Ljubušak Mirko Herceg na Šumanovom popisu

ljubuski.info

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će se krajem ovoga mjeseca okupiti kako bi se tim pripremao za start kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Reprezentacija BiH je smještena u skupinu 5 kvalifikacija za Euro 2020. Iz osam skupina na Euro sigurno idu po dvije najbolje ekipe, ali i četiri najbolje trećeplasirane.

U sklopu sljedećih priprema ekipa će odigrati prijateljski meč s Mađarskom koju vodi Ljubo Vranješ, 30. svibnja u Budimpešti, a potom i revijalni meč u Brčkom protiv tima koji će biti sastavljen od igrača s šireg popisa A reprezentacije i igrača Premijer lige. Poslije Brčkog će se A tim pod vodstvom izbornika Bilala Šumana pripremati i u Maglaju.

On je za predstojeće akcije pozvao sljedeće igrače /A reprezentacija/: Petar Jokanović, Denis Serdarević, Alen Ovčina, Tomislav Nuić, Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Mirko Herceg, Igor Mandić.

Na proširenom popisu nalaze se sljedeći igrači: Edin Tatar, Adi Ahmetašević, Vedran Delić, Marko Ćeranić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Dragan Vrgoč, Elmir Građan, Vladan Lončar, Benjamin Čičkušić, Tarik Vranac, Faruk Halilbegović, Mario Pavlak, Kosta Savić, Mateo Rodin, Faruk Čolo, Goran Šarenac.

Kako je i najavio prošlog mjeseca Šuman je kao novo ime u A tim pozvao lijevog beka iz francuske lige, a radi se o Ljubušaku Mirku Hercegu koji je prošao sve mlađe dobne kategorije reprezentacije Hrvatske. Poslije par sezona u Nexeu iz Našica, od prošlog ljeta igra za novog prvoligaša iz Francuske, Massy (predgrađe Pariza), koji je trenutačno posljednjeplasirana ekipa lige.

Prvu utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. naša reprezentacija će igrati u Bjelorusiji između 24. i 28. listopada ove godine.

Ersan Bijedić | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari