Potpora od 30% ulagačima u gospodarskoj zoni Zvirići

ljubuski.info

Jedna od strateških razvojnih odluka općinske vlasti Ljubuškog, izgradnja je gospodarske zone Zvirići. Planirana je kao projekt koji će privući gospodarstvenike, a to se temelji na iznimno povoljnom položaju.

Nalazi se na području pograničnog sela Zvirići, u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Bijača, na autocesti koridora 5c, koji na tom mjestu ulazi u Hrvatsku. Osim blizine autoceste, jedna od značajnih prednost poslovne zone Zvirići je blizina luke Ploče i sve prednosti koje iz toga proizlaze.

Da bi pridobili i privukli poslovne ljude u svoju poslovnu zonu, OV Ljubuški donijelo je važnu odluku. Riječ je o potpori ulagačima koji se odluče uložiti u gospodarsku zonu Zvirići. Odnosi se na one gospodarstvenike koji su kupili zemljište od općine Ljubuški u gospodarskoj zoni Zvirići, na temelju odluka OV-a i zaključenih ugovora o kupoprodaji zemljišta. Potpora iznosi 30% od uplaćene prodajne cijene. Ulagač ostvaruje pravo na potporu nakon izgradnje objekta za potrebe obavljanja svoje temeljne djelatnosti i ishođenja uporabne dozvole.

Učinak na gospodarstvo

U odluci, uz ostalo, stoji da ulagači koji zaključe ugovore o kupoprodaji općinskog zemljišta u gospodarskoj zoni Zvirići, pravo na potporu ostvaruju u roku od tri godine od sklapanja kupoprodajnoga ugovora. To svoje pravo ostvaruju na temelju zahtjeva koje podnose općinskom načelniku. Uz zahtjev trebaju priložiti presliku kupoprodajnoga ugovora za zemljište, presliku uporabne dozvole za objekt izgrađen na kupljenom zemljištu u gospodarskoj zoni Zvirići i podatke o transakcijskom računu podnositelja zahtjeva, na koji će se isplatiti potpora. O pravu ulagača na potporu, nakon razmatranja zahtjeva, odlučuje općinski načelnik, koji o tome donosi zaključak, a na temelju zaključka, provedbu potpore vrši općinska Služba za gospodarstvo i financije.

Za očekivati je da će ovakva odluka općinske vlasti imati učinak, i privlačiti gospodarstvenike da se odluče svoje poslovanje usmjeriti na područje gospodarske zone Zvirići.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Sa zakašnjenjem prijatelji, prošla baba sa kolačima!!!!!!!!!!!!!!!

Neće vam dat feninga preveslat će vas ko i komunalno

Moj Nevenko,di si bija i šta si sa Nativom radija.Uproopastija si općinu da je bilo tko drugi bija načelnik sada bi doli bilo najmanje dvadesetak objekata.Sad se sjetio ulagačima davat povlastice nakon 10 godina,dobro juto Kolumbo odnosno Nevenko.Hvala ti što si nas uništija .

Tvoji Ljubušaci

Kasno bravo za načelnika Vrgorca

Hvala ti načelniče za promoćurnost.Uspio si od drveta vidjeti šu[ * neprimjereno * ] si poklonio zemljiste do sada bi radilo stotine tadnika.Firme bi placale poreze, radnici place itd.Jacao bi proracun ali tutkum uvijek tutkum.
Nemoj sam sebe gledati bilmezu obični.

Selo gori a Baba se češlja,!!!!

Znači ovi što su dobili zemljište po niskim cijenama još dobivaju trideset posto pomoći živio Nevenko Barbarić

Čuli načelnik odobrava sredstva tj,kakav je projekat,kasno jovo dođe na kosovo,a tko će raditi u tim Halama ,vjerovatno DUHOVI,,,,,,neka posadi C M I LJ E i zaposli Općinare dase malo REKREIRAJU.

Potpora od 30% ulagačima u gospodarskoj zoni Zvirići
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari