Europski tjedan filma u Gradskoj vijećnici

ljubuski.info

EU info centar u Sarajevu (EUIC), sa svojom mrežom ureda širom Bosne i Hercegovine, pruža relevantne informacije o institucijama i politikama Europske unije, kao i odnosima BiH i EU. Naše aktivnosti uključuju organizaciju različitih seminara, radionica i događaja čiji se sadržaj odnosi na promoviranje programa i vrijednosti Europske unije.

Kao dio aktivnosti vezanih za proslavu Dana Europe, EU info centar organizira Mini festival filmova država članica EU.

Među 6 gradova odabranih za projekcije filmova je i Ljubuški gdje će biti prikazani filmovi koje su ustupile Španjolska i Slovenija. Projekcija će se održati u četvrtak, 24.5. u Gradskoj vijećnici Ljubuški s početkom u 17:45.

Filmovi koji će se naći na repertoaru su "Rad u solani" (Slovenija) u trajanju od 14 minuta i višestruko nagrađivani španjolski film "La isla minima" - "Močvara".

Kriminalistički film "Močvara" redatelja Alberta Rodrígueza prije nekoliko je godina osvojio deset nagrada Goya, uključujući i one za najbolji film, glumca, redatelja i scenarij.

"Močvara" priča o pomahnitalom serijskom ubojici na krvavom pohodu. Priča prati dvojicu detektiva koji su primorani staviti na stranu sve međusobne nesuglasice kako bi strpali ubojicu iza rešetaka i spasili nedužne djevojke.

Juan i Pedro su tipičan primjer "dobrog i lošeg" detektiva. Imaju potpuno različite prošlosti i karaktere, a ovo im je prvi slučaj na kojem rade zajedno. Juan je stariji i iskusniji detektiv s mutnom prošlosti. On je radnik koji je došao iz Francovog sistema gdje je cilj opravdavao sredstvo, a nasilje i zlostavljanje mu nisu strani. Juan nema obitelji i najbolji prijatelj mu je boca alkohola s kojom se vrlo često druži. Njegov partner Pedro je totalna suprotost. Pedro je miran i promišljen obiteljski čovjek koji je vrlo ambiciozan i želi se dokazati kako bi što prije otišao raditi u Madrid.

Pozivamo vas na projekciju ovog nagrađivanog filma. Ulaz je slobodan.

EU info centar

Glas naroda

orginalan naziv filma "Močvara" za mjesto prikazivanja (Vijećnica), svakako je ljubuški sam od sebe kino.

Vezane vijesti

Europski tjedan filma u Gradskoj vijećnici
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari