Počela Norijada u Ljubuškom

ljubuski.info

Maturanti ljubuške Gimnazije i srednje strukovne škole "Ruđer Bošković" danas slave posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja.

U sklopu proslave, maturanti su tradicionalno u povorci prošli gradom, odjeveni u majice s maštovitim natpisima, veselili su se i pjesmom pozdravljali građane.

Završetak srednjoškolskog obrazovanja proslavilo je ukupno 249 maturanata od kojih je 94 učenika Gimnazije Ljubuški, a 155 učenika SSŠ Ruđera Boškovića.

Ravnatelji ljubuških srednjih škola izrazito su zadovoljni ovom generacijom, pa je tako ravnatelj Gimnazije Leopold Mandić kazao kako se radi o dosta uspješnoj generaciji maturanata, od kojih će samo jedan polagati popravni ispit.
Od 94 maturanta, njih 30 će biti oslobođeno polaganja mature, a šestero ih ima prosjek 5.0.. To je velik uspjeh za našu školu, istaknuo je Mandić.

Slično je izjavio i Ivan Šaravanja, ravnatelj SSŠ Ruđera Boškovića.
Bila je ovo jako uspješna generacija podijeljena u šest odjeljenja. Osobito se ističu učenici četiri odjela četverogodišnjeg zanimanja, koji nisu odstupili od onoga što su donijeli iz osnovne škole, rekao je Šaravanja.

Ljubuške maturante uskoro očekuje i maturalna zabava, koja će se za gimnazijalce održati 22. svibnja u obnovljenom hotelu Bigeste, a za strukovnjake 29. svibnja.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari