Oldtimeri vratili Hercegovinu u neka stara vremena

ljubuski.info

Desetu godinu zaredom održan je susret starodobnih vozila u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Ovogodišnje, jubilarno izdanje rezultiralo je najvećim brojem prijava pa je čak 115 vremešnih četverokotača prodefiliralo hercegovačkim cestama, na radost brojnih građana.

Susret je započeo u Posušju, nakon čega je uslijedio defile vozila kroz Široki Brijeg i Grude, a po dolasku u Ljubuški, u tamošnjem motelu "Most", priređuje se večera za sve sudionike. Također, dodijeljena su priznanja, zahvalnice te prigodni pokloni vlasnicima limenih ljubimaca, koji su bili aktivni kroz sve godine održavanja ovog, sada već tradicionalnog susreta.

Među najstarijim primjercima automobilske industrije, kako su istaknuli iz oldtimer kluba "Ero", bili su Citroen u vlasništvu Envera Šadića iz Mostara i Mercedes, čiji je vlasnik Jakiša Vranješ iz Splita. Ništa manje nisu bili zanimljivi ni ostali oldtimeri, koji su mnoge vratili u neka davna vremena, a i dalje su u dobrom voznom stanju. Njihovi vlasnici brižno ih njeguju i čuvaju, iako su svjesni da je riječ o skupom hobiju.
Svatko ima neku zanimaciju, a ja sam od djetinjstva posvećen isključivo oldtimerima. Ti automobili "vraćaju dušu" i predstavljaju povratak u prošlost, u vremena kada se, usudim se reći, sporije i ljepše živjelo. A kada nešto volite, ne pitate - koliko košta, kazao nam je jedan od sudionika susreta.

Organizatori iz OK "Ero" su izrazili zadovoljstvo ovogodišnjim susretom, istaknuvši kako su ispunjena sva očekivanja.
Zadovoljni smo i sretni što je naša "jubilarka" protekla u dobrom raspoloženju. A to i jeste cilj - iz godine u godinu privući sve veći broj sudionika, dobro se zabaviti i uživati u onome što nam pruža naša prelijepa Hercegovina, poručili su organizatori.

Dodajmo za kraj kako su u tijeku razgovori o brojnim pozitivnim stvarima koje bi mogle obradovati sve vlasnike starodobnih vozila. Ono što bi prvo moglo biti doneseno i oko čega je inicijativa već pokrenuta je pravilnik o postupku i načinu registracije oldtimera.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Eto ljubuški se vraća u stara vremena još triba uvesti konjska zaprega ili zavezat konje da pasu travu ispred općine ima uvenuli svoju sridnjovikovnu gardu jer se ljubuški vratio u sridnji vik...ma nije navikao uvenuli na semafore on pravi kružne tokove oko kojih se nemože okrenuti autobus

Vratili ste vi Ljubuski toliko da se neće vratiti u normalu za narednih četrdeset godina

pa lagano kod laznoga puk na veceru

Što je to Jure lažni pukovnik

kako smo mi LJubusaci jadni sve dobro sto se desi u gradu odma iskrivljivamo, i omalovazavamo

Ne trebaš ti Juru branit samo mu plati račun kad budeš gost

samo pogledajte u općini u katastru na kome se vodi zemljište gdje je restoran most, na vodoprivrednoj zajednici, kako je ovaj došao u posjed istog tko to zna

zemljište gdje se nalazi restoran most, je označeno kao vodoprivredno u katastru, podatak iz 2016 godine, lako provjerljivo tko hoće, vlasnik vodoprivredna zajednica

Kolika je neto placa u Zelica restoran?

Imam neke stare ponjave pa bih rado donirao da se urese ove škrapaline od auta.
Pogotvo su pogodne za Titine Jugiće i Fiće.
Jer to su bila top autići.

Oldtimeri vratili Hercegovinu u neka stara vremena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari