U 'BH CoolTour" uključen i Ljubuški

ljubuski.info

Brdsko-biciklistička udruga MTBA iz Mostara implementira projekat "BH CoolTour" koji je namjenjen mladim od 18 do 25 godina iz sljedećih mjesta:

Stolac, Berkovići, Nevesinje, Konjic, Trnovo, Kalinovik, Goražde, Foča, Kladanj, Šekovići, N.Travnik, Travnik, Jablanica, Kupres, Čapljina, Ljubuški i Mostar.

U sklopu projekta izvršena je trodnevna obuka sudionika u korištenju modernih tehnologija u prezentaciji prirodnih i kulturnih dobara, a sudionici su sudjelovali i u team building programu koji uključuje rafting, planinarenje i brdski biciklizam. Obuka je održana u selu Lukomir na Bjelašnici a rafting na Neretvi u Konjicu.

Nakon završene obuke sudionici su zajednički odabrali što je po njihovom mišljenju "cool" tura koju treba posjetiti u BiH, a odabrana je tema iz razdoblja srednjevjekovne Bosne koja se odnosi na kraljevske gradove odnosno sjedišta tadašnjih vladara.

U nastavku projekta, u suradnji sa stručnjacima povijesničarima izrađena je turistička mapa koja prikazuje sjedišta vladara i kraljevske gradove te se ona planira prezentirati javnosti.

Također je izrađena i web platforma za prikaz turističkih staza koja će biti dostupna svima a što će također biti prezentirano.

Na završetku projekta rezultati će u formi priče o kraljevskim gradovima BiH biti predstavljeni u školskim časopisima.

Projekt financira veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari