Ljubuški u elitnom društvu karnevalskih gradova Europe?

ljubuski.info

Krovna europska karnevalska organizacija FECC, održava svake godine u mjesecu svibnju konvenciju, na kojoj sudjeluje nekoliko stotina sudionika iz svih zemalja članica ove udruge. Konvencija se svake godine održava u drugom europskom gradu, a ove godine grad domaćin je Šabac u Srbiji, i to od 26. svibnja do 3. lipnja. Jedna od najvažnijih tema FECC-ove godišnje konvencije je pristupanje novih članova u ovu europsku karnevalsku federaciju, a ove godine jedan od kandidata je i Ljubuški Karneval.

Udruga "Karnevalsko društvo Prolog" koja već 20 godina organizira Ljubuški Karneval, obavila je sve pripreme koje su potrebne za ulazak u "Federaciju Europskih karnevalskih gradova" i predala svoju kandidaturu, a organizacijski odbor FECC-a će donijeti konačnu odluku na predstojećoj konvenciji u Šapcu. Predstavnik Ljubuškog na ovogodišnjoj FECC konvenciji biti će ljubuški meštar od karnevala Jakov Begić. Iako prvi put sudjeluje na ovakvom događaju, Jakov Begić tvrdi kako je dobro upoznat s programom konvencije, i da je spreman predstaviti u Šapcu ljubušku tradiciju, kako pokladnu, tako i kulturnu, prirodnu, povijesnu i gastronomsku, što je običaj na FECC-ovim konvencijama.

Federacija Europskih karnevalskih gradova - FECC, eng. Federation European Carnival Cities, osnovana je 1980.godine u Patrasu u Grčkoj, a predsjednik organizacije je Nizozemac Henry van der Kroon. Godišnje FECC organizira dva velika događaja, konvenciju u svibnju koja je službeno-zabavnog karaktera, te "Dies Natalis" u listopadu koji je rođendan FECC-a i više je druženje neformalnog karaktera. Osim toga, izaslanstva FECC-a sudjeluju na svim karnevalima diljem Europe i svijeta, koji su članovi ove federacije.

Više o svemu možete pročitati na službenoj web-stranici Ljubuškog Karnevala, a u nastavku možete pogledati i promotivni video Ljubuškog Karnevala, koji sadrži najbolje trenutke ovogodišnjeg karnevala.

ljubuski-karneval.com

Glas naroda

Bravo za mestra i karnevaIsko drustvo Prolog najjaci ste pozz

Najbolji u glupostima! Čega se pametan stidi bu.da.la se ponosi!

Ljubuški u elitnom društvu karnevalskih gradova Europe?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari