Otvorena izložba slika polaznika besplatnog tečaja crtanja i slikanja

ljubuski.info

U petak 1. lipnja, u Knjižnici Ljubuški, svečano je otvorena izložba slika polaznika besplatnog tečaja crtanja i slikanja.

Naime, kroz protekla tri mjeseca 43 polaznika besplatnog tečaja crtanja i slikanja u Knjižnici Ljubuški, pod stručnim vodstvom prof. Jure Paponje, marljivo su stvarali svoja prva likovna djela, koja su predstavili svekolikoj ljubuškoj javnosti.

Svečanosti otvaranja izložbe nazočili su polaznici tečaja, njihovi roditelji i brojni zaljubljenici u umjetnost. Na početku sve nazočne, uime Knjižnice Ljubuški, srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner.

Potom se nazočnima obratio prof. Jure Paponja.
Kroz protekla tri mjeseca polaznici tečaja imali su priliku upoznati se s osnovama likovnog jezika i pristupa likovnom radu. U početnoj fazi tečaja svaldali su crtaće tehnike: olovku, ugljen i suhe bojice. Crtajući mrtvu prirodu učili su se pravilnom smještanju trodimenzionalnih predmeta na ravnu površinu papira i stvaranju iluzije volumena i prostora. Baveći se likovnim problemima forme i prostora, a na koncu uvođenjem boje u crtež, prelazi se u drugu, slikarsku fazu tečaja. Djeca, uključena u proces nastanka slike, od njene najranije faze koja uključuje preparaciju kartona za slikanje, prazna slikarsku podlogu, nekoliko boja u tubi i par kistova kao alata kojim se boja spaja s kartoniom ili platnom, osjećala su radost stvaranja likovnog djela od njegovog začetka do kraja. Uspješno su ostvarili krajnji cilj koji nam je vidljiv na ovoj izložbi, a ogleda se u obliku pejzaža, portreta, mrtvih priroda, marina i drugih motiva koje su odabrali kako bi se s njima suočili i u njih utkali sate strpljivog rada. Iako je svaka slika naslikana po uzoru na gotova likovna rješenja, iscrtanu i prožetu njihovim nevinim pogledom na svijet. Možemo se nadati da je ova izložba početni korak u njihovom stvaralaštvu i da će nas i u budućnosti uveseljavati svojim likovnim uradcima, rekao je prof. Paponja.

Izložbu je otvorio Ivan Bebek, ravnatelj JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški.

Svim polaznicima uručeni su certifikati o završenom tromjesečnom tečaju crtanja i slikanja.

Svečanost otvaranja izložbe prekrasnom glazbenom točkom uveličao je Toni Petrović, učenik Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Svi posjetitelji Knjižnice Ljubuški bit će u prigodi vidjeti izložbeni postav do 15. lipnja, do kada izložba ostaje otvorena.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Knjižnica Ljubuški

Glas naroda

Napokon je bebek uzeo stvar u svoje ruke, treba vizentanera odbacit. Previse se daje prostora ovoj prilivodi zvanoj vizentaner( hsp, spp, 90tka, hdz bih).

Prepoznat je rad knjižnice , samo nastavite , uzor ste drugim ustanovama . Tako je to kad mladi školovani željni rada uzmu stvari u svoje ruke .

bravo za mladog slikara paponju a posebno za maestra vizentalera

Otvorena izložba slika polaznika besplatnog tečaja crtanja i slikanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari