Migrantski val potaknut u vremenu snažne političke aktivnosti

ljubuski.info

U Sarajevo stiže turski predsjednik Erdogan. Održat će veliki predizborni skup turske dijaspore. Navodno su ostale europske zemlje odbile dopustiti takvu manifestaciju na svojem teritoriju, no Erdogan je dobio zeleno svjetlo u Sarajevu.

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH u razgovoru za HRT je kazao kako je to najbolje ne komentirati s pozicije člana Predsjedništva. S pozicije prijatelja BiH kao i svi, dobrodošao je. No, činjenica je da je najava jednog takvog okupljanja izazvala ogromna promišljanja s jedne druge pozicije iz čitave Europske unije.
Kada smo razgovarali s prijateljima iz Austrije, Njemačke Švicarske, jasno su nam ukazali na taj problem misleći da smo mi domaćini. Kazao sam im da sam saznao iz medija. Nadam se da će skup proteći u miru i neće ostaviti nikakve posljedice - osim onih strateških odrednica koje ima sam Erdogan zbog čega je to organizirao u Sarajevu i iz Sarajeva šalje poruke svijetu, kazao je Čović.

Izrazio je sumnju da će doći do dogovora oko Izbornog zakona.Izborni proces je počeo i sada bi to bilo neprimjereno.
Mi sada moramo stvoriti ambijent da ne dođe do krize koja se najavljuje u implementaciji izbornog rezultata, kazao je.

Kao hrvatski član Predsjedništva, kaže, svjestan je raznih utjecaja na BiH. BiH se nameće kao sjecište raznih interesa. Smatra da i ovaj najnoviji migrantski val nije slučajan, već snažno potaknut u vremenu snažne političke aktivnosti. Naš je zadatak poslati snažnu poruku da je europski put, jedini put za BiH, istaknuo je Čović.

HRT

Glas naroda

politički mrtvac-potrošen političar

... trenutno je Erdogan veca sansa i nada Hrvatim BiH nego Covic i co ... Vise moze za Hrvate BiH napraviti Erdogan ... Covic nije vise nikakva niti politicka niti moralna vertikala i sugovornik za rjesenje BiH krize ...

Ako u Sarajevu gradu od 600.000 stanovnika Erdogana dočekuje 15.000 znači svaki četrdeseti znači sve je jasno nacionalizam je umro

naš pilot jna oće da bude doktor u eu tj u zagrebu
velika ambicija od papira-baš je namiguša

Covicu primiji u svoju vilu svakako si izjavijo da nemas ni auta pa neka te nosaju jadu svesi nas proda

ode čova jelaviću u zagreb
obavio je posa u hercegovini

Nemora se ni vraćati iz zagreba

Bravo kolumbo otkrio si ameriku

Prokleta bila i ostat ce ta zemlja u kojoj sam se rodio.da predstavnik mog naroda,u mojoj zemlji smije uopce priznati da je iz medija cuo da predsjednik jedne drzave dolazi ü posjetu ü njegovu zemlju.iz medija haloooo.nikad mi nitko nije dosao u posjetu, ü moju kucu ä da sam to saznao recimo na facebooku. I nije to predsjednik tamo neke Andore vec jedne sile kao sto je Turska, to je covjek o kojem prica cijeli politicki svijet.

Migrantski val potaknut u vremenu snažne političke aktivnosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari