Stanje sigurnosti općine Ljubuški za 2017. godinu

ljubuski.info

Vijećnici OV - a Ljubuški primili su na znanje informaciju o stanju sigurnosti na području općine Ljubuški za 2017. godinu, uz usporedne pokazatelje za 2016. godinu.

Kada je riječ o prijavama građana, tijekom 2017. godine zaprimljeno ih je njih 1366 te je evidentirano 48 narušavanja javnog reda i mira u kojima su policijski službenici pravovremeno intervenirali i uspostavili narušeni javni red i mir.

Lokalne i županijske akcije

U cilju sprječavanja maloljetničke delikvencije provođene su lokalne i županijske akcije koje su dale očekivane rezultate, stoga u 2017. godini nije evidentiran niti jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u kojima su sudjelovali maloljetnici.

Tijekom postupanja, policijski službenici su 8 puta upotrijebili sredstva prisile koja su nakon provedenih istražnih radnji opravdana od strane ravnatelja Uprave policije MUP-a ZHŽ-a.

Prema podacima podnesenim u izvješću PU Ljubuški, u 2017. godini policijski službenici su pružili 45 asistencija po zahtjevu državnih tijela i organizacija s javnim ovlastima te su izvršili 97 osiguranja javnih okupljanja.

U odnosu na 2016. godinu, kada je zabbilježeno 189 prometnih nesreća, u 2017. zabilježeno je njih 10 više - 199.

Policijski službenici PU Ljubuški proveli su 49 lokalnih akcija pojačane kontrole prometa, kao i županijske akcije "Djeca sigurna u prometu", "Motocikl", "Zima" i "Počela je školska godina".

Kontrola vozila

Prema sudionicima u prometu pokrenuto je 9 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka te je izdano 3765 prekršajnih naloga u prometu, za razliku od 2016. kada je izdano njih 4279.

Iz prometa su isključena 394 vozača, i to zbog vožnje pod utjecajem alkohola (330), zbog upravljanja prije stjecanja prava upravljanja vozilom (37), zbog upravljanja pod zaštitnom mjerom (27).

Iz prometa je u 2017. godini isključeno 396 vozila zbog isteka registracije i tehničke neispravnosti vozila, dok je u 2016. isključeno njih 121. Također, izvršena je kontrola ukupno 17008 vozila i vozača.

Pod stavkom "kriminalitet" navedeno je kako su na području općine Ljubuški evidentirana 124 kaznena djela (u 2016. - 115) u kojima je kazneno prijavljeno 89 osoba, od toga 18 povratnika.

Policijski službenici postupali su po operativnim planovima akcija: "Opijat", "Diler", "Putnik", "Drvo", "Pangea", "Trigger" i "Spare Parts".

Kako je predočeno u izvješću, u protekloj godini je evidentirano ukupno 5 samoubojstava.

U PU Ljubuški trenutno raspoređeno 39 policijskih službenika, 8 namještenika i 1 državni službenik, a prema pravilniku o unutarnjem ustrojstvu MUP-a ZHŽ-a nedostaje 10 policijskih službenika i 1 kriminalistički istražitelj.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Slika korisnika strangelove

Dokle je dosla istraga samoubojstva u pritvoru ili je to rijeseno?

Držite se vi opijata.

mrvicama se hvalite dok 99 posto kriminalaca sjedi u foteljama i igrate njihovu igru

Stanje sigurnosti općine Ljubuški za 2017. godinu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari