. I kada su napokon došli legitimni predstavnici na vlast, sastajao sam se s njima i u više navrata tražio da barem osiguraju fond za obranu naših branitelja, kao što to javno rade muslimani. Sve su nam obećali, ali od tih obećanja nismo dobili ništa...

Mijo Krešić je bio u svim vojskama, osim u HVO-u!"

General Mijo Jelić javno je i vrlo oštro prozvao političke elite koje klijentelizmom, korupcijom i nepotizmom uništavaju hrvatski narod u BiH i tjeraju naše ljude na iseljavanje.

Nije kriva samo bošnjačka i srpska politika ili politika međunarodne zajednice, za katastrofalan položaj Hrvata u BiH kriva je i neravnopravnost unutar našeg nacionalnog korpusa - ustvrdio je gost Bujice.

Kao posebno negativan primjer kadroviranja u HDZ-u BiH, general Mijo Jelić naveo je Miju Krešića, zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH:

Dok je bio rat u Hrvatskoj bio je u JNA i to do 1992. godine, dakle - na srpskoj strani! U ratu u Bosni i Hercegovini bio je na muslimanskoj strani, kao pripadnik Armije BiH do 1997. Dakle, to je čovjek koji je bio u svakoj vojsci - osim u HVO-u! I on je danas zamjenik ministra sigurnosti i predsjednik Odbora za sigurnost Hrvatskog narodnog sabora! To je najbolji pokazatelj da sadašnji politički predstavnici Hrvata na najodgovornije funkcije postavljaju poslušne i podobne, a ne časne i sposobne. Postavljaju ucijenjene i prodane i one koji rade za svoje osobne interese. Nije to slučaj samo s Mijom Krešićem, ima ih koliko hoćete... Josip Grbeša, ministar pravosuđa iz redova HDZ-a BiH je profesor latinskog jezika, a Zora Dujmović, ministrica kulture - je socijalna radnica! Denis Lasić je ministar prometa, a profesor je matematike. Unutar hrvatskog nacionalnog korpusu stvorila se tolika neravnopravnosti i negativna selekcija da Hrvatima u BiH upravljaju nestručni i nečasni ljudi.

Po prvi puta javno, general Mijo Jelić upravo u Bujici je prozvao Dragana Čovića, kontroverznog političkog čelnika Hrvata u Bosni i Hercegovini:

Od svih predizbornih obećanja koja je dao, ispunio je samo ona prema svojoj rodbini, svojim prijateljima i partizanskoj eskadrili iz 'Soko grupe'!

Na posebno pitanje voditelja kakva je to eskadrila, Jelić je odgovorio:

'Soko grupa' su Čovićevi kolege koji su prije rata radili s njim u mostarskom 'Sokolu'. Zato kažem da danas Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska 'Soko eskadrila'. To su najutjecajniji ljudi, poput Vjekoslava Bevande koji je vječiti ministar financija. Imamo i Ljerku Miličević te Iliju Đolu koji ima svoju privatnu firmu, ali mu je i to malo pa je usput direktor proizvodnje u Elektroprivredi. Zamislite samo glavnu tajnicu HDZ-a BiH Miljanu Glamuzinu, koja je sebi za pravo uzela da bude moralna vertikala i da određuje tko je pravi Hrvat u Hercegovini, a tko nije i tko štiti interese Hrvata, a tko je protiv njih... Dotična gospođa je minirala tribine koje smo radili po Hrvatskoj upozoravajući na loš položaj pripadnika HVO-a. Nazivala je veteranske udruge da nas bojkotiraju! Naravno, bezuspješno. Na Dan policije Herceg-Bosne tražaila je 100-postotnog invalida i predsjednika udruge na uvid govor, prije nego što ga je pročitao, sugerirajući mu što smije, a što ne smije govoriti! Upravo je ona našem mladom intelektualcu Marijanu Knezoviću zabranila govor na koncertu potpore našim uznicima iz Haaga u Mostaru, uz izliku da je njegov stric, inače svećenik, kritizirao Čovićevu vlast!

Čapljina daje novac borcima Armije BiH, a uskraćuje stradalnicima HVO-a!

Jelić je u emisiji iznio i slučajeve gdje hrvatske tvrtke i jedinice lokalne samouprave financiraju bošnjačke medije i udruge koje šire laži protiv HVO-a i tjeraju hrvatski narod iz BiH.

Tvrtka Eronet podijelila je preko 90 posto sredstava za marketing srpskim i muslimanskim medijima koji sustavno sotoniziraju naše branitelje i naš narod. Hrvatski mediji u Bosni i Hercegovini nisu dobili gotovo ništa od Eroneta, dok se s druge strane, šakom i kapom dijeli Federalnoj TV, OBN-u, Pinku, RTRS-u i Hayatu! Mene osobno to ne čudi kada vidim tko je na čelu tvrtke Eronet - Vilim Primorac, čovjek koji je bio komunist, pa je nakon rata ušao u HDZ, da bi 2002. godine bio osnivač Proeuropske stranke koja je bila dio 'Alijanse', pa je prešao u HDZ 1990. da bi na kraju postao značajan kadar HDZ-a BiH! Dakle, svi problemi hrvatskog naroda se svode na nepotizam i klijentelizam u našim redovima.

U emisiji je istaknut i primjer iz Čapljine, gdje punih 700 dana lokalne vlasti uskraćuju financijsku potporu udrugama ratnih udovica, Hvidri i djeci poginulih branitelja HVO-a, dok s druge strane, tzv. borcima Armije BiH dijele novac:

Čuo sam za taj slučaj i to je sramotno, sredstva su im uskratili zato jer su neki članovi tih udruga bili na listi generala Željka Glasnovića za Hrvatski sabor!

Glas naroda

General Jelić i Dario Kordić su potpuno u pravu, ispravno analiziraju te rezoniraju stanje Hrvata u BiH, odnos dobročinitelja prema braniteljima kao i komunističkoj zločinačkoj sokolovoj eskadrili čovićevaca koji gledaju samo svoj interes i svoje klike. Mi Ljubušaci imamo komunjaru sokolovca Domicu da nam soli pamet.

A tko je ta Domica?

To sam ja.
Domagoj Frost turbo beogradski klimatronik.

e moj mijo jeliću ne kaki da ti kažem to tako, nije samo hdz legalni i legitimni predstavnik hrvatskog naroda ima i drugih hrvatskih stranaka, a komšić posjeduje domovnicu hrvatsku izdanu legalno u zagrebu u istom uredu gdje je i tvoja izdana pa ako njegova ne vrijedi onda i tvoja isto ne vrijedi, nego sad kad nemaš koristi laješ, a zašto kao zapovjednik vojne policije nisi ništa učinio dok se imovina javna pljačkala to je bilo pod tvojom nadležnosti

Željko Komšić nema Hrv domovnicu ni putovnicu 100% odbijen mu je zahtijev .

Sve je tako al ti je valjalo do prije nekoliko godina

čovjek je bio na čelu vojne policije i zašto nije spriječio pljačku javne imovine, jer dok je ratno stanje proglašeno to je bio njegov posao, to pitanje neka odgovori

Zašto si šutio do si živio u širokom svi ste vi isti

Pa sto je sad tu cudno svakako nam je sve lazno... lazni katolici.lazni branitelji.lazni akademski rukovodeci kadar.lazni hrvati.lazni svecenici. lazni moral.lazna ljubav Itd A zna se kako zavrsi svaka zajednica koja je u lazi...

Lażna ljubav, jel u tvojoj kući?

K omunjare ne mogu nijedan jedini dan da ne spomenu katolike i fratre ,
imate svog krepalog zločinca pa njega spominjite.

Nisi shvatio smisao... jedno su lazni katolici i hrvati a drugo su stvarni...

Slika korisnika strangelove

Bola' provokator, sve je njemu jasno

Generale Jeliću, šutio si dok ti je bilo lijepo uz kliku koju sada prozivaš!!!
Tu nešto ne štima, javno se izvini svim svojim suborcima koje nisi poznavao dok si bio rame uz rame sa čovićom i ekipom!

da držali su ga dok mu rok nije izišao a onda noga tako je mijo ko sa djavolom tikve sadi razbiće mu ih od glavu nisi vjerovao u to a desilo ti se i desiće se svima

Nije genarale Armija BiH takozvana?! To je priznata vojska priznate države a ti i takvi koji ste sa ledine postali generali toj tzv ABiH niste mogli ni pera odbiti. Moralna vertikala vam je kordić,osuđeni i stvarni ratni zločinac,a muslimani najveći neprijatelji. Izgleda da su svu ludi osim tebe i takvih,nepismenih ratnih profitera!

Nakon 25 god sam skuzija da se trebalo borit ovdje kuci trebalo pobit ove udbase profitere i hdz ovce . A ima i generala osibno ih znam krali 93 u muje janjce i tukli covjeka od 70 god. Na drenovcu doli

To su bili janjičari

Mijo ti znaš tko je Jure u pravu ste svi odbjegli zapovjednici u Hrvatskoj ja vas volim i poštujem ali nemojte se ljutiti na ove komentare da vas nije bilo briga za obične ljude dok je medilo mi nismo državotvorni narod i to je to

Ti si Mijo zadnji koji more dilikti lekcije nekomu.
Prvo koje su voje zasluge.
Do sada se primio od rata naovamo samo iz budžeta RH i federalnog budžeta 500.000 KM. Eto zato si se ti borijo. I šta si sve pohapa još svi znamo ali ti niko ne pribacuje.
Javija si se kad je tvoja [ * neprimjereno * ]ca došla u opasnost, inače ni za koga se od naših branitelja nisi založio.
Proda si nogometnu ligu Herceg Bosne samo da ti budeš u premier ligi faktor, ko fole isprid hrvatskog korpusa.
Košarkaši se nisu prodali, zato sada imamo košarkašku ligu Herceg-Bosne.
Pokri se da te niko ne vidi i ne čuje, jer namaš šta reći.
Ako se još jednom javiš natanane ćemo izniti cilu istinu. Pa će i oni što ne znaju o tebi, znati zve.
Košarka je sačuvala

Gospodine Jelicu i Kordicu sto prije se vratite u BiH da vodite narod.Lako je .evkati iz Zagreba.Nikad nisam branio Covica i njegovu politiku no znam da ste vi bili dio njegve politike.Sad kad ste gurnuti nizvodno sad svak kriv ko i Mamicu kriva Hrvatska a vama Covic.Ne ide to tako vratite se i borite a ne bizat .Svaka cast za doprinos u ratu no za politiku trebaju neke druge osobnosti.Siti se kad si u Sirokom bio netko vedrio i oblacio.Slava je prolazna to svati a ni Covic nece bit vjecno i njega ce stranci sa zapada baciti u more kad izvrsi zadatak kad Hrvati u BiH postanu statisticka pogreska.E moj narode Hrvatski oces li ikad prestati biti sluga....

Gdje je bio Čović u Kordićevo veijeme? Ajde sramoto Hrvata.

Jeliću usnio si divan HDZov san i sad si se probudio. Puno godina si pajkio i uživao rame uz rame s Čovićem. Sad kad ti je okrenuo leđa ti se prepametnio. Pa postavio si nam bizona da vodi MUP, je li to tvoj kadar i u Hrvatskim zvonima?

Hahaha iz Zagreba se vodi politika iz Makarske domovinski rat

Hrvatima se povijest ponavlja, domoljubi u emigraciju a udbaši i njihovi sljednici su na vlasti.

Gospodine Bujica, trebalo ste pitati generala Jelica gdje mu je kum Zdravko Boras zvani bizon. Kojeg je on stvorio i sad je ministar mupa. A po struci je tokar koji se bavio raznim oblicima kriminala i krađa, prostitucijom. Pa čak i sitnim krađama kao što je grozđe. A znao je prodavati vojnu opremu koju mu je jelić dao na raspolaganje, za uzvrat ministar je cjepao drva. Gospodin jelić mu je pomogao da stekne pravo na hr mirovinu iako nije bio nigdje na bojištu. Čak mu je pomogao da dobije čin bjonika Hvo.

dok je medilo sa covicem i hdz sve super kad se kolac smanjio gotovo tisi se snasa dobro a tvoji bivsi specijalci ima ljudi za kruha nemaju svoju si rodbinu zaposlija samo te obruka kum bizon vidis isam sta je kriminala odradio al snaces se ti

Reci nam Mijo tko zaposli onog brankecovog u električno, onog dezeretera prvi mu posao sa 45 godina, reci fer nam Mijo tko još preko gilje trpa ljude u električno, a ne mislim bas da su sposobni o čemu govoriš

Mijo u pravu si sto posto za Čovića ali što je bilo s Jelavićem i ekipom

Vladao si iti sad vlada cova meni je sasvim svejedno

Crkoše ali mu krivnje ne nadjoše.

Covic = Tudman = Milosevuc = Izetbegovic = Dodig = Plenkovic = Komsic = Racan = itd...

Živa istina od čuda od djeteta

Uglavnom sva zla su radana na Sirokom Brigu.Najvise su volili.Pavelica,Titu,Tudmana,Aliju, Papu,Marke,Dolare, Kune,Eure...

Članak je u potpunosti istinit,ali su istinita i većina komentara.Izgleda da se Čovićevci zapalili pa komentiraju,pa tako iznose sve prljave komentare koje narod i bez njih zna,a govore o svom udruženju. To samo govori tko je i što je na vlasti.Mijina kruna vladavine ipak je njegov kum bizon,od ove ljage se nikada nećeš isprati.

Sve Siroki obozava kada je lova u pitanju.

Treba srusiti vlast.Devedesetka,Hrs, Ljubuski info na ciscenje Trebizata.Volontiranje u domovima.Akcija davanja krvi.Da narod prepozna ljubav i brigu.

Oni će pobediti jer su pametni i posteni.I lepi.Ha.

Volio bih čuti rješenja za bolje sutra Hrvata u BiH

Večeras u 19sati Gradska vjećnica Ljubuški dođite i poslušajte Hrvatska zvona

Generali u Zg, po svi mirovine, stanovi , restorani... Herceg Bosna pusta osta.

Mijo je bio maloljetan u ratu a Čović punoljetan u SKJ pa u UJDI

Kako maloljetan a cin generala.Za taj cin treba doktorska disertacija.Mlad a brz.

Moj mijo sad se oni z kluba sto su stobom pili kavu nasladuju i s giljom lovu mlate u zaposljavanji bevanda grba gilje zoki covic i drugi drugovi svi nova auta pokupovali ..

Sad si se sjetio dok si muza sa covicem sutio si ti si iz ot peja zeljezare otisa za genarela tako se jednostavno postaje general da se nece odgovarat ta nebi tebe postavili glupko jedan manje skici na televiziji nauci se pricat

Uzeli cifre i puz Zagreba.Svi zajedno mala matura.A sada pamet.....

Gore se skupili od nasih para i smisljaju ponovno preuzimanje.

Samo oni koji su pokazali hrabrost u ratu imaju moralno pravo govoriti u ime hrvatskog naroda a ne kakvi jugoslaveni i cijela ta eskadrila. Generale samo naprijed i čestitam što podržavate i otvarate vrata te mladim ljudima koji će biti na listi Hrvatske republikanske stranke - jedine nekompromitrane stranke Hrvata u BiH.

Mijo da nisi u HDZ bio nebi bio to što jesi s Čovićem si bio nokat i meso a sada ste posvađani.SRAMOTA ŠTA RADI KRADEZE.

Evo,sam sam sebe nazvao konjem a zasto...???Pa zato sto sam vjerovao ovakvima kao Jelicu ili Kordicu,ispada da sam i ja zlocinac,budala,[ * neprimjereno * ] ili sto vec.Dozvolili smo im da se obogate na nas racun,gledali smo i sutjeli,narod su upropastili,alo jedan cijeli narod,dokad cemo mi to samo promatrati...???Sramim se sam sebe a tek onda njih,njih koji su nas zastupali i jos uvijek zastupaju.Uvijek su im krivi muslimani ili srbi pa i stranci,nikad oni nisu krivci.Fujjj

Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska 'Soko eskadrila'!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari