HDZ BiH i HDZ 1990 predali potpise i prijave, HRS zvone za Domovinu

ljubuski.info

HDZ je stranka koja je u svim dosadašnjim izbornim ciklusima bila stranka pobjednica unutar hrvatskog naroda. Po pozicijama koje sada obnašamo pokazuje se kao jedna okosnica i državnih i federalnih i županijskih vlasti te vjerujem da će tako to ostati tako i nakon listopadskih izbora, kazao je potpredsjednik HDZ-a Marinko Čavara, koji je Središnjem izbornom povjerenstvu predao 10.397 potpisa za kandidaturu za člana Predsjedništva i prijavio HDZ kao stranku kandidata za sve razine vlasti na izborima u listopadu.

Kazao je kako je plan A funkcionalna država a plan B će biti aktiviran u slučaju nefunkcioniranja države.
Moramo odgovoriti demokratskim sustavom, jedinstvenim stavom hrvatskog naroda, izgraditi institucije države i zaštititi poziciju hrvatskog naroda koja je u proteklim izbornim ciklusima bila izigrana. Ono što je bila pretpostavka prema Ustavu da na pozicijama budu predstavnici konstitutivnog naroda odnosno predstavnici Hrvata, bili su pripadnici naroda Hrvata, a izabrali ih neki drugi. To smo tražili da se promijeni kroz Izborni zakon. Tražit ćemo to i u budućnosti. To je onaj plan A koji želimo realizirati kroz ove izbore, a to je da država BiH funkcionira - da omogući da svaki narod i građanin ostvaruje svoja prava, kazao je Čavara.

I Ilija Cvitanović predao je prijavu HDZ-a 1990 za sve razine vlasti i sve izborne jedinice.
Sljedećih dvadesetak dana ćemo obaviti koalicijske pregovore, niz je stranaka s kojima razgovaramo, rekao je Cvitanović.

Prema njegovim riječima, cilj HDZ-a 1990 jeste da se na izborima suprotstavi lošoj politici predstavljanja Hrvata.

Hrvatska republikanska stranka - Zvona za Domovinu

Hrvatska republikanska stranka odradila je prijavu za Opće izbore 2018. godine. HRS na ovim izborima nastupa kao politička platforma koja okuplja članove brojnih hrvatskih udruga, poput udruge Hrvatska Zvona, kao i neovisnih lista, poput Čapljinske neovisne stranke, neovisnih kandidata i dr. koji će zajednički nastupiti pod imenom: "HRS - Zvona za Domovinu".

Prijava je urađena za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine FBiH i skupštine županija, tako da će ova lista nastupiti u svim županijama gdje Hrvati participiraju kao političko tijelo i ne postoji opasnost od ugroze vrijednosti hrvatskog glasa, kao i u izbornim jedinicama za razinu Federacije gdje nije ugrožena vrijednost hrvatskog glasa.

Kao što to izborni zakon nalaže, za ove razine je bilo potrebno sakupiti minimalno 3.000 potpisa potpore. U samo tjedan dana lista "HRS - Zvona za domovinu" je sakupila oko 7.000 potpisa potpore, i to unatoč strahovladi jednoumlja koja trenutno vlada u našem narodu.

Osjećamo nemjerljivu zahvalnost svima koji su nam svojim potpisom izrazili potporu. Isto tako, činjenica da smo sakupili više nego dvostruko potrebnih potpisa daje nam motiva i snage da nastavimo dalje u našemu radu, imajući u svakom trenutku u vidu odgovornost koju nam ovoliki broj potpisa potpore stavlja na naša pleća.

Glas naroda

Bravo.ovo je jedina prava opozicija ovoj vlasti koja je naslijedila komunističke metode.Bravo HRS i dobićete puno više glasova nego se nadate.

A za koju to domovinu zvone zvona? Ne kontam!

nemaš što kontati, nisu za čovićev kalifat, već za hrvatski narod bez podobnosti.

Dragi moji Hrvati u BiH pa danas je premijer Hrvatske rekao da će član Predsjedništva BiH biti Dragan Čović

Slika korisnika strangelove

dakle, plan BE

Svejedno tko nas predstavlja samo je njima dobro

Radim sa svima u BiH svi se smiju tzv. političarima to su biznis nacionalisti

imao sam dosad neku nadu, više nemam

To je pročitana knjiga. Ćelo stavi ključ u bravu, imaš samo jednog općinskog vijećnika u državi i nije jasno čime se kuhuhuhurchiš. Pa i iz Zagreba nemaš potporu koju si mislio da ćeš imati, provalili te ljudi.

Bravo HRS, imate ogromnu podršku!!!!!!!

HDZ BiH i HDZ 1990 predali potpise i prijave, HRS zvone za Domovinu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari