SIPA vršila pretrese i na području Širokog Brijega

ljubuski.info

U nastavku aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva "Zadruga", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA vrše pretrese službenih prostorija 15 pravnih osoba na području Sarajeva, Mostara, Livna, Konjica, Širokog Brijega, Tuzle, Gradačca, Donjeg Vakufa i Zenice.

Pretresi se vrše po Naredbi Županijskog suda Kantona Sarajevo, zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela "Organizirani kriminal" iz člana 342. stava (2) i (3) KZ FBiH u vezi s kaznenim djelima "Pranje novca" iz člana 272. stava (2) u vezi sa stavom (1) KZ FBiH, "Zloporaba službenog položaja" iz člana 383. stava (3) u vezi sa stavom (1) KZ FBiH, "Krivotvorenje isprave" iz člana 373. stava (2) u vezi sa stavom (1) KZ FBiH i "Nedopušteno korištenje osbnih podataka" iz člana 193. KZ FbiH.

Tijekom realizacije navedenih aktivnosti, u koordiniciji sa Županijskim tužiteljstvom Kantona Sarajevo i Kantonalnim sudom u Sarajevu, izdate su tri usmene naredbe za pretres koje se odnose na dvije pravne osobe i jedan stambeni obiteljski objekat.

Navedene aktivnosti policijski službenici SIPA-e provode u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, MUP-a Hercegbosanske županije, MUP-a Zapadnohercegovačke županije, MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Srednjobosanske županije i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U okviru predmeta "Zadruga" u prethodnom razdoblju, policijski službenici SIPA su realizirali dvije operativne akcije u koordinaciji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo. Također, SIPA je u sklopu nastavka suradnje sa Županijskim tužiteljstvom Kantona Sarajevo po navedenom predmetu podnijela Izvješće o počinjenim kaznenim djelima i izvršiteljima protiv dvije fizičke i dvije pravne osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Pranje novca" iz člana 272. KZ FBiH, na način da su prijavljene fizičke osobe, u razdoblju od 2010. godine do 2017. godine, osnovali dvije pravne osobe kao agencije za posredovanje u zapošljavanju, putem kojih su, po osnovu fakturiranja usluga, koje stvarno nisu izvršene, omogućili prikrivanje prirode, izvora i porijekla novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 51.765.502,19 KM koja su stečena kaznenim djelima.

Po završetku aktivnosti, više informacija će biti dostupno javnosti, priopćeno je iz SIPA-e.

Glas naroda

Cini mi se da SIPA dobro radi svoj posao, a sudovi jos zapinju.

to su sitnice sve dok ne bude akcija kodnog imena ZNA SE

Koliko ja znam na Listići žive samo Katolici Rvati

Koliko ja znam na Listići žive samo Katolici Rvati

e trebali su davno ovo raditi lako je sračunat ko je imao kolika primanja i od kuda i od kuda sestri puncu ako je nelegalno stekao država da vrati svoje sebi

SIPA vršila pretrese i na području Širokog Brijega
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari