Problem nezakonitih migranata riješiti na razini BiH

ljubuski.info

Sigurnosna situacija na području svake županije isključivo je županijska nadležnost sukladno važećim zakonima, uz maksimalno uvažavanje propisa i zakona o ljudskim pravima, jedan je od zaključaka sastanka kojeg je u četvrtak u Mostaru održao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović s predsjednicima županijskih vlada koji su imenovani na prijedlog HDZ-a BiH, županijskim ministrima i ravnateljima MUP-a.

Povod sastanku bila su prošlotjedna događanja i nastala situacija oko pitanja migracija i izbjeglica koji su smješteni u Izbjeglički centar Salakovac te i sva druga pitanja koja se vežu uz taj problem.

Sudionici sastanka obvezali su se na koordinaciju i zajedničko djelovanje sukladno zakonima i Ustavu, kako bi se ovim procesima upravljalo na najbolji mogući način.
Sigurnosna situacija na području svake županije je isključivo županijska nadležnost sukladno važećim zakonima, uz maksimalno uvažavanje propisa i zakona o ljudskim pravima, priopćio je Ured za informiranje HDZ BiH, u kojemu se ističe kako svaki nezakoniti postupak, bez obzira tko ga dogovarao, ne može biti važeći bez suglasnost županijskih i gradskih vlasti.

Problem nezakonitih imigranata potrebno je riješiti na razini države Bosne i Hercegovine uz apsolutnu koordinaciju i svih državnih, entitetskih, županijskih i lokalnih tijela vlasti, poručeno je sa sastanka.

Sa sastanka je upućen poziv nadležnim institucijama da jasno i nedvosmisleno osude nezakonito i neustavno djelovanje, te da se prema ovom osjetljivom pitanju djeluje zajednički, operativno i koordinirajuće.

Glas naroda

Nešto nije dobro kad vi branite ustave i zakone!

ova ekipa na slici dase drze zakona i daga provode nebi radili sta rade

Problem nezakonitih migranata riješiti na razini BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari