Održana komemoracija poginulim braniteljima na Krivodolu

ljubuski.info

Dvadeset i šesta obljetnica pogibije petorice ljubuških branitelja HVO-a, Ante Tolića, Nedjeljka Bandura, Žarka Miličevića, Slavka Macana i Adisa Mujanovića svečano i dostojanstveno je obilježena na Krivodolu, mjestu pogibije.

Osim obitelji poginulih, komemorativnom skupu su nazočili njihovi suborci, prijatelji, civilni i vojni dužnosnici, vjerski službenici, kao i mještani Kruševa.

Nakon intoniranja himne "Lijepa naša" i minute šutnje, članovi obitelji poginulih položili su vijence i zapalili svijeće, a nakon njih isto su učinili i predstavnici Općine Ljubuški, udruge proistekle iz Domovinskog rata, Ministarstva branitelja i MUP-a, mještani Krivodola te pripadnici Radiško-probojske satnije, kojoj su pripadala petorica poginulih branitelja.

Kraći molitveni obred predvodili su humački gvardijan fra Dario Dodig, kruševski župnik don Ljubo Planinić i svećenik na službi u Vitini fra Petar Ljubičić. U ime Islamske zajednice Ljubuški nekoliko prigodnih riječi uputio je Šemso ef. Germić, glavni imam.

Poruka suborca

Bila je to prigoda da se nazočnima obrati i Jozo Marić, jedan od zapovjednika Radiško-probojske satnije, ukazavši, između ostalog, na očiglednu razjedinjenost naroda i branitelja, uz poruku i čvrsto obećanje kako će se sačuvati sjećanje na poginule branitelje.
Dragi naši suborci, Nedjeljko, Žarko, Ante, Slavko i Adise, vi ste svoju bitku izvojevali do kraja i siguran sam da uživate puninu slobode kod našeg Stvoritelja. Mi vam samo možemo obećati da ćemo nastaviti bitke koje nismo dovršili. Zauvijek ćete biti među nezaboravljenim braniteljima, kazao je Marić.

Podsjetimo, protekle godine je na mjestu stradanja, na Krivodolu, postavljen impresivni spomenik od kamena težak oko četiri tone na kojem su uklesana imena poginulih branitelja. Spomenik je dar klesarske radionice "Ković" iz Radišića.

Dnevni list

Glas naroda

Pokoj im Duši,Bože daj im Vječni mir.

Održana komemoracija poginulim braniteljima na Krivodolu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari