Nikakav 'plan B' službeno nije razmatran

ljubuski.info

U povodu najave predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragana Čovića kako će se, zbog neusvajanja izmjena Izbornog zakona BiH, preći na 'plan B', Martin Raguž, izaslanik HDZ-a 1990. u Domu naroda BiH, kaže da takvo što nikada nije institucionalno razmatrano.

Raguž kaže da jedini plan o kojem mogu svi zajedno govoriti jest europski put BiH.
Nikakav 'plan B" službeno institucionalno nije razmatran što se tiče HNS-a i to je moj komentar. One koji govore o 'planu B" i koji iznose te inicijative i ideje treba pitati da ga i obrazlože, prezentiraju što to podrazumijevaju pod tim. Ono šta ja mogu reći, kao izaslanik u Domu naroda BiH i čovjek koji je ovdje proveo dosta vremena, jest da jedini plan o kojem možemo svi zajedno govoriti jest put BiH EU, ispunjavanje reformi na tom putu, stjecanje kandidatskog statusa, postizanje europskih kriterija i standarda u svim oblastima života, ustavne i druge reforme i, naravno, reforma Izbornog zakona BiH, i politička i tehnička, to je put, naglasio je Raguž dodavši da, svakako, postoje stranke i njihovi taktički ciljevi, načini ponašanja koji im očito do sada donosi rezultate, bez odgovornosti za najavljeno a neučinjeno.

Raguž je ocijenio kako ključni politički akteri u BiH nemaju dovoljno kapaciteta niti političke volje riješiti pitanje izmjena Izbornog zakona BiH.
Svi trebaju preuzeti dio odgovornosti, sukladno izbornom rezultatu ali i sukladno onom što su ranije obećavali, a to je da će ovo pitanje riješiti. Ne može se pobjeći od odgovornosti i reći da razgovora više nema, poručio je Raguž, bivši predsjednik HDZ-a 1990. u osvrtu na satv predsjednika HDZ-a BiH Čovića kako izmjene Izbornog zakona BiH nakon raspisivanja izbora "ne dolaze u obzir".

Podsjetivši da priča o izmjeni izbornog zakonodavstva BiH traje godinama, Raguž je dodao kako to pokazuje da je taj proces bolan i težak, ali je i istaknuo da on ne može biti zaustavljen već mora biti nastavljen.
Pitanje je što se realno može uraditi do Općih izbora obzirom na predstojeću kampanju, ali i činjenicu da se ovo pitanje politizira. No, nisam za to da se proces razgovora prekine jer se do rješenja mora doći, prije ili nakon izbora, naveo je Raguž koji podupire suštinska rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH koja će voditi provođenju sudskih presuda, umjesto polovičnih i parcijalnih prijedloga.

Glas naroda

.... HDZ BiH je uhvatila panika, nista se bolje ne osjecaju franjevci hercegovacke provincije pa i udbasi koji su u njihovim strukturama ... Znaci JEDNA PARTIJA koja je 25 godina unistila sve sto se da unistiti u Hrvatskom korpusu u BiH ... a to je najvece iseljenje i totalni bezperspektivni i demografski kolaps hrvata u BiH ....

Nikakav 'plan B' službeno nije razmatran

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari