Bez branitelja ne bi bilo ni 'Posuškog lita'

ljubuski.info

Posuško lito 2018. broji zavidnih 36 događaja, a započinje Danom branitelja 30. svibnja, rečeno je danas je u Općini Posušje gdje je održana konferencija za novinare povodom skorog početka Kulturno-sportske manifestacije.

Program su predstavili članovi radne skupine za Posuško lito, načelnik Branko Bago, Ivanka Arapović Galić, Marija Polić, Ante Begić i Stipe Bešlić.

Kako je naglasio načelnik Bago, na ovaj način simbolično iskazujemo zahvalnost braniteljima, jer bez njih ne bi, između ostalog, ni bilo Posuškog lita.

Govoreći o posjećenosti, načelnik je kazao kako je prošle godine događanja posjetilo preko 60.000 posjetitelja, te je izrazio nadu da će ove godine brojka, s obzirom što se sve pripremilo, biti još veća.

Imidž Posušja, kao malog mjesta, oplemenjen je sa svim ovim događajima. Veliki dio organizacije događaja zasniva se na čistom entuzijazmu i volonterizmu, što s ponosom ističemo i na čemu zahvaljujemo svim sudionicima, rekao je Bago.

Ante Begić, je ocijenio, kako zahvaljujući bogatom kulturnom, sportskom i zabavnom programu u sklopu Posuškog lita, Posušje postaje središte događanja u Hercegovini. Nadalje, govoreći o sadržaju programa predstavio nekoliko većih projekata; 5. Festival klapske pisme, koncert rock grupe Divlje Jagode, koncert domaćih bendova Posušje live, te najposjećeniji sportski događaj - Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti.

Govoreći o Festivalu klapske pisme, iznio je novinu koja se ogleda u tri večeri zbog velikog interesa kandidata. Također i ove godine osiguran je radijski prijenos. O značaju FKP-a govorio je Stipe Bešlić ističući da Ovaj projekt ima cilj promovirati klapsku pjesmu i povezivati hrvatski narod i druge narode kroz autohtoni glazbeni izričaj. Termini održavanja su 3., 4. i 5. kolovoza uz revijalni nastup Klape Kontra i Vinčace. I ove godine pokrovitelj festivala je dr. Dragan Čović, a suprokoviteljica gđa Kolinda Grabar Kitarović.

Na kraju su se obratile Ivanka Arapović Galić i Marija Polić. Galić je predstavila Igre bez granica, koje se i ove godine održavaju krajem srpnja, a okupljaju preko 600 natjecatelja i mnogostruko više publike. Istaknula je da igre ne poznaju teritorijalne granice te prijave dolaze i van granica BiH. Polić je pak govorila o ovogodišnjoj glazbeno-scenskoj priči za najmlađe koja se izvodi početkom lipnja a nosi naziv Crvenkapica u glazbenoj šumi.

Sve prijatelje kulturnih i sportskih događaja Općine Posušje, pozivamo da nam tijekom ljeta budu dragi gosti, uz napomenu kako je ulaz na sva događanja besplatan, poručili su organizatori.

Glas naroda

Je li ovaj naziv sukladan hrvatskome jeziku?!

a bez tebe ne bi rudnici boksita došli u srpsko-rusko vlasništvo.

Bago ne pričaj nobuloze, čuj 60.000 tisuća posjetitelja, za 60 godina neće ti ih doći toliko, ti i tvoje posušio lito, otjera si ti omladinu u rudniku, kome je do klapa i pisme. Narod gladan, dok vi za gluposti trošite pare, povećajte plaće ljudima i na državnim jaslama i u privatnom sektoru, ljudi rade na crno , taj problem riješi sa privatnicima, manite se korida i seoskih olimpijada.

Bez branitelja ne bi bilo ni 'Posuškog lita'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari