Počinju radovi na povezivanju autocestom Bijače i Mostara

ljubuski.info

S međunarodnog graničnog prijelaza Bijača do Mostara uskoro će se moći doći autocestom. Naime, jučer je u Mostaru potpisan ugovor o izgradnji dionice Mostar jug - Počitelj, poddionica Buna - Počitelj.

Ugovor su potpisali direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Terzić, direktor Heringa d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda te federalni ministar prometa i veza Denis Lasić.

Riječ je o dionici dugoj nešto više od sedam kilometara, a vrijednost radova na njezinoj izgradnji iznosit će 25,692.383,53 eura.

Veliko gradilište

Nadam se da ćemo do kraja ljeta imati još ugovora na području koridora Vc, od Svilaje pa sve do juga Hercegovine, i da će tako Hercegovina na koridoru Vc postati ozbiljno gradilište, kazao je ministar Lasić.

Podsjetivši na brojne opstrukcije koje su se događale u natječajnim procedurama, ističe kako je zadovoljstvo potpisati ugovor u Hercegovini koja će, kako naglašava, postati veliko gradilište na koridoru Vc.

Direktor Heringa d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda, koji se obvezao radove na spomenutoj dionici koridora Vc završiti u roku od 18 mjeseci, ističe kako je prerano da išta o tome još govori.
Trkači govore kad dođu na cilj, i ja ću govoriti kad i ako dođem na cilj, kazao je Bevanda.

Direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Terzić je, izrazivši zadovoljstvo potpisanim ugovorom, podsjetio kako je do toga došlo nakon usvajanja Zakona o trošarinama na gorivo, što je prošle godine bio zaustavljen proces.

Počitelj - Zvirovići

Bez ikakvih negativnih konotacija odabrali smo izvođača radova, nadam se da će u roku od 18 mjeseci kao ozbiljan graditelj gospodin Bevanda imati puno više za reći, kazao je Terzić.

Istaknuo je kako se do sredine lipnja očekuje raspisivanje natječaja za dionicu Počitelj - Zvirovići i da se trenutačno radi evaluacija natječajne dokumentacije.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočio je direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Ian Brown koji je ovaj projekt ocijenio vrlo značajnim za čitavu regiju. Da bi Europska banka odobrila sredstva, trebalo je prvo usvojiti zakon i izvršiti povećanje trošarina na gorivo. Čim se taj ugovor usvojio, proces je urađen najbrže što je moguće.
Što se tiče procjene natječaja, čitav taj proces je trajao na ozbiljan i brz način i zato smo svi ovdje nazočili potpisivanju ugovora - kazao je Brown. Inače, sredstva za ovaj dio autoceste osigurana su preko Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Glas naroda

četri godine čamite čekajuć u zvirovićima do mostara vam treba još deset

Što prije to bolje,lakše za pobjeći!

Do izbora sve a poslije čekaj do novih.

To da čović može brže bježati audijem iz mostara kad isilovci iz salakovca napadnu hacijendu

ovaj komentar je dobar bit će cesta dobra za bižaniju

Počinju radovi na povezivanju autocestom Bijače i Mostara
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari