Čović uveo Hrvate u pogubni sukob s Europom i SAD!

ljubuski.info

Ne hvata se često 'pera' vođa HDZ-a BiH Dragan Čović, ali pismo koje je uputio veleposlanicima SAD-a, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Austrije, Nizozemske, Italije, Turske, Japana te OHR-u i OESS-u svjedoči da su ga spopale grdne muke.

Naravno, nije se obratio veleposlaniku Ruske federacije u BiH. U "čitulji" Čović pokušava opravdati prije svega sebe kao nalogodavca, a onda i sve druge stranačke dužnosnike i eksperte od optužbi da su svi oni isključivi krivci za blokadu u obveznom usvajanju Zakona o kaznenom postupku BiH. Sigurno je da nije sva krivica u HDZ-u BiH, ali u onim temeljnim, krucijalnim, odrednicama, koje lukavi Čović u svom pismu zaobilazi, leži grijeh struktura stožerne stranke.

Uveo narod u sukob

Čović u slučaju Zakona o kaznenome postupku apsolutno provodi politiku i naloge svog prijatelja Milorada Dodika koji se protivi dominantnoj ingerenciji državnog pravosuđa i želi sva teška kriminalna djela prebaciti u nadležnost entitetskih tužiteljstava i sudova. Međutim, Dragan Čović je ispao politički adolescent, jer se Dodik lako obranio od napada logičnom porukom da njegov SNSD nije u vlasti i da nema ništa sa sabotiranjem Zakona o kaznenom postupku.

Čovićev HDZ BiH je dio Vijeća ministara i Parlamenta BiH. Pismeno razračunavanje nejakog Čovića s moćnim zapadnim svijetom je još jedan zorni, neoborivi dokaz, kako Čović i njegov HDZ BiH vode prorusku politiku. To je njegov problem, međutim kvaka je što je nepromišljeni Čović kompromitirao ukupnu poziciju hrvatskog naroda iz BiH u međunarodnoj zajednici i uveo svoj narod, bez njegove volje, u pogubni sukob s najnaprednijim europskim državama i SAD-om. U taj unaprijed izgubljeni rat i za Čovićev izbor u Predsjedništvo BiH raspamećena stožerna klijentela bi željela, pod prokuženim pamfletom nacionalnog jedinstva, uvući i druge dvije sestrinske stranke: HDZ 1990 i HDZ Hrvatske.

Preko svojih komentatora, koje za promidžbene usluge nagrađuje putovanjima i po najdaljim emigrantskim destinacijama, rasprostranjuju kuknjave kako su se 'kao i obično, Hrvati podijelili. Tako podijeljeni umanjili su izglede sami izabrati svog predstavnika. Ovakvim potezom dva HDZ-a iz BiH, zajedno s onim iz Hrvatske, preuzela su na sebe povijesnu odgovornost. Ako se već RH nije smjela miješati u izmjene Izbornoga zakona u BiH, onda je vladajuća stranka morala "prisiliti" sestrinske stranke u BiH na razum. Umjesto toga, troje prvih HDZ-ovaca u Hrvatskoj, koji su na čelu države, Vlade i Sabora, zaokupili su se međusobnim svađama.'

Tko je pocijepao HDZ?

Koliko im je stalo da načeti i izolirani Dragan Čović još jednom osvoji mandat u Predsjedništvu BiH i koliko se plaše da mu to ovog puta neće poći za rukom podanički slugani prijete nekakvim kataklizmičnim posljedicama. Kao da su Hrvati imali neke posebne koristi i privilegije od Čovićevog 'legitimnog' stolovanja.

Izaberu li Bošnjaci dvojicu članova Predsjedništva, mogli bi već na prvoj sjednici izglasovati podizanje optužnice Hrvatskoj za agresiju, tražiti zabranu gradnje Pelješkog mosta, problematizirati imovinu i donijeti još niz drugih odluka kojima će susjedu zagorčavati život. Imat će uvijek dovoljne svoje većinske dvije od tri ruke. Dakako, podrazumijevaju se i druge odluke koje će biti na štetu Hrvata u BiH, kao što je smjena hrvatskih diplomata ili, recimo, podrška uspostavi vlasti bez legitimnih predstavnika po već isprobanom receptu gdje bi, također zbog Izbornoga zakona, moglo biti dovedeno u pitanje i sudjelovanje u izvršnoj vlasti na razini Federacije i države.

Ako bi se dogodio takav scenarij, a vrlo je moguć takav izborni rasplet ili zaplet u HDZ-u BiH već krivicu perfidno raspodjelju na sva tri HDZ-a. Zanimljivo je kako u stožernoj stranci genezu parčanja nekada jednog HDZ-a u BiH prepoznaju u osmišljenoj podvali u zagrebačkoj "središnjici" prije 12 godina. Dakle, kada je bog i batina u Hrvatskoj bio Ivo Sanader. Taj je podatak vrlo interesanatan i prevažan za ovu priču.

Naime, u HDZ-u BiH svojim članovima i svekolikoj javnosti pokušavaju podvaliti obični politički spin. Nije istina da je središnjica, odnosno Sanader, osmislila cijepanje HDZ-a BiH na dvije stranke. Dapače, Sanader je uložio svu svoju političku moć i ogrmni autoritet da ujedini već podijeljenje hadezeovce, ali mu se svom žestinom usprotivio upravo Dragan Čović čiju je lidersku glavu doista Ivo Sanader tražio kao zalog i kompromis na putu ujedinjenja.

Mora se glasno naglasiti, Čović je tada bio, a i danas je, glavni tvorac podjela među Hrvatima. Svatko imalo upućen zna da Čović prizemno ruši sadašnjega predsjednika HDZ-a Hrvatske Andreja Plenkovića i da koketira i podržava Ivu Stiera u borbi za tamošnji HDZ.

Nije Čoviću toliko bitan sam Stier, koliko mu je uvijek bilo presudno da oslabi svakog lidera u Hrvatskoj kako bi njegova pozicija u BiH bila neugrožena. U BiH su danas Hrvati dovedeni pred zid i oni su doista podjeljeni, ali na one koji BiH smatraju svojom državom, koji jednako brinu i bore se za nacionalne interese na cijelom području BiH i koji, napokon, žele BiH u EU i NATO savezu, i na one koji su u tandemu s Dodikom i Vučićem iz Beograda okrenuti prema inferiornome istoku.

Upravo zbog toga hrvatske oporbene stranke ne smiju podleći podvali i pritisku o nužnosti nacionlanog jedinstva, po diktatu i željama HDZ-a BiH, nego moraju hrabro i odlučno raskrinkati jednoumlje i pokazati doraslost povijesnoj zadaći rušenja te izdajničke i zalutale vlasti HDZ-a BiH i povratiti hrvatsku nacionalnu politiku na civilizacijski, europski, smjer.

I. Marić | Dnevni lst

Glas naroda

Prestanite biti sluge zagreba i zagovarači njegovih interesa,bri.ite se za sebe i svoje dobro,pokažite više iskrenosti prema interesima države BiH pa će i vama biti bolje.

čović je najgori za sebe on svakog voli osigurat samo na sebe ne misli i sve ostalo

Šta će jadno mače?

Svaka čast na tome da se okrenemo majci Rusiji poput Austrije Italije Njemačke pa će litar Nafte biti jedan KM a vjerovatno bi nam Vladimir napravio Nuklearku ko Madjarima i Turcima a ne plutajuci terminal u Istri sa duplo skupljim Trampovim Plinom NATO je zlo pitajte i Anketirajte Ljude u Sloveniji Hrvatskoj Crnoj Gori. Vojnici iz ovih Država će Izginuti na Ukrajinski Ruskoj granici zbog čega za koga Plenkovicu sad kad budeš morao izdvojit dva posto BDP za NATO eto problema od Dzudija si kupio kante aviona F 16 od kojih dva posljednja kad dodju 2025 biće stari 40 godina duplo stariji od pilota a Dzudije će tada Arape raketirat sa F 36 a za iste pare moga si od Vladimira kupit 40 MIG ova 29 i bili bi Regionalna Vazdusna Sila ali nas silom guras u Propast NATO u i Briselu zbog svoji Lično I interesa. Podrška ČOVIĆU

Čović uveo Hrvate u pogubni sukob s Europom i SAD!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari